Jaar schorsing voor jonge Italiaan na positieve test in Baby Giro

maandag 2 december 2019 om 15:59
Jaar schorsing voor jonge Italiaan na positieve test in Baby Giro

foto: WielerFlits / Nico Dick

Marco Cecchini heeft met terugwerkende kracht een schorsing van een jaar gekregen van de UCI. De 21-jarige Italiaan werd in juni na de proloog van de Giro d’Italia U23 betrapt op het middel Clostebol, een anabole steroïden. Zijn straf loopt af op 13 juni 2020.

Belofterenner Cecchini kwam het afgelopen seizoen uit voor het continentale Sangemini-Trevigiani-MG.Kvis. Zijn schorsing bedraagt ‘slechts’ een jaar, omdat hij bij de betreffende dopingcontrole direct had aangegeven dat hij een helende crème had gebruikt die de stof Clostebol bevatte. Dat meldt Cicloweb.

Alle resultaten die Cecchini sinds zijn positieve test had behaald, zijn geschrapt. Onder meer een derde plek in de GP Kranj (UCI 1.2) in Slovenië is weggestreept. Komend jaar mag Cecchini vanaf 13 juni weer koersen.

Dit artikel delen:

8 Reacties

LutsenkoFan 2 december 2019 om 16:19

Weer een gevalletje anabole steroïden.

In dit geval blijkbaar via crème in zijn systeem gekomen? Hoe werkt dat?

Romāns Vainšteins 2 december 2019 om 16:25

Je smeert wat creme op en wordt dan de Hulk van de 52.

dikkechaap 2 december 2019 om 17:35

Opmerkelijke reden voor strafvermindering. Als je in het beloftencircuit op een onhandig moment wordt gecontroleerd kun je dus met een voorbereid verhaal in aanmerking komen voor een sterk gereduceerde straf.

GekkeHenkie 2 december 2019 om 17:57

Bij een dopingcontrole moet je volgens mij ook altijd doorgeven of je bepaalde supplementen en medicatie hebt gebruikt. Dit klinkt alsof hij dit gewoon bij zijn supplementen had gezet, maar ‘niet wist’ dat er een verboden stof in zat.

Vinyakke 2 december 2019 om 18:15

Je wordt wel regelmatig gecontroleerd dus dat wil zeggen dat je bijna zeker bent dat je een jaar aan de kant moet. Weinig interessant toch?

Koers 2 december 2019 om 19:10

@gekkehenkie hij behoort het te weten, die verantwoordelijkheid heeft de hedendaagse renner nou eenmaal. Ik ken de situatie niet preceis maar 1 jaar lijkt mij summier, afstraffen verdikkie!!

dikkechaap 2 december 2019 om 20:37

@Vinyakke
Beloften worden niet zo vaak gecontroleerd, en afhankelijk van de stof en de halfwaardetijd kan dat best interessant zijn.

In dit specifieke geval, bij een controle tijdens een wedstrijd, is het natuurlijk een ander verhaal (dan is de kans op controle groot). Maar het ging om het principe.

@gekke
Zou goed kunnen inderdaad, lijkt een logische verklaring in dit geval.

KnightBiker 2 december 2019 om 21:21

Tja, het zou kunnen dat hij het systeem heeft bespeelt, maar gezien het een junior is en het enig sinds aannemelijk is moet je zo’n jongen ook niet meteen een schorsing opleggen waarvan je niet terug kan keren. (Voor Profs moet je iets minder Clement zijn: die worden er voor betaald en krijgen professionele begeleiding)

Headlines

Materiaalzone

Populair