Iwan Spekenbrink tegen hervorming transfermarkt

maandag 4 augustus 2014 om 15:06

Iwan Spekenbrink ziet geen noodzaak in een hervorming van de transfermarkt in het wielrennen. Een ‘voetbaltransfermarkt’, waarbij teams een vergoeding krijgen voor wielrenners die tijdens het seizoen overstappen is volgens de teammanager van Giant-Shimano niet noodzakelijk.

“Ik vind het prettig zoals het is”, zegt Spekenbrink tegen het ANP. “Ik denk ook dat het voor de sport niet zoveel verschil maakt, hoogstens op de korte termijn. Pas als je als ploeg een stabiele basis hebt voor de lange termijn, kan je overwegen tussentijds iemand aan te trekken.”

Volgens onder andere Martijn Berkhout, van managementbureau SEG Cycling, is het tijd voor verandering. “Stel dat je als ploeg vroegtijdig van een dure en matig presterende renner af wil en er nog een ton voor kunt vangen?”, stelt Berkhout. “Als bijvoorbeeld Chris Froome vlak voor de Tour zijn been breekt, dan zou zijn ploeg Sky een andere kopman moeten kunnen kopen.”

Het tussentijds aanwerven van talentvolle beloften is volgens Spekenbrink wel een goed idee. “Dat vind ik wat anders. Nu leiden wielerclubs of continentale ploegen op zonder dat het ze echt wat opbrengt. Een renner heeft toch opleiding nodig.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair