Iwan Spekenbrink herkozen als voorzitter AIGCP
foto: Marcel Koch
zaterdag 11 maart 2017 om 10:45

Iwan Spekenbrink herkozen als voorzitter AIGCP

Iwan Spekenbrink is ook de komende twee jaar de voorzitter van de Association International des Groupes Cyclistes Professionels (AIGCP), de belangenvereniging van professionele wielerploegen. Richard Plugge blijft op zijn beurt vicevoorzitter. De twee Nederlandse ploegbazen van respectievelijk Sunweb en LottoNL-Jumbo zijn officieel herkozen.

Het bestuur bevat naast Spekenbrink en Plugge ook de volgende namen: Alfonso Galilea (Movistar), Shayne Bannan (Orica-Scott), Philippe Chevallier (AG2R La Mondiale), Carsten Jeppesen (Sky) en Ricardo Scheidecker (Quick-Step Floors).

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
11 maart 2017 11:28
hmm, een internationale belangengroepering waarbij de voorzitter en de vicevoorzitter Nederlander zijn. Voor mij een teken dat de rest van de internationale wereld dit niet zo belangrijk vindt.
11 maart 2017 11:41
@flyellius
Als je het bericht iets beter zou lezen zou je weten dat het bestuur bestaat uit afgevaardigden van de grootste profploegen. Je kunt je twijfels hebben bij hoe serieus dit orgaan genomen wordt, maar dat koppelen aan het feit dat er een Nederlander voorzitter is slaat nergens op.
11 maart 2017 11:48
Misschien zijn de Nederlanders gewoon iets mondiger. Zou niet de eerste keer zijn... :)
11 maart 2017 14:01
Of iets vooruitstrevender, niks mis mee in deze van veel kanten verziekte sport.
11 maart 2017 15:35
In de tijd van jaap de hoop Scheffer had ik nou precies hetzelfde bij de NAVO. Wat een kul zeg. Prima man voor de job lijkt me

Reacties zijn gesloten.