Ivan Basso:  “Contador is niet onverslaanbaar”
maandag 28 juni 2010 om 20:05

Ivan Basso: “Contador is niet onverslaanbaar”

Ivan Basso staat dit jaar aan de start van de Tour de France om hem te winnen. Dat vertelde de winnaar van de Giro d’Italia aan de Italiaanse krant La Stampa. Basso maakt zaterdag na een afwezigheid van vier jaar zijn rentree in de Tour. “Ik kan de Tour winnen wanneer ik de juiste motivatie heb en de hulp krijg van mijn team zoals in de Giro,” vertelde Basso.

Basso rekent hierbij met name op Roman Kreuziger. “Meteen toen de Giro over was ben ik op de Col de la Madeleine gaan trainen met Kreuziger. We hebben samen veel gereden en gepraat. Dat is erg belangrijk.” De Tsjech kan zijn loyaliteit over een paar jaar terug verwachten. “Over een paar jaar zal ik het zijn die Nibali en Kreuziger ga helpen.”

De Italiaan ziet titelverdediger Alberto Contador als topfavoriet voor de eindwinst. “Een kampioen zoals hij wordt maar elke vijftien jaar geboren. Maar dat betekent niet dat hij onverslaanbaar is.” Basso denkt dat het parcours hem moet liggen. “Deze Tour heeft meer beklimmingen dan normaal en de tijdrit hoeft niet beslissend te zijn. Als ik Contador wil verslaan liggen er mogelijkheden in de Alpen en de Pyreneeën. Ik hoop dat ik mijn kunststukje van de Zoncolan kan herhalen.”

RIDE Magazine