Ivan Basso beslist in september over toekomst

dinsdag 4 augustus 2015 om 12:34
Ivan Basso beslist in september over toekomst

Foto: Marcel Koch

Het wielerleven van Ivan Basso werd tijdens de Tour de France hevig opgeschrikt door de ontdekking van teelbalkanker. Na een succesvolle operatie is behandeling niet meer nodig, al wordt de Italiaan vandaag wel opnieuw gecontroleerd. Bij goed nieuws kan hij weer terug op de fiets kruipen. Later zal hij dan beslissen over wat hij volgend jaar zal doen.

“Als wielrenner is het belangrijk om weer terug in het zadel te zitten”, vertelde de tweevoudig winnaar van de Giro d’Italia gisteren tegen Gazzetta dello Sport. “Het is belangrijk om kalm te blijven en te doen wat ik al dertig jaar doe.”

De renner van Tinkoff-Saxo zou dan in september terug kunnen keren in competitie, nadat hij moest opgeven op de eerste rustdag van de Ronde van Frankrijk.

Toekomst
Basso zal later in september ook bekijken wat hij gaat doen in de toekomst. “Ik weet dat ik de steun heb van mijn teamgenoten en de technische staf. In september zullen we rond de tafel gaan zitten en een beslissing nemen over de toekomst.”

In principe heeft de Italiaan nog een contract voor 2016 bij de Russische ploeg. “Ik beslis pas later over mijn toekomst, omdat het duidelijk is dat we even moeten bezinnen.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Marakus 4 augustus 2015 om 13:22

Lijkt erop dat Ivan gelukkig met de schrik is vrijgekomen! Als het allemaal kan en Ivan is nog gemotiveerd dan zou ik zeggen lekker je contract uitrijden en je kennis en ervaring overdragen aan de nieuwe generatie. Daarna lekker met pensioen en van je gezin genieten!

Volg hier

Net binnen

Populair

Materiaalzone