Italiaans kampioenschap 2021 op WK-parcours van Imola

donderdag 17 december 2020 om 13:01
Italiaans kampioenschap 2021 op WK-parcours van Imola

foto: Cor Vos

De Italiaanse wielerfederatie FCI heeft het Italiaans kampioenschap wielrennen 2021 toegewezen aan Imola. De organisatie is in handen van ExtraGiro, dat afgelopen najaar ook al nauw betrokken was bij het WK wielrennen dat op en rond het circuit verreden werd.

Met de toewijzing wil de Federazione Ciclistica Italiana een dankwoord uitspreken aan Imola, dat in no time een wereldkampioenschap op wist te tuigen. Het plan is om van 18 tot en met 20 juni 2021 vier wedstrijden af te werken. De meeste ogen zullen gericht zijn op de titelstrijd op de weg voor mannen, maar zal gestreden worden om de tijdrittitels voor elite-mannen, elite-vrouwen en junioren-vrouwen.

Vrouwen en beloften
In 2022 is het de beurt aan de vrouwen om op het WK-parcours (met de Mazzolano en Gallisterna als scherprechters) uit te maken wie Italiaans kampioene op de weg wordt. Weer een jaar later volgt de titelstrijd voor beloften-mannen op het traject rondom Imola.

Bovendien wil de organisatie overal op het parcours wegwijzers plaatsen, zodat toeristen te allen tijde het rondje kunnen fietsen. “Zo kunnen we ook het exacte punt waar Julian Alaphilippe is vertrokken aangeven”, vertelt organisator Marco Selleri. “Ook kijken we naar de mogelijkheid om het WK-circuit één dag per jaar te sluiten voor verkeer, zodat amateurs en toeristen op die dag volop kunnen genieten van een dag in de heuvels rond Imola.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

AWestie 17 december 2020 om 13:08

Als we de uitslag van het WK moeten volgen wordt de uitslag volgend jaar: 1 Caruso, 2 Nibali, 3 Bettiol en bij de vrouwen (hoe kan het ook anders) 1 Longo Borghini, 2 Ragusa 3 Cavalli.

0
Cadellie 17 december 2020 om 13:33

Nibali wint

0
Wheely 17 december 2020 om 13:44

**** Ulissi
*** Formolo, Nibali
** Bettiol, Ciccone, Pozzovivo
* Caruso, Conti, Rosa, Visconti

0
jappe666 17 december 2020 om 13:53

@Wheely: Ulissi mag maandenlang niet koersen wegens hartproblemen.

@Cadellie: Of Nibali hem wint weet ik niet, maar ze hebben bij Trek in ieder geval een sterk blok met in totaal 8 Italianen, met ook nog oa Ciccone en Brambilla in steun. Lijken me samen met UAE de sterkste WT-formaties aan de start, zowel qua kwantiteit als kwaliteit.

Verder moet je al naar een DQS gaan met 4 starters, al hebben zij met Cattaneo, Ballerini, Bagioli en Masnada ook geen sukkelaars aan de start.

0
lander luypaert 17 december 2020 om 13:58

Uae met Formolo, Conti, Covi, Trentin, Marcato, Troia en eventueel Ulissi als die al mag rijden en hij een vorm heeft.

Trek met Brambilla, Conci, Ciccone, Mosca, Moschetti, Nibali en Tiberi.

0
Massimo Bataille 17 december 2020 om 15:34

Leuk om allemaal met namen te toveren, maar het wordt nog belangrijker om te zien wie er in welke vorm is. Wie rijdt er de Giro ( en is normaal in mindere vorm voor nationale kampioenschappen), wie rijdt er de TdF, wie zit er in opbouw voor de spelen?

Een Nibali zie ik de Giro (mei) en OS (augustus) rijden, lijkt me sterk dat hij in juni ook top zal zijn.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone