Iserbyt schudt in slotronde Hermans van zich af in Superprestige Gieten

zondag 13 oktober 2019 om 16:07
Iserbyt schudt in slotronde Hermans van zich af in Superprestige Gieten

foto: Cor Vos

Eli Iserbyt heeft zijn topvorm doorgetrokken met de winst in de Superprestige van Gieten. De Belgische crosser van Pauwels Sauzen-Bingoal was verwikkeld in een tweestrijd met Quinten Hermans. Even leek Toon Aerts zich nog in die strijd te mengen, maar door pech viel hij ver terug. Corné van Kessel werd daardoor derde.

Lars van der Haar en Gianni Vermeersch hadden een snelle start, maar konden geen grote gat slaan. Een kopgroep van ongeveer tien crossers bleef enkele rondes lang bij elkaar, al ontbraken Tom Pidcock en Van der Haar daarbij.

Iserbyt voert de forcing
In de vierde ronde sloeg man-in-vorm Eli Iserbyt een gaatje met Quinten Hermans in zijn wiel. Een groepje met Belgisch kampioen Toon Aerts volgde op ongeveer vijftien seconden. Aerts wilde niet te lang wachten op zijn collega’s en besloot om halverwege weg te rijden van Joris Nieuwenhuis, Corné van Kessel en Lars van der Haar.

Iserby en Hermans in duel – foto: Cor Vos

Toon Aerts keert terug
Op het moment dat Iserbyt Hermans op een gaatje had gereden, maakte hij een slippertje en kon hij weer opnieuw beginnen. Een nieuwe fout op de brug bracht vervolgens Toon Aerts in de mogelijkheid om terug te keren op twee rondes van het einde. Op dat moment was Lars Boom al uitgevallen; hij was in de verkenning gevallen op zijn knie en had onderweg last van zijn rug.

Pech voor Aerts, Iserbyt slaat toe
Aerts had al wat moeite om te volgen, maar in de voorlaatste ronde trapte hij ook nog zijn ketting kapot. Hierdoor moest hij verder lopen en zag hij een mogelijke podiumplek in rook opgaan. Iserbyt gebruikte vervolgens een technische zandstrook en een looppassage om Hermans van zich af te schudden, waarna hij solo zijn vierde zege van dit nog korte seizoen kon vieren.

Superprestige 2019-2020
Uitslag manche 1: Gieten

1. flag-be Eli Iserbyt
2. flag-be Quinten Hermans
3. flag-nl Corné van Kessel
4. flag-nl Lars van der Haar
5. flag-be Jens Adams
6. flag-be Daan Soete
7. flag-be Gianni Vermeersch
8. flag-be Laurens Sweeck
9. flag-be Toon Aerts
10. flag-nl Joris Nieuwenhuis

Dit artikel delen:

2 Reacties

Dolfy 13 oktober 2019 om 16:12

Mooie strijd, jammer van de pech voor Aerts maar ik denk dat het wel op was voor hem. Iserbyt met een sterk eindschot. Van Kessel mooi derde in deze loodzware editie. Van der Haar met die eindsprint nog in het wiel gekomen.

Dolfy 13 oktober 2019 om 16:22

Lars Boom meldt op Twitter dat hij voor de wedstrijd over de kop te was gegaan en daar toch gaandeweg de wedstrijd last van kreeg en daarom ook plots snel terugviel en uiteindelijk moest afstappen wegens rugklachten. Was Sterk bezig wel, reed even op plek 12.

Headlines

Materiaalzone

Populair