Iserbyt en Vanthourenhout sluiten vrede na akkefietje in Kortrijk

zaterdag 30 november 2019 om 19:15
Iserbyt en Vanthourenhout sluiten vrede na akkefietje in Kortrijk

foto: Cor Vos

Michael Vanthourenhout was tijdens de Urban Cross zaterdag boos op Eli Iserbyt, maar de leider in de DVV Trofee had na afloop van de wedstrijd geen idee waar de frustratie bij zijn ploeggenoot vandaan kwam: “Ik heb geen idee, maar ik zag Mathieu van der Poel wegrijden, dus ik probeerde ernaar toe te rijden.”

“Misschien reed ik een gat op hem dicht, maar zijn gat was niet groot genoeg in zo’n snelle wedstrijd”, aldus Iserbyt in het flashinterview. “Het was ook aan mij om mijn plaats te verdedigen, dat heb ik goed gedaan.” De West-Vlaming deed met een vierde plaats in Kortrijk goede zaken voor het klassement.

Iserbyt weet verder nog niet of het akkefietje gevolgen zal hebben: “Ik weet niet of dat blijft hangen, maar het feit is dat ik eerste sta in de DVV Trofee en ook in de Wereldbeker. Een ploeg hebben met drie kopmannen is heel leuk, maar het is aan de ploegleiding om een keuze te maken wie de kopman is. Ik denk dat ik dat ben in de DVV Trofee en de Wereldbeker.”

Update 19.15
Michael Vanthourenhout heeft inmiddels gereageerd op het akkefietje met Eli Iserbyt. Via Twitter laat de veldrijder weten dat er inderdaad sprake was van enige frustratie, maar dat de twee het later hebben uitgepraat. “Ik geraakte wel degelijk even gefrustreerd toen Iserbyt een gaatje op mij dichtte, vandaar mijn, weliswaar te hevige, reactie. Maar dit is ondertussen uitgepraat en we laten het sowieso achter ons”, zo valt er te lezen.

Update 19.45
Eli Iserbyt bevestigde vlak daarna de vrede met Michael Vanthourenhout. “Het komt goed”, laat hij weten. “Volgende keer vliegen we er opnieuw in.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Franco Ballerini 30 november 2019 om 18:14

Belachelijke actie van van Vanthourenhout. Maar hij is ook niet bepaald de slimste van het stel.

koos verrek 30 november 2019 om 19:16

Iserbyt is ook dom

The98Joker 30 november 2019 om 23:03

Jij kent hem zeker?

Sebas 1 december 2019 om 07:53

Als je het zo met mekaar uitspreekt na de koers, blijkt daaruit wel dat GEEN van beiden dom is.

LucasR 2 december 2019 om 16:56

Ik zou juist willen stellen dat beiden dom zijn dit zo in de openbaarheid te uiten. :-)

leegloper 30 november 2019 om 18:34

Ook als enige kopman, zou hij niet het gat hoeven dicht te rijden op Vanthourenhout. Zeker niet als het toch gedicht zou worden volgens Iserbyt.

Groningen 30 november 2019 om 18:51

Als Vanthourenhout nou alleen.vooruit was, ok (hoewel die tik, ook naar een ploegmaat best bestraft mag worden), maar alsof hij ooit een kans op de overwinning had gehad, dan mag Eli toch zeker rijden?

mackie 30 november 2019 om 19:28

Het gaat in de DVV ook om tijd. Waarom zou Iserbyt het gat op een ploegmaat dicht rijden, met zijn en die van zijn ploegmaat grootste concurrent in het wiel

Jan Blokland 30 november 2019 om 19:46

Het is me altijd al onduidelijk geweest wat ploegentactiek inhoud in het crossen. Zo nu en dan houdt er wel eens iemand in om een ploegmaat wat ruimte te geven, maar merendeel zie je gewoon ploeggenoten als een gek achter elkaar aan rijden. Ik snap daar helemaal niets van.
Dat Vanthourenhout vanmiddag gefrustreerd reageerde kon ik wel begrijpen. Iserbyt hoeft eigenlijk alleen maar Aerts in de gaten te houden en die zat bij hem in het wiel. Van der Poel en Vanthourenhout achterhalen was helemaal niet nodig. Als er één iemand het gat had moeten dichten was het Aerts geweest. Maar die bleef zitten of kon het op dat moment niet.

kielabokki 30 november 2019 om 20:44
Quote:
Het is me altijd al onduidelijk geweest wat ploegentactiek inhoud in het crossen. Zo nu en dan houdt er wel eens iemand in om een ploegmaat wat ruimte te geven, maar merendeel zie je gewoon ploeggenoten als een gek achter elkaar aan rijden. Ik snap daar helemaal niets van.

Dit. Wel een bron van vermaak.

ChefSpijker 30 november 2019 om 20:46

Ik denk dat je een paar klassementen door elkaar haalt. De Wereldbeker is een tweestrijd tussen Iserbyt en Aerts. In de DVV Trofee is Vanthourenhout de nummer 2, ruim een minuut voor Aerts (Van der Haar staat er nog tussenin). Daarom reed Iserbyt het waarschijnlijk ook gewoon dicht. Die wil niet het risico lopen dat niemand over zou nemen en Vanthourenhout zo 30 sec (ik noem maar wat) cadeau zou krijgen.

Jan Blokland 30 november 2019 om 22:27

@Chefspijker. Ik geef je het voordeel van de twijfel, maar ik zie het gewoon in alle koersen. Of het nou WC is of DVV of SP of een andere koers. Er wordt altijd flink doorgereden, ook achter een ploegmaat. Let wel: ik heb daar geen problemen mee hoor, want het is leuk voor de koers om naar te kijken, maar als ploeg niet slim. En in de DVV van vandaag was het zeker niet nodig geweest. Ook Michael Vanthourenhout staat nog vergenoeg achter en moet door Iserbyt toch zeker goed controleerbaar geweest zijn. Je hebt overigens gelijk dat ik me had vergist in de WC en DVV klassementen.

Headlines

Materiaalzone

Populair