Iserbyt na nederlaag tegen Pidcock: “De beste heeft gewonnen”

Iserbyt na nederlaag tegen Pidcock: “De beste heeft gewonnen”

foto: PhotoPress.be

Door Koen Middendorp en Nico Dick
zondag 4 november 2018 om 14:53

Eli Iserbyt moest vandaag op het Europees kampioenschap veldrijden in Rosmalen zijn meerdere erkennen in zijn grote rivaal Tom Pidcock. “Er zat vandaag te weinig punch op”, aldus de Belg na afloop van de cross. “Maar de beste heeft gewonnen.”

Lange tijd wist Iserbyt Pidcock in het vizier te houden, maar in het slotkwartier kraakte de titelverdediger. “Mijn start was iets minder, terwijl Pidcock al vanaf het begin heel rap reed. In de tweede ronde wist ik de aansluiting te maken, maar bots ik op een paaltje.”

“Vanaf dat moment voelde ik me iets minder, en zat er geen punch meer op. Maar het is geen schande om van Pidcock te verliezen. De beste heeft gewonnen”, is Iserbyt eerlijk. “Normaal gesproken ligt het parcours me beter, met de vele bochten. Hierdoor moet je telkens snel optrekken. Ik voelde echter bij het optrekken dat er niks opzat.”

“Het is geen drama”
Iserbyt is naar eigen zeggen teleurgesteld, maar kan ook al snel weer relativeren. “Natuurlijk is het jammer dat ik niet heb kunnen winnen, maar het is geen drama. Ik rij in de resterende beloftecrossen nog altijd rond in de WK-trui. Dat is een pleister op de wonde.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

aardappeljager 4 november 2018 om 19:03

Op de wonde….

0

Headlines

Populair

Materiaalzone