Iserbyt klopt ondanks materiaalpech Pidcock in Koppenbergcross

vrijdag 1 november 2019 om 16:02
Iserbyt klopt ondanks materiaalpech Pidcock in Koppenbergcross

Eli Iserbyt heeft de Koppenbergcross gewonnen. De 22-jarige renner van Pauwels Sauzen-Bingoal nam tijdens de eerste manche van de DVV Trofee al snel het initiatief en boekte na een sterke cross (ondanks materiaalpech) zijn zevende zege van het seizoen.

Sterke start Iserbyt
Iserbyt ging voortvarend van start. Hij kwam als eerste boven na de eerste passage over de Koppenberg, maar nam (mede doordat hij direct de materiaalpost in dook), niet direct afstand. Iserbyt stoomde stevig door en aanvankelijk kon enkel Toon Aerts kon volgen. Iserbyt nam echter al snel afscheid van Aerts en ging solo verder. Tom Pidcock ging in de achtervolging en wist zich net na de passage van de top bij de leider te voegen.

Iserbyt vs. Pidcock
Iserbyt wist in de tweede ronde opnieuw afstand te nemen, maar Pidcock let zijn concurrent niet te ver wegrijden. Hij zou zich dan ook snel weer bij Iserbyt voegen, die in de fase daarna steeds een paar keer kort afstand nam. Ook Toon Aerts kwam even dichtbij de koplopers, maar moest zijn meerdere erkennen in Iserbyt en Pidcock.

Pidcock en Iserbyt streden om de winst -foto: Cor Vos

Iserbyt bleef wegrijden bij Pidcock, die zich een paar keer knap terugknokte. Uiteindelijk werden de versnellingen van de West-Vlaming Pidcock toch teveel. Iserbyt leek onbedreigd naar de zege toe te rijden, maar materiaalpech aan de voet van de Koppenberg zorgde ervoor dat Pidcock twee rondes voor het einde terug kon keren.

Beslissing in de slotronde
Het duel tussen Iserbyt en Pidcock kreeg in de finale een onverwacht nieuw hoofdstuk. Pidcock slaagde erin om weg te rijden bij zijn tegenstrever, maar Iserbyt herstelde zich waarna de twee gezamenlijk als leiders de slotronde ingingen.

Enkele krachtige versnellingen zorgden ervoor dat Iserbyt weer wat afstand nam van Pidcock, die vervolgens zijn meerdere moest erkennen. Iserbyt passeerde als eerste de finish. Pidcock volgde op iets meer dan een halve minuut als tweede.

Zevende zege
Drie jaar na zijn overwinning bij de beloften, zet Iserbyt nu ook de Koppenbergcross bij de profs op zijn naam. Het is zijn zevende overwinning in deze nog jonge crosswinter, die door Iserbyt gedomineerd wordt. Zondag wacht zijn volgende optreden in Ruddervoorde, waar hij een terugkerende Mathieu van der Poel tegen zal komen.

Pidcock, Iserbyt en Vanthourenhout

Pidcock, Iserbyt en Vanthourenhout – foto: Cor Vos

DVV Trofee veldrijden 2019-2020
Uitslag manche 1: Koppenbergcross
1. flag-be Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) in 1u02m33s
2. flag-gb Tom Pidcock (Trinity Racing) op 31s
3. flag-be Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal) op 1m29s
4. flag-be Toon Aerts (Telenet-Baloise Lions) op 1m57s
5. flag-nl Lars van der Haar (Telenet-Baloise Lions) op 2m12s
6. flag-be Tom Meeusen (Corendon-Circus) 2m46s
7. flag-nl Corne van Kessel (Telenet-Baloise Lions) 2m55s
8. flag-be Tim Merlier (Creafin-Fristads) 3m14s
9. flag-be Jens Adams (Pauwels Sauzen-Bingoal) 3m28s
10. flag-be Jim Aernouts (Telenet-Baloise Lions) 4m12s
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

22 Reacties

Utrecht19 1 november 2019 om 16:07

Wordt snel tijd voor Van der Poel om alles in perspectief te kunnen zetten. Zou wel heel knap zijn als hij zijn zegereeks kan voortzetten wanneer van der poel ook meedoet maar verwacht dat toch niet op de eerste race na misschien.

Franco Ballerini 1 november 2019 om 16:13

Van der Poel pas een keer of drie, vier in het veld getraind hoorde ik zijn coach net zeggen. Plus dat Iserbyt bewust heeft gekozen te pieken in deze periode van afwezigheid van van der Poel en van Aert. Als van der Poel zondag met Iserbyt mee kan zou dat al een prima prestatie zijn.

Franco Ballerini 1 november 2019 om 16:09

De Koppenbergcross blijft toch wel de meest selectieve. Gelukkig won Iserbyt alsnog, maar het was genieten hoe Pidcock besloot Iserbyt’s mentale weerbaarheid even te testen.

Fast Freddy 1 november 2019 om 16:11

Aerts 2 minuten aan de broek. Dat zal hij van de zomer toch ook niet gedacht hebben..

josi 1 november 2019 om 16:13

Sterk staaltje, ben benieuwd naar de eerste confrontatie met VdP. Als Iserbyt zo blijft rijden, zal het in ieder geval niet meevallen om hem nog te achterhalen in de strijd om de DVV Trofee.

Samlambeej 1 november 2019 om 16:22

Na deze cross heb ik toch iets meer het gevoel dat Eli Mathieu zondag een tijdje zal kunnen volgen. Met name door het verschil op Toon Aerts, die zelf beweert nieuwe krachtrecords neer te zetten op training. Komt het er dan niet uit in de wedstrijd voor Aerts of is het Iserbyt zijn Watt/KG die het voordeel geeft?

koos verrek 1 november 2019 om 16:24

Zo die heb ook ze momentjes gehad, tijd dat matje der terug bij is en ze es op hun plek zet

Emergo 1 november 2019 om 16:43

Kleineren als reactie??

Hollow Knight 1 november 2019 om 16:34

Veel jaloerse reacties hier zo te zien.

Zeer mooie cross gezien, maar hier zitten niet veel fans van het veldrijden zo te zien. Enkel fanboys van VDP.

Fast Freddy 1 november 2019 om 17:15

Veel? Precies één.

kampie 2 november 2019 om 08:48

Hollow huilbaby, lezen jongen

VerstandOpNul 1 november 2019 om 17:00

Ik had zelf verwacht dat Aerts in deze beginfase heer en meester zou zijn.. Is deze man niet in vorm ofzo?

jkjustin 1 november 2019 om 17:30

Ik denk dat Toon weinig tot geen progressie heeft gemaakt ten opzichte van vorig jaar

Oblomov 1 november 2019 om 17:55

Zou zonder de miraculeuze sprong in niveau van Iserbyt op 6 overwinningen staan, waaronder alle wereldbekers tot nu toe. Deed/doet dus keurig wat er van hem verwacht mocht worden.

Ward 1 november 2019 om 19:02

Oblomov denkt er duidelijk het zijne van.

Ligthning 1 november 2019 om 17:42

Wie ook de smerige reacties gelezen heeft op Sanne Cant, niet alleen nu ze het moeilijk heeft, maar ook de voorbije jaren, weet dat er hier heel wat imbecielen op dit forum zitten. Met irrelevante uitspraken over uiterlijk en vooral persoonlijkheid. Terwijl het hier om sport zou moeten gaan. Cant kon telkens stevig de puntjes op de i plaatsen, door driemaal naeen wereldkampioene te worden. Eigenlijk was dit lange tijd ook het geval met Van Aert. Ook hij werd door sommige idioten (geen sportliefhebbers alleszins) voor van alles en nog wat uitgemaakt op dit forum. En voor zaken (uitstraling, persoonlijkheid enz.) die niets met sport te maken hebben. Ook hij antwoordde met de pedalen door driemaal naeen wereldkampioen te worden en eerder dit jaar tweede op het WK. Slechts dit jaar, door zijn prestaties in het voorjaar en in Dauphiné en Tour, werd hij als volwaardig beschouwd.
Ik stel aan die verzuurde Nederlanders (gelukkig zijn er ook vele anderen) voor om hun frustraties om te zetten in iets positiefs. Ga zelf eens fietsen, crossen of lopen. Tracht conditie op te bouwen, ervaar hoe zwaar deze sporten zijn, en, vooral, wordt nu eindelijk eens respectvolle volwassenen.

rahimns 1 november 2019 om 18:40

Ik ben het met je eens hoor… maar is het niet handiger deze reactie te plaatsen in het topic over Sanne ipv hier?

Derierre de la course 1 november 2019 om 19:46

Wel weer jammer dat je eindigt met ” verzuurde Nederlanders”. Dat maakt het gelijk weer zon nationalistisch statement. Ben wel ban dat nationaliteit hier echter wel een rol zal spelen

Brabander 1 november 2019 om 20:19

Hij zegt in ieder geval Nederlanders in plaats van Hollanders. Waarvoor hulde. Maar dat nationalisme is vaak stuitend ja. Met name bij de meest Vlaemsche Nederlander Mathieu van der Poel is het lachwekkend

freirefreire 2 november 2019 om 00:27

Ik ben het er helemaal mee eens dat renners en rensters beoordeeld moeten worden op hun prestaties, niet op irrelevante factoren. Maar dat Mathieu in Nederland meer fans heeft dan Iserbyt, Aerts, Van Aert of Cant, dat kun je ons Nederlanders toch niet kwalijk nemen. Zeker ten opzichte van Wout, die de afgelopen jaren de grote opponent van Van der Poel was. Dan krijg je automatisch het gevoel van een protagonist en antagonist, de stripheld en de schurk, ook al slaat dat rationeel gezien nergens op.

Edit: daar wil ik nog aan toevoegen dat de Vlamingen ook niet altijd even vriendelijk zijn geweest naar Nederlandse renners, om net zo goed flauwekulredenen. De Vlaeminck met zijn "MvdP maakt de sport kapot", maar vooral ook Terpstra die De Ronde en Parijs Roubaix won maar steevast naar zijn hoofd kreeg dat hij een arrogante Hollander was die vooral gewonnen had omdat halfgod Tommeke Boonen en de rest van de Wolfpack het lieten gebeuren. Dat sloeg net zo goed nergens op. Chauvinisme is van alle tijden en van alle nationaliteiten.

yo-eddy 2 november 2019 om 08:05

Wat een flauwekul dat renners alleen op hun prestatie beoordeeld mogen worden. Nationalisme, karakter, gunfactor etc etc speelt natuurlijk allemaal mee. Zou een saaie bedoening worden anders. Zo werkt het in elke sport en in elk land. Mooi is dat soms de sympathie voor een bepaalde renner het nationalisme overstijgt.

Hollow Knight 2 november 2019 om 19:25

Alleszins niet op dit forum. Hier worden renners enkel maar gekleineerd als ze niet Nederlands zijn.

Headlines

Materiaalzone

Populair