Iserbyt: “Ik had niet verwacht zo lang mee te rijden met Van der Poel”
foto: Cor Vos
zaterdag 12 december 2020 om 16:46

Iserbyt: “Ik had niet verwacht zo lang mee te rijden met Van der Poel”

Eli Iserbyt kon zaterdag alleen maar tevreden zijn met zijn tweede plaats achter Mathieu van der Poel. Pas in de voorlaatste ronde moest de Europees kampioen de wereldkampioen laten gaan. “Ik had niet verwacht zo lang mee te rijden met Van der Poel.”

“Er zat veel kracht op”, gaat hij tevreden verder. “Toen hij na twee rondes wegreed, zag het ernaar uit dat hij een minuut op ons zou pakken, maar dat wilde ik niet laten gebeuren. Op de looppassages was hij nog wat minder, een echte versnelling zat er ook nog niet in bij hem.”

“Maar hij is beter dan ik had verwacht. Zelf hadden we vandaag verwacht dat Sweeck langer zou meegaan, aangezien ik zelf nogal sceptisch was over de lange zandstroken voor de wedstrijd. Dat heb ik uiteindelijk wel goed gedaan.”

In de laatste ronde kraakte Iserbyt definitief. “Het beste was er toen wel af”, legt hij uit. “Vanaf dat moment ben ik ook aan zondag gaan denken.” Dan staat in Gavere een nieuwe Superprestigecross op het programma.

“Ik heb daar vorig jaar gewonnen, maar dit jaar zal dat anders zijn. Met het natte weer zal het stompen worden. Daar verwacht ik de grote motoren van voren, dus Aerts, Sweeck en ook misschien Vanthourenhout. Hopelijk zijn we dan ook met iets meer vooraan dan vandaag.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
12 december 2020 17:07
Ik denk dat Mathieu de komende weken alleen maar beter gaat rijden, dus ik vermoed dat Iserbyt vandaag geluk heeft gehad dat Matje viel.
    12 december 2020 17:25
    Of je matje moet minder risico's nemen?
    12 december 2020 17:31
    Hij viel op een zandstrook Stijn. Dat kan iedereen overkomen, en ik denk dat Mathieu iets te hard van stapel liep in de eerste twee ronden. Hij komt nu al sterker over dan vorig jaar in mijn ogen.
    12 december 2020 17:43
    In zand kan je geen risico nemen dan? Hij is inderdaad beter dan vorig jaar daar ben ik het compleet mee eens.
    12 december 2020 17:48
    Ben het eens met asjemenou, denkt dat Matje gewoon voelde dat hij dat tempo geen ganse koers kon aanhouden en tja die val in het zand kan altijd gebeuren.
    12 december 2020 17:58
    Volgens mij is Matje slim geweest, hij wist volgens mij inderdaad dat hij het tempo NOG geen heel uur kon volhouden en heeft dan wat gas teruggenomen.
    12 december 2020 18:21
    Ik denk dat Mathieu zonder die val gewoon was doorgereden.
    Je zag iedere keer dat als Eli de kop nam, de voorsprong op de anderen als sneeuw voor de zon verdween.

    Was het teveel risico in de zandbak? volgens mij niet, maar zat daar een of andere hele vervelende plek in het zand. Matieu heeft in ieder geval nog heel veel werk om zijn zandrijden weer op niveau te brengen, want vandaag was het niet echt bijzonder....
    12 december 2020 19:13
    Iserbyt gaf na de wedstrijd volgens mij aan dat de bochten en het optrekken erna bij Matje nog niet op zijn normale niveau zijn. Adri gaf aan dat daar een paar wedstrijden voor nodig zijn.

    Dus dat gat wordt nog groter, maar ondertussen rijdt Iserbyt de rest wel op een aardige afstand.
12 december 2020 18:28
Eli deed het wel echt goed op de zandstroken. Hij reed er paar keer heel 'makkelijk' doorheen en ook wanneer hij afstapte deed hij dat op snelheid en niet als hij stil viel.

Reacties zijn gesloten.