Iserbyt hoopt op rentree in Baal: “Bereid om een uur op mijn tanden te bijten”

maandag 28 december 2020 om 12:29
Iserbyt hoopt op rentree in Baal: “Bereid om een uur op mijn tanden te bijten”

foto: Cor Vos

Kan Eli Iserbyt op Nieuwjaarsdag zijn leidende positie in de X²O Badkamers Trofee verdedigen? Dat is na zijn zware crash in de Superprestigecross van Heusden-Zolder maar zeer de vraag. Maar de Europees kampioen is hoopvol over zijn kansen om de Grote Prijs Sven Nys in Baal te kunnen rijden.

De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal kwam zaterdag in de derde ronde op het Circuit van Terlaemen in een bocht hard ten val en moest daardoor noodgedwongen opgeven. Iserbyt – die als leider in de Superprestige aan de wedstrijd begon – greep na de val naar zijn arm. De Kempenaar vreest voor een barst, al was op zondagmiddag was de schade nog niet geheel duidelijk.

Uitsluitsel volgt aankomende donderdag bij een CT-scan. “Mijn spieren zijn uitgerekt, ik heb wat spierscheurtjes. Die genezen niet zo snel.” Er is gestart met cryotherapie (waarbij het lichaam wordt blootgesteld aan extra kou), met als doel om zo snel mogelijk weer te kunnen crossen. “Ik wil snel hervatten. Op 1 januari als het kan”, zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Comfortabele fietspositie
Op de Balenberg verdedigt Iserbyt een voorsprong van 2.32 op Lars van der Haar. Niet starten heeft als consequentie dat hij vijf minuten verliest. Dat heeft Iserbyt liever niet. “Als ik wel start, kan ik de schade misschien beperkter houden. Met de juiste begeleiding en goede tape kan het misschien lukken.”

“We zullen deze week kijken hoe mijn fietspositie zo comfortabel mogelijk kan worden gemaakt. Misschien komt Baal dan te vroeg. Maar ik stel me een doel. En ik ben bereid om een uur op mijn tanden te bijten. Dat had ik zondag zelfs in Dendermonde willen doen, als het had gekund. Maar dat kon niet.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

-Stijn- 28 december 2020 om 12:54

Als hij in dendermonde was gestart hadden ze hem terug kunnen wegdragen als het niet voor zijn elleboog was dan wel door de koude.

Olly 28 december 2020 om 12:58

Dat is ook een van de eerste dingen waar ik aan dacht toen vd Haar en Pidcock afstapte. Wie had hier nog meer problemen mee gekregen? Ik dacht toen idd ook aan Iserbyt, zijn er nog meer bekend die een probleem krijgen als het nat en koud is?

Staf V 28 december 2020 om 16:16

€ Olly, wss hebben die de juiste keuze gemaakt, zij die ervaring hebben met onderkoeling weten dat je daar minstens enkele weken voor nodig hebt om van te recupereren, los van het feit dat uw weerstand tegen ziekte tijdens die periode drastisch onderuit gaat, en wetende dat die gasten allemaal ‘scherp’ staan, heb je Mathieu zien rillen, hebben zij die voortijdig gestopt zijn wss de enige juiste keuze gemaakt.

AWestie 28 december 2020 om 12:56

Ik ben gelukkig geen medicus, dus ik kan geen gefundeerd oordeel geven over zijn kwetsuur. Ik hoop alleen wel dat zijn entourage hem tegen houdt als het moet, want die Eli heeft soms een iets te harde kop.

Emergo 28 december 2020 om 12:57

Die helling daar afstuiteren ?? Veel plezier daarmee.

Jan Blokland 28 december 2020 om 13:56

Ik snap zijn redenen wel met die klassementen, maar of het verstandig is??
Forceren is natuurlijk het risico. Gaat het fout is het WK ook voorbij.
Het is een keuze, maar ja…….

harryjohan71 28 december 2020 om 14:29

Hij kan de wedstrijd ook overslaan en alsnog het klassement winnen. Als hij niet rijdt, verliest hij maar 3:30 op Van der Haar, als het niet minder is. Het gat met Van der Haar is dan ongeveer een minuut na Baal in zijn nadeel. Als je de sterkste bent na Van der Poel en Van Aert moet je dit toch goed kunnen maken in de wedstrijden die na Baal komen. Ik zie de noodzaak om te starten voor het klassement dan ook niet

salb 28 december 2020 om 21:28

Vergeet Toon Aerts niet. Die staat maar 32 seconden achter Lars.

harryjohan71 28 december 2020 om 21:52

Ik verwacht ook niet dat Toon Aerts binnen een minuut eindigt van de toppers. De sprint voor de seconden is ook niet voor Toon. Ook hier geldt dat ook al rijdt Iserbyt niet Baal dan nog is er niks verloren. Als Iserbyt niet fit is verliest hij sowieso 3 minuten of meer is mijn mening. De toppers steken er gewoon teveel bovenuit.

salb 28 december 2020 om 22:21

Dat klopt maar de kans bestaat dat Toon minder dan 2 minuten verliest en dus leider wordt. Moeilijk om nu al in te schatten wie in februari de beste vorm zal hebben en het klassement dan binnenhaalt. Als Iserbyt kan rijden in Baal zou hij dit best doen lijkt mij.

Thijs E 28 december 2020 om 23:11

Volgens mij kan Iserbyt altijd starten en kijken hoe het gaat. Als hij uitstapt verliest hij toch ook max 5min op de winnaar?

salb 29 december 2020 om 10:19

@Thijs
Ja en indien hij uitrijdt op meer dan 5 minuten krijgt hij ook maar 5 minuten op de winnaar. In die situatie kan je dus beter opgeven.

Headlines

Materiaalzone

Populair