Iserbyt blijft leider DVV Trofee: “Mijn tweede weekenddag is nog wel minder”

zondag 17 november 2019 om 16:46
Iserbyt blijft leider DVV Trofee: “Mijn tweede weekenddag is nog wel minder”

foto: Cor Vos (archief)

Eli Iserbyt kon in de DVV Verzekeringen Trofee-wedstrijd van Hamme niet mee in het zog van Mathieu van der Poel. Daags na de zware cross van Tábor was de tank wat leeg bij de kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal, die wel leider blijft in het klassement. “In het begin ging het te hard voor mij. Mijn tweede dag is nog altijd wel iets minder”, zegt Iserbyt in het flashinterview.

“Ze vlogen er direct stevig in”, aldus Iserbyt, die al vroeg op achterstand kwam te rijden. “Met Lars (van der Haar, red.) had ik een goede partner om tempo te blijven rijden. De laatste drie ronden had ik weer power en kwam ik terug in het goede ritme, maar het was wel moeilijk vandaag.”

Pas na afloop hoorde Iserbyt dat Van der Poel het klassement van de DVV Trofee uit zijn hoofd zet. De veelwinnaar van het voorseizoen wist dat onderweg niet. “Je rijdt met klassement in gedachten. Ik weet zijn programma niet, maar als dat zo is, dan is Mathieu niet de dichtste concurrent. Toon en Michael wel, maar zij zijn weggeslagen door pech. Dus al bij al niet zo’n slechte dag voor mij”, zegt Iserbyt.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Franco Ballerini 17 november 2019 om 16:51

Toch mooie stappen gezet dit jaar. Natuurlijk heeft hij heel bewust zijn topvorm gepland (Voor zover dat mogelijk is) op het begin van het seizoen waar van der Poel en van Aert afwezig zouden zijn, maar dan blijft het nog indrukwekkend wat hij heeft laten zien tegenover de andere subtoppers.

0
DeGroteMolen 17 november 2019 om 17:24

Blij met een ongenadig pak slaag. Blijf het toch wat apart vinden.

0
kaalpani 17 november 2019 om 17:25

Mooi attractief koersende renner. Ik vermoed dat hij zijn voorbereiding op het seizoen heeft aangepakt om in de eerste crossen er al te staan. Deze mindere dag volgt op een ook al mindere dag(en) gisteren en die van afgelopen week

Hij zal dit crossseizoen wel een tweede piek ingebouwd hebben. Dus gewoon een goede jonge aanwinst in de toch al smalle wereld van de cycle-cross.

0
freirefreire 18 november 2019 om 01:22

Ik begrijp Van der Poel volkomen dat hij zich niet op al die klassementen kan richten, maar ergens gaat het wel ten koste van de sport. Het doet me een beetje denken aan voetbalclubs die een B-elftal opstellen in de KNVB-beker. Ja, een mindere ploeg mag blij zijn als het de beker wint, maar iedereen weet dat Ajax of PSV zou hebben gewonnen als het zijn beste spelers had opgesteld. Op dezelfde manier doet dit afbreuk aan een eventuele klassementsoverwinning van Iserbyt: Hij wint verdiend, maar niemand twijfelt eraan dat als MvdP er wél een doel van had gemaakt…

0
Jowinho 18 november 2019 om 11:50

VDP is gewoon een spelletje aan het spelen met Iserbyt. Nu denkt Iserbt dat hij niet moet kijken naar VDP, maar die staat gewoon aan de start van de laatste cross hoor. Die laat echt geen 40.000€ liggen hoor.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone