Iris Slappendel vertrekt naar UnitedHealthcare

Iris Slappendel vertrekt naar UnitedHealthcare
vrijdag 13 november 2015 om 08:20

Iris Slappendel vervolgt haar carrière bij het Amerikaanse UnitedHealthcare. De 30-jarige Noord-Hollandse komt over van het Zwitserse Biglia, waar ze zich niet thuis voelde. Haar grootste succes op de weg is ongetwijfeld het Nederlands kampioenschap van 2014 in Ootmarsum.

Ontdekkingsreis
“Nadat ik al vele jaren professional ben, was ik op zoek naar een andere setting en nieuwe uitdagingen”, vertelt Slappendel op het digitale thuis van haar nieuwe ploeg. “Met UnitedHealthcare heb ik een ploeg gevonden die me een gevarieerd programma kan bieden, waar ik de belangrijkste wedstrijden uit Europa kan rijden en de kans krijg om meer koersen in Amerika te ontdekken.”

Ook para-atleet tekent bij UnitedHealthcare
Naast Slappendel, maken Annie Ewart, Diana Carolina Peñuela, Hayley Simmonds en Shawn Morelli komend seizoen eveneens deel uit van de blauwe formatie. Vooral Morelli is opvallend: de 39-jarige Amerikaanse diende haar land in Afghanistan en raakte door een bom in 2007 gehandicapt. Ze is door de explosie blind aan haar linkeroog, liep beschadigingen op aan haar nek en zenuwen en liep daarnaast een hersentrauma op. Ze richt zich voornamelijk op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro.

Dit artikel delen:

2 Reacties

billi 13 november 2015 om 09:43

ben toch wel benieuwd hoe ver de 39 jarige Shawn Morelli gaat komen in wielerwedstrijden

Coldeportes 13 november 2015 om 14:54

Hoewel het vrouwenwielrennen mij zeker interesseert, het geval Morelli niet. Een typisch Amerikaanse publiciteitsstunt van de ploeg, voor het goede gevoel (en als promo voor het boek en de film die ongetwijfeld gaan volgen ;) )

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair