Ion Izagirre wint krankzinnige slotrit Baskenland, Martínez eindwinnaar

zaterdag 9 april 2022 om 17:48
Ion Izagirre wint krankzinnige slotrit Baskenland, Martínez eindwinnaar

foto: Cor Vos

Daniel Felipe Martínez is de nieuwe eindwinnaar van de Ronde van het Baskenland. In de zware slotrit naar Arrate waarin van alles gebeurde, reed de Colombiaanse klimmer Remco Evenepoel uit de gele leiderstrui. Ion Izagirre legde beslag op het laatste dagsucces. In het sprintje van een kleine elitegroep bleef hij Aleksandr Vlasov voor.

Op de laatste dag koerste het peloton over slechts 135,7 kilometer van de stad Eibar naar de berg Arrate, voor een aankomst bergop. Met zeven zware beklimmingen, waarvan drie van de eerste categorie, en ruim 3600 meter hoogteverschil, eindigde de ronde met een koninginnenrit. Zonder de niet fitte Mikel Nieve (Caja Rural) en Andrea Vendrame (AG2R Citroën) werden de overgebleven renners, met Remco Evenepoel in het geel, rond twee uur op pad gestuurd voor deze loodzware slotetappe.

Vluchters rijden weg, terwijl Quick-Step controleert
Vanuit de start barstte meteen het gevecht om de vlucht van de dag los, maar het peloton liet de aanvallers niet zomaar wegrijden. De etappe was al bijna tien kilometer onderweg toen Davide Formolo, bergkoning Cristián Rodríguez, Tony Gallopin en Xabier Azparren aanvielen. Zij kregen even later versterking van Nelson Oliveira. Achter deze vijf koplopers gingen Lennard Kämna, Tsgabu Grmay, Romain Combaud, Hugo Houle, Ángel Madrazo, Kenny Elissonde en Igor Arrieta in de tegenaanval, terwijl het peloton de aanvallers minuten liet wegrijden.

foto: Cor Vos

In eerste instantie controleerde Quick-Step Alpha Vinyl, maar op de Endoia, de tweede klim, ging ook INEOS Grenadiers mee op kop rijden. Tijdens het zware tweeluik Endoia-Azurki, waar de percentages geregeld dik in de dubbele cijfers liepen, veranderde de kop van de koers. Formolo, Oliveira en Gallopin waren de sterksten en reden met elkaar door, terwijl Rodríguez, die op de eerste twee beklimmingen van de dag wel weer goede zaken had gedaan voor de bergtrui, en Azparren eraf moesten.

De achtervolgers die lange tijd tussen de kopgroep en het peloton in reden, kwamen nooit van voren en op de vierde klim van de dag, de Gorla, reden enkel Formolo, Oliveira en Gallopin nog vooruit. Hun voorsprong op de grote groep, waar INEOS nog altijd het tempo bepaalde, bedroeg op dat moment nog drie minuten, maar er lagen nog diverse zware beklimmingen op de route. Gallopin moest van voren lossen, waardoor Formolo en Oliveira samen de vijfde klim van de dag, de steile Krabelin, met een maximale stijging van 17%, omhoog reden.

Primož Roglič opent de debatten
Op de klim, op 41 kilometer van de finish, reed Formolo bij Oliveira weg. Ook in het peloton was er activiteit. Primož Roglič ging achter de ruggen van de renners van INEOS Grenadiers in de aanval en kreeg Enric Mas, Daniel Felipe Martínez en Aleksandr Vlasov met zich mee. Evenepoel was zijn ploegmaats kwijt en moest het vuile werk zelf opknappen. Op zijn eigen tempo kon hij echter terugkeren. Vervolgens demarreerde Mas en deze aanval bracht Evenepoel opnieuw in de problemen, waardoor de Belg weer moest achtervolgen.

foto: Cor Vos

In de afdaling van de Krabelin gebeurde veel. Mas, Martínez en vroege vluchter Oliveira waren bij een val betrokken en dat zorgde ervoor dat Jonas Vingegaard, Pello Bilbao, Ion Izagirre en Vlasov zich afscheidden van de rest. Zij slokten niet veel later Formolo op, die door alle bewegingen zijn voorsprong als sneeuw voor de zon had zien verdwijnen. De ontwikkelingen waren koren op de molen voor Bilbao, die virtueel de leiding nam in het klassement. Met nog de beklimmingen van de Urkaregi en de Usartza voor de wielen, was de strijd echter nog allesbehalve beslist.

Evenepoel en Martínez gaven zich niet zomaar gewonnen en liepen in de afdaling van de Urkaregi in op de vijf koplopers. Op het moment dat Evenepoel en co aansloten, reden Formolo, Martínez en Izagirre weg. De Belg kreeg het niet cadeau, maar verdedigde zijn gele trui met hand en tand. Op tien kilometer van de streep waren Evenepoel, Martínez, Bilbao, Izagirre, Vlasov, Vingegaard (de top zes van het algemeen klassement), Formolo en Soler van voren samen, met eerst nog een tussensprint en daarna de laatste klim, de Usartza met stijgingspercentages tot 13%.

Remco Evenepoel kraakt op slotklim
In Eibar haalde Evenepoel het knap in de tussensprint, voor Martínez en Bilbao. Daarmee liep de Belg een seconde uit op Martínez, die nu op drie seconden volgde. Formolo reed had al een hele poos in de aanval gereden, maar kon toch nog een keer wegrijden. Met nog 6,8 kilometer te gaan, begon de Italiaan met een kleine voorsprong aan de slotklim. Daarachter keken de favorieten naar elkaar. Formolo, die eerder dit seizoen al zoveel indruk maakte in Milaan-San Remo, vond nog wat energie en kon meer dan een halve minuut uitlopen.

Daarachter brachten verschillende tempowisselingen Evenepoel nog een keer in de problemen, en deze keer kraakte de kopman van Quick-Step Alpha Vinyl definitief. Formolo werd op drie kilometer van de streep bijgehaald door Vlasov, Martínez, Vingegaard en Soler. Izagirre was door een val achterop geraakt, maar deed er alles aan om terug te keren – wat lukte. Met zijn vijven kwamen ze boven op de klim van Usartza. Daarna was het nog 2,6 kilometer naar de streep. In de slotfase probeerde Soler nog weg te rijden, maar de klimmer kreeg geen ruimte.

Uiteindelijk beschikte Izagirre over het beste eindschot. Op de streep bleef hij Vlasov, Soler en Martínez, die zich verzekerde van de eindoverwinning voor.

Dit artikel delen:

143 Reacties

Jacco van Stierop 9 april 2022 om 18:01

Wat een etappe! Geweldig dat Izagirre de dagzege pakt, staaltje veerkracht. Martinez goed zijn hoofd koel gehouden, zover dat mogelijk was, en pakt niet onverdiend de eindzege.
Kranig weerwerk van Evenepoel, heeft goede vorderingen getoond.
Mooi Formolo weer van voren gezien te hebben.
Geen moment verveeld.

0
Michelangelo 9 april 2022 om 18:02

Mooie rit gezien.
Een deel van de fabeltjes is toch geen fabeltje: Evenepoel is niet overtuigend op hele steile klimmen. Maar wel gewoon zijn vel duur verkocht, hoed af!

Vingegaard zit meer achterom te kijken dan vooruit. Die moet nog leren om een aanval door te zetten. Al zat er niet veel meer op. En tot overmaat van ramp doet hij een "Bobje". Gelukkig zonder erg, en wint Izagirre de rit.

Koers leek lang toch nog richting Remco te kantelen. Eerst het koppeltje Movistar wat wegvalt in de kopgroep, en die Ineos man die niet mee is. Dan het laatste stuk afdaling achter de motor en ook nog eens een gemotoriseerde leadout bij de tussensprint.

En eigenlijk verliest hij het op een heel klein stukje klimmen. Hij moet lossen en dan lijkt het alsof er iets knakt, om op dat moment heel snel tijd te verliezen. Dat was ook zo in onder meer de beruchte gravelrit. Om vervolgens tot de conclusie te komen dat hij misschien beter is dan hij zelf dacht, want toen de mannen vooraan écht gingen koersen verloor hij geen tijd meer. Dat is niet voor het eerst dat het zo gaat, benieuwd wat hij daar zelf over zegt.

Wat mij betreft mag hij trots terug kijken op dit rondje. Geslaagd voor zijn herexamen als je het mij vraagt.

0
tramontana 9 april 2022 om 18:13

Fijn om te lezen! Kan me wel vinden in deze conclusie. Zijn tijdrit was al meer dan ok, zijn afdalen is beter geworden. Bergop is het passen, maar niet helemaal kraken, en zelfs tijd terugnemen als het wat vlakker wordt. Blijven werken aan die dipjes.

0
Romerike 9 april 2022 om 18:15

Ik snap die “5 minuten slechte benen” ook niet. Vandaag was het zels minder dan 5 minuten. Moet opeens snel laten lopen maar verliest naar verhouding toch niet veel. Het was op het laatst niet meer zo duidelijk maar hij heeft zijn huid heeel duur verkocht. Dan Vingegaard… was lange tijd duidelijk dat hij dit rondje niet ging winnen, dan snap ik niet dat hij niet all in ging met een demarage tijdens de beklimming. Had echt niets meer te verliezen. Ik weet ook wel dat je het nog maar moet kunnen, maar die anderen moeten je ook nog maar kunnen volgen.

0
Cochise 9 april 2022 om 18:23

Vreemde momentjes inderdaad. Keer of drie. Alsof hij met de vrienden ging trainen en de trainer had gezegd “oke, maar niet boven de 170 hartslag”!

0
Wildebert 9 april 2022 om 18:32

Dan krijgt hij mss zijn finale bidon net ff te laat.

0
Michelangelo 9 april 2022 om 19:22

@Cochise,
Ik weet ook niet wat het is als hij moet lossen. Ik heb eigenlijk het idee dat hij dat mentaal heel lastig vindt: De Grote Remco die het wiel niet kan houden. Maar als de wielen eenmaal wat verder uit de buurt zijn of weer mensen opraapt, dat hij dan weer terug een klik in zijn hoofd maakt. Alsof hij zich dan ineens wel weer het mannetje voelt.

Als hij op wattagemeter rijdt op die momenten, dan zou ik hem toch adviseren om een keer zonder dat ding te gaan rijden. Wie weet hoeft ie er dan niet af omdat hij dieper kan gaan dan hij zelf denkt.

0
NiM 9 april 2022 om 18:03

@yogi: ik denk dat dat ook wat met leeftijd te maken heeft. Niet iedereen heeft dezelfde cool op zijn 22. Ik herinner me dat ik Boonen en Albert ook heel arrogant vond op jong leeftijd maar dat is later volledig gedraaid

0
RefleX 9 april 2022 om 18:03

Gestreden ja dat zeker, is het een schande? Nee zeker niet. Maar het feit blijft dat hij wederom van het podium valt in een kleine ronde. Het kwartje zal vast eens de goede kant op vallen maar voorlopig is het een patroon.

0
kelderfan 9 april 2022 om 18:04

Zeker een leuke rit om te zien met steeds wisselende kanshebbers.
Die REV bleef maar gaan en ja zeker respect.

0
Wildebert 9 april 2022 om 18:04

Jammer del Ponte dit soort posts! Zeker niet gekeken. Anders had je op zijn minst enig respect kunnen opbrengen.

0
meqadon 9 april 2022 om 18:05

Sterk gereden remco! Het was vrijwel onmogelijk om dit tot een goed einde te brengen. Je kan niet oneindig veel gaten dichtrijden op je tegenstanders. Ooit gaat het licht uit.
Verder martinez verdiende winnaar. Als je na die valpartij toch nog kan terugkomen met remco en zo nog de eindzege veilig stelt, dan ben je de sterkste in dit rondje.

0
Dion 9 april 2022 om 18:08

Fijn dat izagire wint nadat ie Vingegard aanrijdt. Leuke etappe.

0
Wildebert 9 april 2022 om 18:19

Huh? Was toch andersom.

0
Turtlehead 9 april 2022 om 18:24

Lol. Alternatieve werkelijkheid/parallel universum ….

0
xistnc 9 april 2022 om 18:28

Feitelijk heeft Dion gelijk. Izagirre zat niet op te letten toen ze voor hem breeduit waaierden. Maar de manoeuvre van Vingegaard was nogal bruusk, waardoor hij zelf ook wéér een onnodig gat moest dichten .

0
Dion 9 april 2022 om 18:29

Mwah. Hij stuurde redelijk rustig uit. Niet zoals Jungels een tijd terug.

0
Deel Koeper 9 april 2022 om 18:40

Izagirre lette wel op, maar zat er al met zijn voorwiel naast toen Vingegaard opzij stuurde en leek niet te verwachten dat Vingegaard maar bleef opzij gaan. Bij het opzij gaan om een overname te vragen, ga je doorgaans niet helemaal naar de andere kant van de weg.

0
Dion 9 april 2022 om 18:44

Hij reed op de tweede plek en izagire lag midden op de weg al op z’n plaat.

0
Romāns Vainšteins 9 april 2022 om 18:50

Race incident. Toevallig wel met gisteren 2 na elkaar. Vingegaard was wat zenuwachtig deze dagen.

0
Jules Sedee 9 april 2022 om 18:09

Pogacar na vandaag 1.05 voor de tour.

0
Gebruikersnaam 9 april 2022 om 18:16

Het kan snel veranderen, maar dit lijkt (vooraf) de minste spannende Tour van de voorbije decennia te worden. Zelfs in de Armstrong/Froome rondes leken er op papier grotere uitdagers te zijn.

0
jooprioolpijp 9 april 2022 om 19:57

Mwah, ik heb niet de indruk dat Roglic er erg mee zit. Zou me niet verbazen als hij dit jaar helemaal niet de koning van de korte rondjes (en de Vuelta) wíl worden.

0
Pietspeed 9 april 2022 om 23:46

Glazen bol?

0
KimJungPoels 9 april 2022 om 18:10

Heerlijke ronde gezien met bijna alleen maar positieve punten. Allereerst winnaar Martinez, na zijn Dauphine winst nu een tweede grote vis. Zeer verdiend na die master class knechten in dienst van Bernal vorig jaar. Hele leuke renner en ik ben ook zeer benieuwd wat hij in de Tour kan.

Dan Remco, ik heb echt genoten van hem deze week. Heb behoorlijk lang wat moeite gehad met zijn persoonlijkheid, maar dat begint meer en meer naar achter te verdwijnen. Zijn manier van koersen is heerlijk aanvallend en er gebeurd echt wat met die jongen in de race. Ook fijn dat hij dit keer minder moeite had bergop. Dat maakt het interessanter.

Zeer leuk ook dat de Basken allebei een ritje pakken. Bilbao toch wel de man met extreem veel grinta. Izagirre is het nog meer gegund nadat hij onderuit werd gereden. Ook Vlasov is zijn podium zeer gegund nadat hem gisteren hetzelfde overkwam.

Daarnaast een negatieve hoofdrol voor Vingegaard deze week. Eerst meerdere keren als nummer twee van de Tour geen verantwoordelijkheid willen nemen door je achter een kopman te verschuilen alsof hij een of ander simpel knechtje is. Vervolgens Vlasov onderuit rijden met zijn lompe gedrag. En nu ook nog Izagirre vandaag weer. Beide keren ook nog misbaar makend naar zijn slachtoffer. Waar ik Vingegaard altijd sympathiek vond daalt hij enorm in mijn achting deze week. Ruilt van plek met Remco dus.

Als laatste een dikke chapeau voor Soler. Vandaag zo’n finale rijden nadat je gisteren toch vrij lullig tegen een niet meewerkende ineos knecht op botste is grote klasse.

Genoten van dit rondje! Wat mij betreft een van de mooiste koersen op de kalender.

0
Anton van Valouwe 9 april 2022 om 18:17

Nu is het wachten op de fans die naar Russisch voorbeeld Vingegaard juist als slachtoffer van de aanrijdingen bestempelen. Ha, de eerste is er al.. en nummer twee van het navelstaarders forum….

0
YogiBear 9 april 2022 om 18:22

@Anton Denk meer dat het wachten is totdat mensen gewoon naar de feiten kijken. Gisteren was er al contact voor de valpartij en vandaag heeft Izaggire de reactiesnelheid van een oud vrouwtje.

0
Sjonge Jonge 9 april 2022 om 18:31

Anton, het is eigenlijk wachten tot jij iets negatief ziet van de geel zwarte brigade wat je ten tonele kan brengen, om het dramatische seizoen(en) van DSM onder het vloerkleed te kunnen schuiven.

Wat betreft Vingegaard: gisteren zag er inderdaad ongelukkig uit wat hij deed. Vandaag leek het me eerder Izagirre die aan het slapen was, of wil je beweren dat renners nooit naar links of rechts sturen?

Overigens zeer matige Roglic. Het is voor hem te hopen dat hij iets onder de leden heeft dat het kan verklaren, anders ziet het er slecht uit met het oog op de Tour.

Edit: Anton, ga nou niet populair lopen doen….

0
quickstep_wolfpack 9 april 2022 om 18:10

Remco gevochten voor wat hij waard was. En gewoon goed gedaan. Een mooie 4e plaats. Iets waar hij op verder kan bouwen. Was een mooie week. Echt genoten. Zeker vandaag. Martinez ook mooie winnaar.

0
Gunther Leonhardt 9 april 2022 om 18:11

Ik vraag me af wat de afgelopen week gaat betekenen voor het kopmanschap voor de grote rondes voor TJV en Ineos. Roglic is er toch wel zwaar doorgezakt, erger dan tijdens P-N. Ineos lijkt me dan weer een luxeprobleem te hebben.
Wat QS-AV betreft: Lefevere mag zich dan opwarmen aan de bromance tussen REV en Phil, de algemene prestatie van zijn ploeg in deze ronde is toch verontrustend.

0
xistnc 9 april 2022 om 18:15

TJV heeft ingezet op Vingegaard, maar die heeft het niet waar kunnen maken. Roglic heeft dit rondje al 2x gewonnen en nu goed getraind voor wat dit seizoen nog komt.

Bij Ineos zou Martinez zo maar eens ook in de Tour kopman kunnen zijn, al zou het ook kunnen dat ze op hun sterkte in de breedte gokken.

0
Gebruikersnaam 9 april 2022 om 18:19
Quote:
Wat QS-AV betreft: Lefevere mag zich dan opwarmen aan de bromance tussen REV en Phil, de algemene prestatie van zijn ploeg in deze ronde is toch verontrustend.

Vooral het extreem wisselvallige van Alaphilippe geeft weinig vertrouwen voor de komende weken. Het gezwalp op die aankomst gisteren belooft ook niet veel voor de Muur van Huy.

0
Pietspeed 9 april 2022 om 23:49

Denk ook dat Roglic niet all-in is gegaan.

0
re-cycle 9 april 2022 om 18:13

”krankzinnig 1357,7 km en dat slechts noemen. met name de laatste 700 meter zullen het hem gedaan hebben”

0
Verweggistan 9 april 2022 om 18:15

Klinkt zo meer als een rit voor Lachlan Morton :)

0
Dikke Vrouw 9 april 2022 om 18:15

Wat een rit ! Leuk voor cofedis. Rem reuze goed gereden !

0
Kelder is de Man 9 april 2022 om 18:22

Hij zal wel leeg zijn geweest, maar nog een paar extra pedaalslagen had Jonas toch top 5 opgeleverd.

0
Turtlehead 9 april 2022 om 21:28

Ja, slapjanus.

0
Covadonga 9 april 2022 om 18:22

Mooie rit. Hier kijk je wielrennen voor. Moedig gestreden van Evenepoel. Het lijkt er steeds meer op dat het echte klimwerk (nog) niet voor hem is weggelegd. Wie weet , verbetert hij nog.

Komt er nog een dsq voor Vingegaard? Voor de tweede keer velt hij een concurrent. Misschien heeft hij mazzel dat Izaquirre de rit wint. Hij moet op zijn minst op cursus leren fietsen.

0
YogiBear 9 april 2022 om 18:24

Een dsq omdat Izaggire niet oplet. Lijkt me niet echt logisch.

0
Tripodboom 9 april 2022 om 18:22

Evenepoel had alle geluk van de wereld dat op de een na laatste klim Martinez terugviel (letterlijk) in zijn groep. Bergop hebben ze toen met z’n tweeen de achterstand nagenoeg teruggebracht, anders had hij alles alleen moeten doen en was de achterstand veel groter geworden.

0
Zadelsnuffelaar 9 april 2022 om 18:24

Klopt. Dan was hij wellicht op minuten achterstand gereden. We moeten eerlijk zijn.

0
tramontana 9 april 2022 om 18:40

Een geluk nog voor Martinez dat hij zich in het groepje Evenepoel zet, want (zelfstandig) dalen kan hij nauwelijks. Volgens mij heeft die groep van Evenepoel trouwens de remmen dichtgeknepen want ze waren tijd aan het inhalen en verloren opeens weer 20 seconden.

0
Marcus Aurelius 9 april 2022 om 22:07

Grapje of zo ? Als er iemand in zijn handen mag klappen is het wel Martinez die quasi is teruggebracht door Remco en zeker nooit nog had teruggekomen zonder Remco. Hij heeft heel zeker de eindoverwinning aan hem te danken.

0
Michelangelo 9 april 2022 om 22:17

Proest!!! Remco als ideale ploegmaat voor Martinez. Remco de superknecht, helpt iedereen in zijn ploeg of daarbuiten! Misschien moet hij daar zijn specialisme maar van kamen.

Remco had geluk dat Martinez bij hem belandde. Anders had hij alles in zijn eentje moeten opknappen, en was hij nevernooitmeer teruggekomen in de kop van de koers. Zeker als Martinez zich had kunnen handhaven voorin.

Martinez had dan weer geluk dat hij na het wegvallen voorin bij Evenpoel terecht kwam, zodat ze samen wel konden doen wat ze alleen niet lukte. Grote verschil was uiteindelijk dat Martinez wel de benen had om de groten te volgen, en Evenepoel niet. Tot twee keer toe zelfs.

0
Turtlehead 9 april 2022 om 18:22

4e. Eddy is weer terug als ‘Kenner van de koers’.

0
Zadelsnuffelaar 9 april 2022 om 18:23

Is Remco werkelijk beter geworden in het dalen? Het lijkt namelijk van wel, hij oogt heel zelfverzekerd bergaf. Ik snap dat hij na zijn doodsmak tijd nodig had om weer vertrouwen op te doen. Of had hij gewoon de mazzel dat hij lekker in het zog van de motor kon dalen? En daardoor sneller naar beneden reed dan de kopgroep?

0
Michelangelo 9 april 2022 om 19:05

Motoren zijn heel bepalend in een afdaling.

Laatste stuk van de afdaling (net voor de reclame op Eurosport) zag ik de motoren áchter de kopgroep zitten, en voor de groep Evenepoel. Zeker als je niet de grootste daler bent, is een mikpunt van goudwaarde. En op dat stuk liep de groep Evenepoel in.

Remco is nog altijd geen meesterdaler, maar hij rijdt zeker niet als een drol naar beneden. Ik zou hem echter afraden om figuren als Mohoric of Kragh Andersen te volgen.

0
tramontana 9 april 2022 om 19:21

Mja, net voor die val van Mas kwam de groep Evenepoel dichterbij, opeens verloren die weer 15 seconden na die val, mogelijk hebben ze remmen wat moeten dichtknijpen, of mogelijk was het ook gewoon een motard die bij het incident stilstond :-) Gisteren toch ook gezien dat hij dalend een stuk beter is geworden. Maak me meer zorgen om Martinez, die écht geen goede afdaling heeft, in grotere rondes kan dat een probleem zijn.

0
Marcus Aurelius 9 april 2022 om 22:17

Remco rijdt zeker nog geen ideale lijnen. Je moet ook zijn tijdritten maar eens bekijken. Het gaat soms echt met snokken en correcties gepaard. Praktisch elke bocht moet hij nog eens even bijsturen, maar hij zal het wel leren, al doende leert men. Hetgeen je hier leest om een motor als mikpunt te gebruiken is niet correct. Een motor rijdt een gans andere lijn dan een renner. Het is zeker niet aangewezen het gedrag van een motor te imiteren. (andere snelheid, lager zwaartepunt, dikkere banden, verder van de binnenbocht en buitenbocht …)

0
Michelangelo 9 april 2022 om 22:23

@Marcus,
Motoren hebben als voordeel dat je een beeld krijgt van hoe de weg loopt. Als ze ineens heel snel om een hoek verdwijnen kun je ervan uitgaan dat de bocht knijpt. Zonder dezelfde lijnen te rijden krijg je wel een indicatie over een bocht.

Om nog maar te zwijgen van het aerovoordeel van een motor een paar meter voor je bi hoge snelheden.

Het is dus wel degelijk handig om iets of iemand voor je te hebben in de afdaling.

0
Emperor 9 april 2022 om 18:24

Goh heeft die ouwe planckaert er toch kijk op….. evenepoel alleen goed voor 2 of 4 of 5 . Heeft patlef er minder kijk op als die ouwe planckaert

0
tramontana 9 april 2022 om 18:28

sja, ik denk dat bijna iedereen wel verwacht had dat hij hier 2,3,4, of 5e zou worden.

0
Turtlehead 9 april 2022 om 18:28

Vingegaard is toch echt de grootste anti-renner van het moment. Doodziek word ik van die gast. 10km in de aanval, daarna geen bal meer gedaan, behalve rondzwalken en omkijken, om maar vooral niet op kop te komen.
Daarbij continu op het verkeerde moment op de verkeerde plek en kansloos aan de finish. Als ie kop-over-kop mee had gedaan met Martinez was ie vierde geworden, met geluk mss derde, nu heeft ie nada. Proficiat met vrijwel niks.

0
KimJungPoels 9 april 2022 om 18:49

Helemaal eens. Niet om aan te gluren zoals die gozer koerst momenteel. Soort nieuwe Valverde maar dan erger die ook nog eens niet kan sturen.

0
xistnc 9 april 2022 om 19:08

Zal binnen de ploeg best als kostbare groeibriljant worden beschouwd, maar het is geen renner waarvoor je de TV aanzet om naar koers te kijken. Volgens mij moeten ploegleiders daar ook gillend gek van worden, als ze zijn capriolen op hun schermpje zien.

0
Wildebert 9 april 2022 om 19:12

Krijgt voortaan in zijn helm een impulsmachien, als hij omkijkt krijgt hij een schokje. Inderdaad minder prettig om aan te zien.

0
Michelangelo 9 april 2022 om 19:26

@Turtlehead,
Ik denk dat we verwend zijn met de huidige generatie coureurs. Maar wat Vingegaard doet, dat doen eigenlijk de renners al jaren. Laffe kopbeurten, bordje van de ander leeg willen eten, hopen dat een ander gaat rijden.

Echter met o.m. Flip, VdP, Pogacar en Evenepoel is er totaal andere dynamiek in het peloton. Gasten die gewoon durven koersen, en niet bang zijn om ook hun eigen bord leeg te eten. Dan steekt Vingegaard daar maar bleekjes bij af.

0
klimmer999 9 april 2022 om 19:46

Alaphilippe rijdt vaak ook zwalpend over de weg. Doet bijna hetzelfde als Jonas.

0
williams 9 april 2022 om 18:33

Ik wil Martinez wel eens zien winnen zonder die trein die tot 5km van de meet voor hem heeft gereden

0
Sjonge Jonge 9 april 2022 om 18:45

Je wil zeggen dat Martinez daar geen kopwerk heeft gedaan?? Kom op zeg, die gingen met zijn tweeën volle bak kop over kop.

Ik had het juist wel eens willen zien als Martinez door de val van Mas niet in het groepje van Evenepoel was terecht gekomen. Dan had Evenepoel de koplopers hoogst waarschijnlijk nooit meer terug gezien.

0
Michelangelo 9 april 2022 om 19:08

Wat Sjongejonge zegt.

Als de kopgroep overeind was gebleven, dan was Evenepoel kansloos geweest. Nu had ie in de achtervolging de beste bondgenoot die hij kon hebben. Iemand met exact hetzelfde belang.

als Martinez voorin gezeten had, dan had hij meegedraaid om vooruit te blijven, net als hij in de laatste km’s van de etappe heeft gedaan.

0
tramontana 9 april 2022 om 19:27

@Sjonge Jonge inderdaad, Martinez heeft het niet gestolen. Ga aan de andere kant niet helemaal akkoord met de analyse dat Evenepoel dan helemaal niet meer zou terugkomen. Eigenlijk is het heel moeilijk inschatten allemaal, er gebeurde zoveel dat àlles wel een rol gespeeld heeft: Vlasov trekt aan als Izaguirre volgt, Evenepoel die krachten verspeeld om die ene seconde te nemen (was het dat waard?), enzoverder… ik hou het op een bewogen, spannende slotdag, mooie koers gezien.

0
Gebruikersnaam 9 april 2022 om 19:29

Volgens mij zegt hij gewoon dat Martinez niet had gewonnen zonder Evenepoel. Maar blijkbaar had Evenepoel alleen maar geluk met Martinez in zijn buurt en is het minder essentieel om het omgekeerde ook te melden.

0
Sjonge Jonge 9 april 2022 om 19:35

Natuurlijk had Martinez ook geluk met Evenepoel na zijn terugval, ik geef ook aan dat ze kop over kop rijden.
Ik reageer alleen op de stelling dat Martinez geen aandeel had dat ze zijn teruggekomen, daar doe je hem echt veel tekort mee.

En ik denk inderdaad niet dat Evenepoel was teruggekomen zonder die val van Mas en Oliveira, dat waren met Martinez 3 man extra en door het ontbreken van Martinez had Evenepoel dan alles alleen moeten doen.

0
tramontana 9 april 2022 om 20:01

@Sjonge Jonge ah, ok, ja inderdaad, ik had je verkeerd begrepen. Wat ik wilde zeggen: ik bekeek de tussentijden net voor de val, daar was Evenepoel al aan het terugkomen. En net na die val liep die tijd weer op, waardoor ik denk dat die val ook de groep Evenepoel vertraagt heeft (in de remmen gaan). Alleszins wel goed voor Evenepoel dat Martinez bij hem zat, zeker. En ook goed voor Martinez dat hij alsnog kon aanhaken bij de groep Evenepoel.

0
xistnc 9 april 2022 om 20:17

Het is toch gewoon evident dat Martinez wint vanwege Evenepoel en dat Evenepoel in de wedstrijd bleef door Martinez? Dat gebeurt gewoon en daar hoeven ze zich beide niet voor te schamen. Het voordeel voor de een is daarbij bovendien geen excuus of contragewicht voor het voordeel van de ander.

0
Marcus Aurelius 9 april 2022 om 22:27

Martinez had nooit teruggekomen zonder Remco. Jamais ! Dus hij heeft zijn eindzege echt wel te danken aan Remco, die goed weet dat ze anders niet terugkomen. Anders zou hij zich wel rustig in het wiel gezet hebben van Martinez tot aan de aankomst. Maar dat is niet zijn natuur.

0
Tom Bidon 9 april 2022 om 18:34

Leuke rit was dat zeg. Izagirre verdiend de rit gewonnen, Martinez verdiend het eindklassement. Evenepoel zoals verwacht de eindzege en het eindpodium nog verloren, maar desondanks toch zijn beste klimprestatie tot dusver voor mij. Misschien moeten we hem vooral bekijken als een nu al ijzersterke all-rounder, maar als klimmer is hij gewoon nog een 22-jarige die progressie toont, maar er nog niet is. Beetje zoals Carlos Rodriguez of JP Lopez in deze race. Geen idee waar in de toekomst het schip in de bergen strandt voor hem, maar bij Dumoulin, Wiggins, Thomas zat het er ook niet meteen van in het begin in.

Soler trouwens toch weer het enigma van deze race. Die kan soms ongelooflijke dingen, met de nadruk op soms.

0
Deel Koeper 9 april 2022 om 18:45

Het is niet omdat Pogacar enkele maten te groot is en zal blijven, dat Evenepoel niet kan groeien tot het niveau van Vlasov, Vingegaard of Martinez. Ondanks dat dit trio ook nog steeds als jeugdige renners voor de toekomst worden gezien, zit daar nog steeds een verschil van 3/4 jaar op met Evenepoel.

0
Tom Bidon 9 april 2022 om 18:51

Ja, Evenepoel of wie dan ook met Pogi vergelijken, is onzinnig. Die lijkt op weg naar 10 Tours. In de laag daaronder kan hij zich in de loop der jaren misschien wel binnenwerken. Als hij dat nog ziet zitten tegen dat hij 26 is natuurlijk. Als je op bijna alle terreinen kan winnen, is knokken voor een top-5 in ronden zonder te winnen niet zo interessant meer.

0
Silent Hill 9 april 2022 om 18:45

Martinez pakt op het juiste moment het geel – de slimste, en samen met Vlasov ook wel de sterkste.
Ion op adrenaline naar ritwinst dankzij Vingegaard. En die Vingegaard … blonk in de Tirreno al uit in achterom kijken, nu zelfs met een valpartij tot gevolg. Op papier rijdt hij mooie uitslagen, maar wat een lousy renner om naar te kijken.

0
uitdewaaier 9 april 2022 om 18:50

Evenpoel komt gewoon tekort.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone