Interview Tom-Jelte Slagter: “Superblij en supertrots”

Door Jeroen Pouw, zaterdag 26 januari 2013 om 07:20

Slagter

foto: Sirotti

Tom-Jelte Slagter heeft dankzij zijn tweede plaats in de vijfde etappe van de Tour Down Under een goede basis voor de eindoverwinning gelegd. Hij gaat met dertien seconden voorsprong op Javier Moreno de laatste (biljartvlakke) etappe in. WielerFlits belde hem op en vroeg hoe hij zich voelde. “Geweldig! Het kan niet beter natuurlijk”, zo klinkt een opgewonden Slagter vanuit Australië. “Ik zit hier nu met die trui om mijn schouders, prachtig dit.”


Op de slotklim zat Tom-Jelte Slagter in uitstekende positie. Hij reed op de derde plek in het peloton, achter leider Geraint Thomas, die Edvald Boasson Hagen voor zich had. Dat was vooraf ook het plan. “Ik wist dat Hagen er zou zijn om op kop alles te regelen. Ik moest wel oppassen voor aanvallen. Die kwamen er ook, die Spanjaard (Moreno, red) reed ervoor met Gerrans. Ik wist dat, als ik in de laatste kilometer zou gaan, ik niet stil zou vallen. Ja… geweldig”, zo zegt hij enthousiast.

Toen Slagter eenmaal met Gerrans voorop zat, heeft hij alles gegeven. “Met hem in mijn rug. Ik wilde natuurlijk tijd pakken. Het is jammer dat hij mij dan verslaat, maar het doel waarmee ik reed, is geslaagd: Dat was gewoon de trui pakken. Dat is gelukt. Daar ben ik echt superblij mee en supertrots op. Het was vandaag ook echt een teamprestatie, dat moet gezegd worden”, benadrukt Slagter. Blanco Pro Cycling zorgde er mede voor dat de kopgroep werd ingerekend.

Helemaal zeker van de eindoverwinning is de jongeling nog steeds niet. “Ik heb een mooie voorsprong, maar ik juich pas als ik morgen gefinished ben met die trui in mijn bezit, al sta ik er zeker goed voor”, zo realiseert het 23-jarige talent zich. Hij klinkt erg vrolijk aan de andere kant van de lijn. “De etappeoverwinning was al supermooi natuurlijk, maar als ik morgen die trui mee naar huis mag nemen, zou dat helemààl geweldig zijn.”

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.