Intermarché-Wanty-Gobert presenteert met wijnmerk Vini Zabù extra sponsor

donderdag 25 november 2021 om 09:47
Intermarché-Wanty-Gobert presenteert met wijnmerk Vini Zabù extra sponsor

foto: Cor Vos

De naam van Vini Zabù, een van de belangrijkste Siciliaanse wijnen van de overkoepelende firma Vini Fantini, zal volgend jaar prominent op de tenues van Intermarché-Wanty-Gobert prijken. De Belgische formatie laat vandaag weten dat het Vini Zabù als extra sponsor heeft aangetrokken voor komend seizoen.

We kennen Vini Zabù vooral als hoofdsponsor van de gelijknamige Italiaanse formatie, maar de mensen achter Vini Zabù hebben besloten om zich te conformeren aan WorldTour-formatie Intermarché-Wanty-Gobert. De deal werd afgelopen woensdag afgerond in Ortona, waar het hoofdkantoor van de overkoepelende firma Vini Fantini is gevestigd.

“We zijn echt blij met deze nieuwe samenwerking. We hebben een lange liefdesrelatie met Italië. En dat komt niet alleen omdat we met veel Italiaanse renners werken, maar ook vanwege de overwinning van Enrico Gasparotto in de Amstel Gold Race van 2016 en de geweldige zege van Taco van der Hoorn in onze allereerste Giro d’Italia”, legt teammanager Jean-François Bourlart uit.

Nieuw avontuur 
“Bovenal staan we bekend om onze vriendelijkheid en dan is er nog het familiaire aspect. De wijnen van Vini Zabù zullen ook zeker bijdragen aan deze familiaire sfeer. We kijken ernaar uit om de kleuren van Vini Zabù te verdedigen en ze te helpen met het verder vestigen op de Belgische en Franse markt.”

Ook Giulia Sciotti, de marketing manager van Vini Fantini, is blij met de deal. “Na dertien jaar sponsoren in Italië zijn we blij met deze volledig nieuwe samenwerking. Intermarché-Wanty-Gobert is alomtegenwoordig in vroege ontsnappingen en weet zich door middel van strijdlust te onderscheiden. We kunnen ons straks zowel sportief als commercieel onderscheiden, aangezien het logo van Vini Zabù op de shirts zal staan.”

Wat met de ploeg-Vini Zabù?

De vraag is nu wel wat de toekomst gaat brengen voor de Italiaanse formatie van onder meer Wout van Elzakker en Etienne van Empel. Nu Vini Zabù vertrekt als hoofdsponsor, is het maar de vraag of we de ploeg volgend jaar nog terugzien in het peloton. De ploeg besloot eerder al geen ProTeam-licentie aan te vragen voor 2022.

Bekende renners bij het Italiaanse team zijn Jakub Mareczko (al lijkt de rappe Italiaan op weg naar Alpecin-Fenix), Marco Frapporti en Edoardo Zardini. Wout van Elzakker en Etienne van Empel zijn de twee Nederlanders bij Vini Zabù. Wat er met hen gaat gebeuren, is dus nog niet bekend.

Dit artikel delen:

13 Reacties

WernerFranke 25 november 2021 om 09:56

Intermarché-Wanty-Gobert-Vini-Zabu
Bekt wel lekker zo.

0
Dikke Man 25 november 2021 om 10:17

Dat Wanty alle wegen aanlegt na eerst wat Vini uit de intermarché achterover te hebben geslagen verklaart wel enigszins waarom die wegen in België zo verschrikkelijk zijn.

0
lo squalo dello Stretto 25 november 2021 om 10:46

Hier mag je tenminste nog 120 km/u peren

0
lo squalo dello Stretto 25 november 2021 om 10:46

Bakelants zal wel blij zijn

0
Steven_E 25 november 2021 om 11:06

De renners moeten vanaf nu verplicht met lange broek rijden, om alle sponsors genoeg visibility te kunnen garanderen. En dan werkt het team z’n veldritten nog af onder andere naam (Tormans) en is er nog een gelinkte jeugdploeg met nóg een andere naam (Acrog-Tormans)

0
jappe666 25 november 2021 om 11:10

Dan zal Minali nog wel verlengen zeker, of zou Vini tevreden zijn met ‘maar’ 3 Italianen in het team?

0
Gebruikersnaam 25 november 2021 om 12:34

Gelukkig moeten ze geen waardeloze renners mee overnemen.

0
Jean Dumas 25 november 2021 om 13:12

Tijd voor een goed design dan.

0
kleomantre 25 november 2021 om 13:27

Gemiste kans voor PatLef om z'n sponsorbudget op te krikken, of zou die zelf de grootste afnemer worden?

0
Verweggistan 25 november 2021 om 17:27

Slechts hypo-thetisch.

0
kleomantre 25 november 2021 om 18:07

Met al z’n geklaag dat-ie geen centen heeft lijkt het wel een hypochonder, vandaar dat dit een goede match had kunnen zijn.

0
Thom Bijzitter 25 november 2021 om 17:36

Misschien hele domme vraag maar waarom proberen ploegen als vini en bijvoorbeeld qhubeka niet middels en soort van fusieploeg door te gaan? Snap dat niet ideaal is maar moet toch een oplossing zijn voor zulke ploegen en de nu nog contactloze renners?

0
Verweggistan 25 november 2021 om 17:45

Vaak zijn de ploegmanagers en het eigendom van het bedrijf achter de ploeg het obstakel. En soms ook tegenstrijdige doelstellingen van sponsoren. Of verschil in budget. Het hele ViniZabu teambudget zal misschien drie miljoen zijn, terwijl Qhubeka daar nauwelijks mee geholpen is.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone