Intermarché-Wanty-Gobert bevestigt komst Alexander Kristoff en Sven Erik Bystrøm

woensdag 4 augustus 2021 om 17:33
Intermarché-Wanty-Gobert bevestigt komst Alexander Kristoff en Sven Erik Bystrøm

foto: Cor Vos

Dat Intermarché-Wanty-Gobert zich voor volgend jaar versterkt met Alexander Kristoff is al even bekend, maar is nu ook officieel door de ploeg wereldkundig gemaakt. Ook werd de komst van Sven Erik Bystrøm aangekondigd. Beide renners koersen nu nog voor UAE Emirates.

Kristoff, winnaar van 79 profkoersen, en oud-beloftenwereldkampioen Bystrøm moeten de ploeg in de klassiekers en de sprints versterken. “In mijn carrière bleef ik vaak trouw aan een team, maar ik voelde dat ik aan een nieuwe uitdaging toe was. De structuur van Intermarché-Wanty-Gobert heeft me echt verleid! Ik zal voor het eerst in een team terecht komen waarbij de klassiekers écht prioriteit zijn”, licht Kristoff zijn transfer toe.

Dat de 34-jarige Noor wel een nieuwe impuls kon gebruiken, vertelt hij. “Dit seizoen verliep niet echt zoals ik voor ogen had. Bijvoorbeeld door corona-restricties die me beperkten om op trainingskamp te gaan of door tijdens de klassiekers ziekte met een mindere vorm te combineren. Ik voel dat het nu weer de goede kant op gaat en hoop dat ik er de komende maanden nog wat van kan maken.”

“Ik wil mijn plaats tussen de beste renners ter wereld opnieuw innemen en in de klassiekers weer zoals voorheen presteren. Ik heb me altijd goed gevoeld in teams en kijk nu uit naar een mooie toekomst samen met Intermarché-Wanty-Gobert”, aldus Kristoff.

Bystrøm is de U23-wereldkampioen van Ponferrada – foto: Cor Vos

‘Droom ervan om een etappe in een grote ronde te winnen’
Voor Bystrøm waren de kansen die hij krijgt om zijn eigen ambitie waar te maken, de belangrijkste factor voor zijn transfer naar Intermarché-Wanty-Gobert. “Mijn motivatie om de trui van deze ploeg in de toekomst te laten schitteren is groot! Ik hou van de kasseiklassiekers en droom ervan om een ritzege in een grote ronde te boeken. Dat is exact wat het team met mij hoopt te bereiken, waardoor het plaatje helemaal past.”

“Ik volgde het team al een tijdje vanaf de zijlijn, onder anderen via Odd Eiking, en door de goede gesprekken met het management de voorbije maanden werd het duidelijk dat we op dezelfde golflengte zaten”, gaat de 29-jarige renner, die in 2014 wereldkampioen in de U23-categorie werd, verder. “Hun grote geloof in mijn capaciteiten heeft me over de streep getrokken! Hopelijk kan ik deze opwaartse stap waarmaken.”

Kristoff komt voor minstens een seizoen naar Intermarché-Wanty-Gobert. Bystrøm tekende een overeenkomst tot eind 2023.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Turtlehead 4 augustus 2021 om 17:44

Benieuwd of Kristoff daar weer wat kan laten zien. Bystrom is best een sterke renner, maar daar hebben ze er al wat van, dus dat zal wel een koppel-verkoop zijn geweest.

0
Deel Koeper 4 augustus 2021 om 18:00

Die generatie is wel voorbijgestreefd door de jeugd, maar zo’n Kristoff heeft desalniettemin nog net iets meer de twinkeling in de ogen dan een Degenkolb of een Sagan, die gewoon uitgeblust lijken.

Dus als er daar eentje van verrast, dan zou het Kristoff kunnen zijn. Maar waarschijnlijk is het toch niet.

0
Murcia 4 augustus 2021 om 18:08

Kristoff heeft de naam en het palmares maar ik heb het idee dat juist Bystrom het meest kan betekenen voor Wanty in de komende twee jaar. Sterk seizoen gedraaid tot aan zijn zware val en een man die wat minder jaren op de teller heeft. Beide kerels zijn wel van een niveau dat deze ploeg nodig heeft.

0
Cochise 4 augustus 2021 om 23:27

Dacht net hetzelfde

0
Dikke vrouw 4 augustus 2021 om 19:04

Die Bystrom ligt toch in de lappemand met 6 gebroken wervels. Geen woord daarover of over zijn herstel ??

0
Covadonga 4 augustus 2021 om 21:50

Leuke transfer. Misschien dat Kristoff er weer opbloeit.

0
Remcoderksen 4 augustus 2021 om 23:02

En weer grijpt Soudal naast een vette vis. Wat een

0
williams 5 augustus 2021 om 08:52

Daar Kristoff voor Intermarché kiest gaat Lotto volop voor Rebellin.

0
Alfons Haavers 5 augustus 2021 om 09:28

Ik vind deze Kristoff niet echt een gemiste transfer voor Lotto. Moeten ze weer gaan voor een grote naam met dik palmares waar het beste al een tijdje af lijkt?

Lotto investeert beter eens in een wat jongere up & coming kopman waar nog wat marge is om uit te groeien tot een echte topper i.p.v. nog eentje die in de herfst van de carrière zit of lijkt te komen uitbollen. Zou de dynamiek die momenteel omheen de ploeg hangt ook wat kunnen omgooien.

0
wielrenner 5 augustus 2021 om 12:23

Nou veel succes met die twee maar ik moet het nog zien…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone