Initiatief om NK wielrennen voor vijf jaar naar VAM-berg te halen

donderdag 13 juni 2019 om 10:03
Initiatief om NK wielrennen voor vijf jaar naar VAM-berg te halen

foto: Cor Vos

Initiatiefnemers Dick Heuvelman en Albert Kerstholt willen de komende vijf jaar het NK wielrennen organiseren rond de VAM-berg in Drenthe. Dat laten zij weten in het Dagblad van het Noorden. “Je hebt de perfecte ingrediënten voor een aantrekkelijk en selectief Nederlands kampioenschap”, aldus Heuvelman.

De KNWU zal binnenkort bericht kunnen ontvangen van Heuvelman en Kerstholt. Heuvelman schat een NK bij de VAM-berg zwaarder in dan eerdere kampioenschappen in bijvoorbeeld Rheden of Meerssen. “Renners roepen altijd, het is te vlak, maar de VAM-berg is een regelrechte uitnodiging om toch op te komen dagen. Het heeft wel iets van de Muur van Huy uit de Waalse Pijl. Daar zeggen ze toch ook geen nee tegen?”

Vijf jaar
Heuvelman was ook al betrokken bij het initiatief om het WK wielrennen en later het EK wielrennen naar Groningen en Drenthe te halen, maar die lobby’s liepen op niets uit. Nu heeft hij het plan om het NK te organiseren in Drenthe, met als epicentrum de zogenoemde Col du VAM. Op de Drentse ‘berg’ zijn drie klimroutes aangelegd met een gemiddeld stijgingspercentage van 10%. Ook is er een 160 meter lange kasseistrook neergelegd.

Voor Heuvelman is het een plan dat hij goed aan wil pakken. “We willen meteen een garantie voor vijf jaar. We gaan hier serieus werk van maken”, aldus de initiatiefnemer. Afgelopen weekend werden de districtskampioenschappen Noord verreden op het parcours rond de VAM-berg.

Het NK wielrennen 2019 is deze maand van 26-30 juni op een vlak parcours in Ede.


Dit artikel delen:

37 Reacties

DeSjors 13 juni 2019 om 22:14

Goed idee. We doen het niet.

  • 1
  • 2

Volg hier