Inge van der Heijden van CCC-Liv naar Team 777
© Cor Vos
Nico Dick vrijdag 21 augustus 2020 om 18:27

Inge van der Heijden van CCC-Liv naar Team 777

Voormalig beloftenwereldkampioene veldrijden Inge van der Heijden, overigens een van de grootste talenten in de cross, verhuist naar Team 777, een van de ploegen van de broers Roodhooft. Daar vervangt ze Yara Kastelijn, die naar Creafin-Fristads gaat.

Vierde in de wereldbeker van Koksijde, vijfde in de Kuil van Zonhoven en vijfde in Heusden-Zolder. Niet slecht voor de net 21 geworden belofte, die het wegwielrennen combineert met het veldrijden. Dat zal ze ook doen bij Team 777. Van der Heijden tekende er een overeenkomst van één jaar.

Van der Heijden stond ook in de belangstelling van andere veldritteams, maar koos dus voor een van de projecten van de broers Roodhooft. Zo kan ze in het wegseizoen mee op pad met het nieuw opgerichte dames-wegteam, waarin naast haar nieuwe 777-ploegmaats ook Sanne Cant en Ceylin del Carmen Alvardo deel van zullen uitmaken.

In de schaduw
“Ik heb de voorbije jaren het veldrijden en wegwielrennen gecombineerd bij CCC-Liv, dat wil ik nu verderzetten bij de Triple 7”, reageert Van der Heijden. “Bij Team 777 kan ik in de schaduw van Annemarie Worst en Alice Maria Arzuffi groeien. Dat is meteen ook de reden waarom we een contract hebben afgesloten van één jaar. Ik wil de tijd en ruimte om rustig verder te groeien gezien ik mij nog niet helemaal klaar voel voor een leidende rol. Toch wil ik mijn mogelijkheden niet beperken zodat ik kan doorgroeien wanneer ik daar klaar voor ben.”

Ploegleider Camiel van den Bergh denkt dat Van der Heijden zich kan tonen namens 777. “We volgen Inge al langer en haar profiel past perfect binnen de filosofie van dit damesteam. Inge kan bij ons rustig groeien. Dat neemt niet weg dat we toch wel wat van haar verwachten. Ze heeft vorig seizoen meermaals getoond dat ze als belofte ook bij de elites al haar ‘mannetje’ kan staan”, aldus Van den Bergh.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
21 augustus 2020 18:36
Is er eigenlijk al bekend wie er plaats moet maken bij Creafin voor Yara?
21 augustus 2020 18:42
Jammer, had gehoopt dat ze samen met Vos voor het weg- en crossteam van Jumbo zou uitkomen.
21 augustus 2020 21:38
Hoezo 'overigens'?

Reacties zijn gesloten.