INEOS-ploegleider Matteo Tosatto: “Bijna zeker dat Bernal start in Vuelta a San Juan”

donderdag 3 november 2022 om 16:20
INEOS-ploegleider Matteo Tosatto: “Bijna zeker dat Bernal start in Vuelta a San Juan”

Eerder deze week werd het al duidelijk dat INEOS Grenadiers zal meedoen aan de Vuelta a San Juan (22 tot en met 29 januari) en Filippo Ganna opstelt. Nu laat Matteo Tosatto, ploegleider bij de Britse ploeg, aan La Gazzetta dello Sport weten dat de kans groot is dat ook Egan Bernal deel zal nemen aan de Argentijnse rittenkoers.

“Het is bijna zeker dat Bernal zal starten in de Vuelta a San Juan, in de warmte van Argentinië”, aldus Tosatto. “Egan moet wat duurvermogen opbouwen en wat wedstrijdritme krijgen, dus ik verwacht dat hij wat kortere rittenkoersen gaat rijden van vijf, zes dagen om wat op te bouwen. De Volta ao Algarve, Ruta del Sol, Volta a la Comunitat Valenciana of de UAE Tour zijn opties.”

Bernal beëindigde het seizoen 2022  – dat door zijn trainingsongeluk aan het begin van het jaar pas begon in augustus – voortijdig om in Colombia een knieoperatie te ondergaan. Al snel daarna zat hij weer op de fiets. Hij was vervolgens aanwezig bij een bijeenkomst van INEOS Grenadiers in Nice, ging daarna twee weken op vakantie in Peru en zal in december het teamtrainingskamp op Mallorca bijwonen.

“Nu de problemen met zijn knie zijn opgelost, zijn alle twijfels weggehaald”, aldus Tosatto. “Hij kon relaxed op vakantie gaan. Hij zag er goed uit, heel vastberaden. In Nice zei hij tegen me: ‘Ik kan het seizoen beginnen zoals ik altijd heb gedaan. Als een echte renner, niet als een geblesseerde renner die denkt aan de pijn die hij voelt. Ik wil terugkomen waar ik voorheen was’.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Lo squalo del lago di confine 3 november 2022 om 16:49

En vervolgens tot half april uitgeschakeld wegens verkoudheid/griep/covid.

1
Steve De Wolf 3 november 2022 om 16:31

Goed nieuws! Hopelijk keert ie terug naar z’n oude niveau, of toch bijna. Naar eigen zeggen ontbreekt op zijn verlanglijstje enkel nog de Vuelta. Zelfs voor een Bernal op 90% van zijn kunnen moet dat haalbaar zijn.

0
Melkzuur 3 november 2022 om 17:26

Maar eigenlijk wil je gewoon even kunnen zeggen, maar dan via een omweg: "Bernal aan 90% is (minstens) even goed als Evenepoel aan 100%."

0
Steve De Wolf 3 november 2022 om 18:09

@Melkzuur

Triest dat je er Evenepoel bij wilt betrekken. Nog triester is jouw ad hominem.

In de Vuelta van vorig jaar kampte Bernal +/- 2 weken met zijn oud zeer: rugpijn. In de 3e week was hij +/- de oude. Zijn tijdrit was sterk. In de voorlaatste rit offerde hij zelfs zijn klassement op voor Yates.
Een Bernal aan 90% kan de toer winnen. Tegen om het even wie.

0
thenewGOAT 3 november 2022 om 18:14

@steve, dus eigenlijk zeg je nu dat een Bernal aan 90 % beter is dan om het even wie?

0
Steve De Wolf 3 november 2022 om 18:52

@thenewGOAT

In de Vuelta, ja. Wellicht zelfs beter dan een Pogacar die even tevoren een Tour won. Of een Roglic die een Tour net niet won.
Gewoon mijn inschatting na Bernals enige Vuelta-deelname hoor. Een Vuelta in hetzelfde jaar dat ie een andere grote ronde had gewonnen, nota bene. Indien hij niet Yates, die àchter hem stond, had laten gaan, dan had hij, gegeven zijn tijdrit de dag nadien, op het podium gestaan en was hij aldus dat jaar nummer 1 in de Giro en nummer 3 in de Vuelta geweest. En dat met 2 weken rugpijn!

0
Michael Bianchi 4 november 2022 om 09:22

Gaat lastig worden denk ik. De Vuelta van dit jaar was een extreem zwakke ronde, dit zal niet meer voorkomen. Laten we hopen dat Bernal weer een hoog niveau gaat halen.

0
Melkzuur 4 november 2022 om 10:01

Want in een goed bezette Vuelta eindigt Arensman altijd op minstens een kwartier, i.p.v. op 8 minuten. Zoiets, Michael Bianchi?

0
vevie 4 november 2022 om 14:22

Michel Bianchi weet niet eens wat hij zelf zegt. Deze Vuelta was helemaal niet extreem zwak bezet. Sommige mensen roepen om te roepen. Wat was de Giro van dit jaar, dan. Die was stukken minder bezet dan de ‘extreem zwak bezette Vuelta

0
Mystieke_Monnik 4 november 2022 om 10:20

Ik wacht op zijn apocalyptische trainingen op Strava deze winter! En dan alweer vroeg knallen in het seizoen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone