INEOS Grenadiers trekt met twee oud-winnaars naar Giro d’Italia

vrijdag 31 december 2021 om 09:36
INEOS Grenadiers trekt met twee oud-winnaars naar Giro d’Italia

Richard Carapaz in actie - foto: Cor Vos

Update

Het staat nog niet definitief op papier, maar de kans is groot dat Richard Carapaz en Tao Geoghegan Hart volgend jaar aan de start zullen verschijnen van de Giro d’Italia. Dat verklapt oud-renner Matteo Tosatto, tegenwoordig ploegleider bij INEOS Grenadiers, in gesprek met Bici.PRO.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

De Britse miljoenenformatie moet zijn definitieve selectie voor de Italiaanse ronde nog samenstellen, maar Tosatto heeft het al snel over Carapaz, de Girowinnaar van 2019, en Hart, die in 2020 wist te zegevieren in de Italiaanse ronde. “Het is geen mysterie, ik denk dat Carapaz onze leider zal worden. Daarnaast hebben we ook nog Hart. Dat is voor nu de situatie, maar we zullen in januari de programma’s helemaal uitstippelen.”

Sterrenensemble 
Wat wel vaststaat, is dat Tom Pidcock volgend jaar voor het eerst de Giro d’Italia zal betwisten. De Britse alleskunner krijgt in de Italiaanse ronde een vrije rol. In de sprints rekent de ploeg dan weer op Elia Viviani, die volgend jaar opnieuw zal uitkomen voor INEOS Grenadiers. Viviani zal in de vlakke etappes kunnen rekenen op steun van de Britse kampioen Ben Swift, die zich de voorbije jaren ook heeft ontpopt tot een meer dan uitstekende klimmer.

Tosatto rept met geen woord over de (eventuele) aanwezigheid van Richie Porte, maar toch is de kans groot dat de Australiër in 2022, zijn afscheidsjaar, weer eens zal deelnemen aan de Giro. In deze ronde beleefde hij zijn doorbraak: in 2010 werd hij in het shirt van Saxo Bank vanuit het niets zevende in het eindklassement. Hij nam ook de jongerentrui mee naar huis. “Als ik de cirkel daar kan rondmaken, zou dat een droom zijn. Ik heb altijd van de Giro genoten”, aldus Porte.


Update 12.15 uur

Richard Carapaz heeft via zijn Instagram-pagina laten weten dat hij volgend jaar zal starten in de Giro d’Italia. De klimmer uit Ecuador is zijn ploeg INEOS Grenadiers dankbaar voor het vertrouwen. De 28-jarige Carapaz hoopt in 2022 voor een tweede keer eindwinnaar te worden van de Italiaanse ronde. In 2019 bleef hij in het eindklassement Vincenzo Nibali en Primož Roglič voor.

Dit artikel delen:

17 Reacties

Martijn Arensman 31 december 2021 om 09:50

Dit is wellicht, misschien, mogelijk, waarschijnlijk, met enige zekerheid de slechte bericht kop van 2021.

*slechtSTE :-)

En inmiddels achterhaald

Dikke Man 31 december 2021 om 09:54

Allicht, maar we weten het niet zeker.

Sjonge Jonge 31 december 2021 om 10:25

'de slechte bericht kop' ?

LaDoyenne 31 december 2021 om 09:53

Interessante formatie. Enerzijds hoop ik dat Pidcock toont dat ie voor een grote ronde van het juiste hout gesneden is, anderzijds dat Hart geen ééndagsvlieg is.

Bas Bas 5 januari 2022 om 10:35

Ben ook benieuwd wat Pidcock kan laten zien.

Scott Sunderland 31 december 2021 om 10:34

Op zich logisch. Carapaz en Geoghegan Hart de Giro en dan Bernal en Thomas naar de Tour. Als Porte dan ook nog de Giro rijdt, dan wellicht Adam Yates naar de Tour.

horsm 31 december 2021 om 10:40

Ik hoop op Dumoulin vs Carapaz.

bswinkelss 31 december 2021 om 11:05

Caparaz, hart, pidcock, porte, castroviejo, puccio, viviani, swift. Zoiets?

vevie 31 december 2021 om 11:12

Ligt in de lijn der verwachtingen dat Carapaz en Hart de Giro pakken. Bernal en Thomas de Tour. Yates heeft met de tijdritten niet veel te zoeken in de Tour, maar hij trekt liever naar de Tour, op basis van het verleden, waar Simon Yates veel liever de Giro rijdt. Benieuwd naar Martinez en Sivakov die toch ook goed genoeg zijn om als kopman en/of schaduwkopman ergens te starten.

Giro: Carapaz, Hart, Puccio, Porte, Pidcock, Swift, Viviani, Rowe

Tour: Bernal, Thomas, Yates, Ganna, Van Baarle, Martinez, Castroviejo, Kwiatkowski

Vuelta: Carapaz, Castroviejo, Martinez, Narvaez, Wurff, Fraille, Amador, Sivakov

bswinkelss 31 december 2021 om 11:29

Ik denk eerder castroviejo in giro en tour

KimJungPoels 31 december 2021 om 11:43

Yates lijkt me gewoon een vergelijkbaar programma als dit jaar te gaan rijden. Geloof niet dat die in een knechtenrol naar de Tour gaat. Zal wel focus op de Vuelta worden qua GTs voor hem.

Daarnaast zal Hayter zijn debuut wel ergens gaan maken en denk ik dat Rodriguez daar ook wel kans op maakt.

de adelaar 31 december 2021 om 12:01

Ik zie Martinez graag als leider in de Vuelta in combi met Bernal , Yates in de Giro met Carapaz… allebei aanvallers en egoïstisch… voor de tour… mij om het even..

de nieuweMerckx 31 december 2021 om 12:28

Pidcock combinatie voorjaarsklassiekers met Giro? Zelfs op oudere leeftijd is dat volstrekt onverstandig.

Alfons Haavers 31 december 2021 om 12:43

Ik vind het ook een vreemde keuze. Met ook nog het crossen in de winter, het mtb’en in de zomer en eventueel nog een najaar (het WK?) toch wel een erg stevig jaar voor zo’n jonge kerel. En dan is hij nog aan het seizoen begonnen met een ‘knieblessure’.

It’s better to burn out than to fade away?

5211 31 december 2021 om 15:01

Carapaz absolute kanshebber voor winst. Daar zullen aantal andere klassement rijders minder blij mee zijn.

vevie 31 december 2021 om 16:24

Die gaat ‘em ‘normaal’ gesproken ook winnen. Uiteraard zonder pech/tegenslag. Het is eerst de Slovenen, daarna Bernal en daarna is Carapaz toch echt wel the best of the rest. Een Vingegaard zou in de vorm van afgelopen Tour ook een grote kanshebber zijn, maar die zal wel als schaduwkopman meegaan met Roglic naar de Tour. Wordt iig een leuke Giro met mannen als Carapaz, Lopez, Valverde, Dumoulin, Almeida, Vlasov, Buchmann, Landa en Ciccone

5211 1 januari 2022 om 12:05

Mooie en reeële analyse en inderdaad, zie uit naar de Giro. Italië meer echte passie voor koers dan Frankrijk ook al menen de Frambozen dan de koers van hun is.

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone