Richie Porte hoopt in de Giro d’Italia zijn cirkel rond te maken

dinsdag 28 december 2021 om 11:17
Richie Porte hoopt in de Giro d’Italia zijn cirkel rond te maken

foto: Cor Vos

De kans lijkt bijzonder groot dat Richie Porte aan de vooravond van zijn laatste profjaar staat. De 36-jarige Australiër van INEOS Grenadiers heeft van zijn ploeg de opdracht gekregen om zo veel mogelijk van zijn laatste seizoen te genieten. Dat vertelt Porte in een interview met 7News uit zijn thuisland. Komend jaar maakt de Tasmaniër waarschijnlijk zijn opwachting in de Giro d’Italia.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“Het is ook mijn plan om te genieten van het komende jaar”, stelt Porte. “Mijn carrière is tot nu toe een fantastische onderneming geweest, maar we gaan er nog een keer tegenaan. Alleen wil ik wel competitief blijven… Anders is het zonde van onze tijd als familie”, vertelt de vader van een zoon en dochter. “Het is mooi om op een leeftijd van 36 jaar nog steeds te strijden met al die jonge gasten, die zo extreem getalenteerd zijn.”

De wielerwereld maakte in 2010 kennis met de Australiër, toen Porte in het shirt van Saxo Bank vanuit het niets zevende werd in het eindklassement van de Giro d’Italia. Hij nam ook de jongerentrui mee naar huis. Komend jaar hoopt Porte opnieuw de Giro te rijden. “Als ik de cirkel daar kan rondmaken, zou dat een droom zijn. Ik heb altijd van de Giro genoten”, laat hij weten. Als hij er actief is, gaat hij koersen aan de zijde van toptalent Tom Pidcock.

Na zijn actieve carrière wil Porte mogelijk terug verhuizen naar Australië, zoals Mathew Haymen eerder deze maand deed. Hij zou dan graag bijdragen aan de transitie van Australische talenten naar het Europese circuit. “Als er goede, jonge talenten zijn, dan kan ik ze misschien helpen met wegwijs maken door de Europese contacten die ik gemaakt heb. De youngsters helpen die door de mazen van de instituten zijn geglipt, zeg maar. Die rol zou ik graag in het wielrennen willen spelen.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Dikke Man 28 december 2021 om 11:53

“Ik heb altijd van de Giro genoten” ja vast. Vooral die keer toen hij bij Sky in volledige quarantaine in zijn eigen bus de Giro moest winnen en hij op miraculeuze wijze alsnog ziek wist te worden.

0
Edwin Jansen 28 december 2021 om 13:00

Drie weken afzien, “Ik ga genieten”. Rare jongens die profwielrenners! :-)

0
5211 28 december 2021 om 16:01

Jammer voor Richie. Tom Dumoulin gaat er hoogstwaarschijnlijk zijn doel van maken en nog een paar erg sterke jonge snaken.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone