INEOS Grenadiers met ‘Tridente’ aan de start in Critérium du Dauphiné
Egan Bernal - foto: Cor Vos
woensdag 31 mei 2023 om 18:55

INEOS Grenadiers met ‘Tridente’ aan de start in Critérium du Dauphiné

INEOS Grenadiers zet grof geschut in tijdens het Critérium du Dauphiné. Voor het algemeen klassement kan de Britse formatie rekenen op drie Spaanstalige kopmannen: Egan Bernal, Daniel Felipe Martínez en Carlos Rodriguez.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Daniel Felipe Martínez weet wat het is om de Dauphiné te winnen. In 2020 wist de Colombiaan, toen nog namens EF, het eindklassement op zijn naam te zetten. Het was de enige deelname van Martínez aan de Dauphiné tot nu toe. Dit voorjaar wist hij het eindklassement in de Volta ao Algarve te winnen, waarna hij in Parijs-Nice en de Ronde van het Baskenland geen hoge ogen gooide.

Bernal deed dat jaar ook mee, maar moest na drie etappes opgeven met wat later een slepende rugblessure werd. Dit jaar kan hij revanche nemen. Getuige zijn ereplaatsen in de rondes van Romandië (achtste) en Hongarije (achtste) mag gezegd worden dat Bernal op de weg terug is. Hij zou de Ronde van Noorwegen rijden, maar gaf de voorkeur aan trainen. Weet hij in de Dauphiné een Tourselectie uit de brand te slepen?

De derde kopman binnen de ‘Tridente’ van INEOS is Spaans kampioen Carlos Rodriguez. Hij keert na maanden afwezigheid terug in koers. Sinds Strade Bianche, waar hij zijn sleutelbeen brak, stond Rodriguez langs de kant. In zijn revalidatie kende hij ook nog een terugslag, waardoor hij de Ronde van Romandië moest missen. De vraag is dus hoe goed de vorm van Rodriguez is.

Voor de heuveletappes, sprintkansen en de tijdrit is Ethan Hayter meegenomen naar het Critérium du Dauphiné. Ben Turner, Omar Fraile en Jonathan Castroviejo maken het team compleet.

 
15 Reacties
Sorteer op:
1 juni 2023 00:47
Bernal gaat echt nog geen top zijn, Dani is een attractieve maar wisselvallige renner en Rodriguez niet echt een aanvaller. Tridente is een beetje clickbait, ik verwacht meer van Hayter.
31 mei 2023 19:43
Op papier een erg sterk team, maar wel eentje met de nodige vraagtekens.
31 mei 2023 19:01
Vamos, Egan! Vamos! Hoop echt dat hij weer op zijn oude niveau komt.
31 mei 2023 19:34
Sterk team hoor.
31 mei 2023 20:05
Ben benieuwd! Ga ervan uit dat dit min of meer dezelfde ploeg gaat zijn als de Tour ploeg. Zouden deze mannen sterker zijn dan de Giro delegatie?
  31 mei 2023 20:13
  Nee, de Giro ploeg was sterker. Hart en Thomas zijn sterker dan Martinez en Rodriguez. Rodriguez kan topper worden (is al heel degelijk) en Martinez is ook een hele goede renner. Ze zijn echter momenteel (nog) niet beter dan Hart en Thomas. Daarnaast zijn De Plus en Arensman ook beter dan Castroviejo (die natuurlijk wel een goede knecht is) en Fraille. Bernal is op zijn oude niveau de absolute kopman van Ineos, maar we weten, helaas, niet meer of hij dat niveau gaat aantikken.
  31 mei 2023 20:59
  Pidcock zal ook zeker de tour rijden denk ik? Ganna eventueel ook wel na z'n korte giro opgave.
  31 mei 2023 21:44
  Pidcock gaat de Tour rijden. Ganna echter niet, die focust zich op het Wk en daarna wellicht de Vuelta
  31 mei 2023 22:50
  Dat idee had ik zelf eigenlijk ook vevie. Opvallende keuze van Ineos om niet alle pijlen op de Tour te richten. Misschien vooraf al geaccepteerd dat een 3e plek het hoogst haalbare is. Al denk ik dat ze niet hadden verwacht dat Hart het niveau zou halen dat hij in de eerste week van de Giro liet zien.
  1 juni 2023 00:19
  Zowel Rodriguez (Movistar) als Martinez (Bora) vertrekken aan het einde van het seizoen (En zet Hart (Lidl) daar ook alvast maar bij.), als we de geruchtenmolen mogen geloven. Dus ik moet nog maar zien of Martinez en Rodriguez richting Frankrijk worden gestuurd. Persoonlijk zou ik ze altijd sturen, want ik ben van mening dat je je renners optimaal moet gebruiken zolang ze nog bij je onder contract staan. Maar het zal niet de eerste maal, en ook zeker niet de laatste keer zijn, dat een ploeg renners die niet bijtekenen enkel in "mindere" koersen inzet.
31 mei 2023 21:02
Jeetje wat een ploeg. Vamos Egan. Ben benieuwd naar Carlos Rodriguez na zijn sleutelbeenbreuk.
31 mei 2023 21:18
Ik hoop voor Hayter en Turner dat ze een beetje Spaans spreken
  31 mei 2023 21:29
  Zo niet, dit is een buitenkansje om een eerste laagje te leggen…
31 mei 2023 21:19
Hopelijk rijden ze aanvallend en laten ze zich niet zomaar naar de slachtbank leiden door Vingegaard

Reacties zijn gesloten.