INEOS Grenadiers met sterrenensemble naar Waalse Pijl
Tom Pidcock - foto: Cor Vos
dinsdag 20 april 2021 om 12:00

INEOS Grenadiers met sterrenensemble naar Waalse Pijl

Aan kopmannen geen gebrek bij INEOS Grenadiers voor de Waalse Pijl. De Britse formatie rekent in de midweekse klassieker op Tom Pidcock, Adam Yates en Michal Kwiatkowski. Met Richard Carapaz en Tao Geoghegan Hart staan nog twee toppers aan het vertrek.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Het is na zijn indrukwekkende optredens in de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race vooral uitkijken naar Pidcock. De jonge Brit zal na de Waalse Pijl een rustperiode inlassen, maar ploegleider Servais Knaven verwacht stiekem nog wel veel van zijn poulain. “Het is een ontdekkingsreis, maar zijn gewicht is daar alvast een voordeel”, zo citeert Het Nieuwsblad.

“En de lengte van de helling (Knaven doelt op de Muur van Hoei, red.) en de duur van de inspanning is ideaal voor Tom. Misschien ligt die klim hem nog het best van allemaal. We staan echt nergens meer van te kijken.” INEOS Grenadiers heeft echter nog meer ijzers in het vuur met Yates, Kwiatkowski en in iets mindere mate Carapaz en Hart.

Yates als eindwinnaar van de Ronde van Catalonië – foto: Cor Vos

Meerdere ijzers in het vuur 
Yates won dit seizoen al de Ronde van Catalonië en was verder tweede in de UAE Tour en vierde in de Ronde van het Baskenland. Kwiatkowski, die in het verleden al eens derde werd in de Waalse Pijl, speelde zondag nog een belangrijke rol in de finale van de Amstel Gold Race. Ook Carapaz liet zich zien in de Limburgse klassieker.

De Britse Girowinnaar Hart zit na een valpartij in Parijs-Nice nog niet op het niveau dat hij zou willen en dus kiest hij voor wat extra wedstrijdkilometers in de Waalse Pijl en later ook Luik-Bastenaken-Luik. Eddie Dunbar en Luke Rowe maken de selectie voor de Waalse Pijl compleet.

Selectie flag-gb INEOS Grenadiers voor Waalse Pijl (21 april)
flag-ec Richard Carapaz
flag-ie Eddie Dunbar
flag-gb Tao Geoghegan Hart
flag-pl Michal Kwiatkowski
flag-gb Tom Pidcock
flag-gb Luke Rowe
flag-gb Adam Yates

 
19 Reacties
Sorteer op:
20 april 2021
En dan is Narvaez nog geblesseerd...
  20 april 2021
  En Bernal nog in Colombia
  20 april 2021
  En Thomas met vakantie.
  En De Plus waar is die eigenlijk? Kopman in de Ardennen was het toch? :p
  20 april 2021
  “Mijn rol zal niet zijn zoals iedereen waarschijnlijk denkt: ‘Laurens zal daar een beetje op kop moeten rijden.’ Neen, ik heb echt ambitie”, is De Plus duidelijk. “Met de ploeg hebben we afgesproken dat ik nog altijd zal gaan voor de grote rondes en mee zal gaan met de toppers. In bepaalde koersen zal ik mijn eigen kans mogen gaan. Het plan is om goed te zijn in de Ardennenklassiekers en daar een vrije rol te krijgen. De andere koersen? Ik ben natuurlijk niet achterlijk. We hebben een superploeg en het zal fijn zijn om met de ploeg voor de overwinning te koersen.”
  20 april 2021
  Porte kan zo'n type heuvel ook op...
  20 april 2021
  Haha Pluske, Daar ben je mooi ingetrapt! Groet, Dave
  20 april 2021
  Het is ook wel zo dat hij gewoon niet echt op niveau was, dus redelijk begrijpelijk.
20 april 2021
Da's leuk, maar gaan ze in de koers ook iets doen met al die toppers? Als ze wachten tot de slotbeklimming van de muur zie ik niet direct wie van deze renners Roglic of Pogacar daar gaat kloppen.
20 april 2021
Zeker een topselectie, maar mij lijkt dat de enige manier om die uit te spelen is om de finale eerder te openen. Drie man die meesprinten op de laatste keer Hoei, lijkt me weinig toevoegen boven je beste man laten meesprinten.
20 april 2021
Carapats gooit zeker een bommetje.
20 april 2021
Drie man in de top 10
20 april 2021
Vergeet Kwiat maar. Rijdt geen podium meer.
Rijdt van Baarle geen LBL? Yates en Hart er in tov AGR (Golas en van Baarle eruit)
20 april 2021
precies, wie van deze mannen durven te verliezen en doen een serieuze lange aanval? In PlayStation-mode: een mannetje of twee bij Pidcock laten en de rest voor een aanval van 50 km of meer.
20 april 2021
"INEOS GRENADIERS MET STERRENENSEMBLE NAAR....". Krijgen we dit voortaan bij elke wedstrijd? Met hun budget kunnen ze niet eens anders.
20 april 2021
Carapats heeft eerder dit soort aankomsten betwist in grote rondes. Maar mag hij..
De Plus zijn carrière begint zo stilaan ook wel uit te doven... Al was ie niet slecht in de GP Indurain. Staat voorzien om zondag LBL rijden, ik ben benieuwd.

Reacties zijn gesloten.