Indrukwekkende Gaviria wint generale WK-repetitie in Parijs-Tours

Indrukwekkende Gaviria wint generale WK-repetitie in Parijs-Tours

Foto: © Franck Faugere

zondag 9 oktober 2016 om 16:27

Parijs-Tours 2016 is toegevoegd op het palmares van Fernando Gaviria. De 22-jarige Colombiaan van Etixx-Quick-Step was de slimste in de massasprint. Hij liet Arnaud Démare en Jonas Van Genechten zijn kuiten zien. Voor Gaviria is het een mooie opsteker, een week voor het WK.

Van Goethem en Gerts kleuren eerste uren
Vanuit het vertrek kozen direct zeven renners het hazenpad. Meest opvallende naam bij de vluchters: klimmer Warren Barguil (Giant-Alpecin). Hij besloot zich eens goed te testen en kreeg onze landgenoten Brian van Goethem (Roompot-Oranje Peloton) en Floris Gerts (BMC) met zich mee. Kévin Lebreton (Armée de Terre), Pirmin Lang (IAM Cycling), Arnaud Gérard (Fortuneo-Vital Concept) en LottoNL-Jumbo-renner Maarten Wynants vervolledigden de kopgroep. Een ruime voorsprong kregen de zeven nooit. De sprintersploegen lieten niet begaan, waardoor het verschil maximaal zo’n vier minuten was.

Schermutselingen kunnen massasprint niet voorkomen
In de finale probeerden diverse renners de oversteek naar voren te maken, waaronder Greg Van Avermaet. Zij konden het gat echter niet dichten, maar ook de vluchters zouden hun liedje niet tot het einde uitzingen. Op tien kilometer van de streep was het duidelijk dat de koers in een sprint ging eindigen. Dat was buiten Fernando Gaviria om gerekend. Andrew Fenn kwam in dienst van Elia Viviani te vroeg op kop, waardoor het tempo in de laatste kilometer daalde. De Colombiaan bedacht zich niet en zette op zo’n vijfhonderd meter van de streep zijn sprint in. Daarmee verraste hij al zijn concurrenten, waarna de neoprof het zegegebaar mocht maken.


Dit artikel delen:

33 Reacties

Schollekop 9 oktober 2016 om 18:10

Geweldig! Daar kunnen al die afwachters nog een puntje aan zuigen. Valt niets van af te dingen.

0
F e r o x 9 oktober 2016 om 18:38

Fenomenaal talent. Zal volgens mij nog de RvV winnen in de toekomst. Die zijn mogelijkheden zijn echt wel groot.

Lefevere heeft er veel geld voor uitgegeven en toch heeft hij een superkoopje gedaan.

0
Japsie 9 oktober 2016 om 19:13

Zeer indrukwekkend. Ook esthetisch van de ongekend niveau.

0
freire93 9 oktober 2016 om 20:25

Prachtig dit!

0
Ivanoviclover 9 oktober 2016 om 20:53

Als dit al niet meer als indrukwekkend kan beschouwd worden…tja!
Een neo-prof die 700m sprint om het peloton voor te blijven en en (teloorgegane) klassieker wint. Wat een panache! Handjes op het stuur! Machtig.

0
Lennimator 9 oktober 2016 om 21:09

Blijft onbegrijpelijk dat men het parcours op deze wijze heeft aangepast. Zelfs de laatste rechte lijn… Een jump is m.i. beter dan een massasprint. Felicitaties voor Gaviria. Naam doet me toch weer denken aan Narco’s.

0
FondriestTF3 9 oktober 2016 om 22:39

Heel knap.

Hij kwam te vroeg voorin, hij zat twee rijen voor de sprinters. Dat nadeel wordt zijn voordeel want de man op kop van het peloton had z’n kruit verschoten en daarachter wilden ze nog niet de echte sprint beginnen.

0
GreenDay 9 oktober 2016 om 22:47

Niet alleen slim of sluw, maar ook gewoon oersterk. Gaviria is een mooie coureur, een faire sprinter met ballen aan zijn lijf. Daarnaast straalt zijn fietsstijl alleen al zo’n grote klasse uit. Eigenlijk ongelofelijk dat het nog steeds – althans, nog even – een neoprof is.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone