Imponerende zege Kim Van De Steene in Boom
foto: PhotoPress.be
zaterdag 20 oktober 2018 om 14:28

Imponerende zege Kim Van De Steene in Boom

Kim Van De Steene is de verrassende winnares geworden van de Superprestige-cross in Boom. De Belgische reed in de tweede ronde weg van een groepje met daarin de wereldkampioene Sanne Cant en Alice Maria Arzuffi en breidde vervolgens haar voorsprong seconde voor seconde uit. Aan de finish had Van De Steene een voorsprong van meer dan een halve minuut op Arzuffi en veertig seconden op Cant.

Een dag voor de Wereldbeker-verplaatsing naar Bern stond een groot deel van het vrouwenpeloton aan de start in Boom, waar de tweede manche in de Superprestige plaatsvond. De organisatie kon zich met Annemarie Worst (de winnares van de Superprestige-cross in Gieten) en Cant aan de start opmaken voor een mooi duel. Het was een andere Belg echter die iedereen haar wil oplegde.

foto: PhotoPress.be

Van De Steene zette al in de eerste ronde druk en zorgde zo al direct voor een afscheiding. De 32-jarige Belg kreeg Ellen van Loy, Arzuffi, Worst, Cant en Ceylin del Carmen Alvardo met zich, maar zelfs toen ging het voor Van De Steene niet hard genoeg.

In de tweede ronde liet zij iedereen haar hielen zien; beetje voor beetje liep zij vervolgens uit op de concurrentie, die haar lang kon zien, maar niet dichterbij kon komen. Van de achtervolgsters wisten Alice Maria Arzuffi en Sanne Cant zich af te scheiden van de rest van het pact, maar ook zij moesten aan de finish een halve minuut toegeven op de in extase verkerende Van De Steene.

De Nederlanders deden in Boom niet mee om de overwinning, maar wisten wel een aantal ereplaatsen te behalen. Worst eindigde voor Alvardo op de vierde plaats, terwijl Geerte Hoeke en Maud Kaptheijns ook een toptienplaats (zevende en tiende) bemachtigden.

foto: PhotoPress.be

Superprestige 2018-2019
Uitslag manche 2, vrouwen: flag-be Boom
1. flag-be Kim Van De Steene
2. flag-it Alice Maria Arzuffi +27s
3. flag-be Sanne Cant +49s
4. flag-nl Annemarie Worst +57s
5. flag-nl Ceylin del Carmen Alvardo +57s
6. flag-be Ellen Van Loy +1m40s
7. flag-nl Geerte Hoeke +1m48s
8. flag-us Ellen Anderson +1m54s
9. flag-it Eva Lechner +2m10s
10. flag-nl Maud Kaptheijns +2m19s

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
20 oktober 2018 14:34
Cant leek echt de aansluiting te gaan maken, maar Van de Steene was zoveel beter in het doortrekken na die tweede zandstrook, na de balken. Geweldig gereden van Van de Steen.
20 oktober 2018 15:23
32 jaar, boerendochter, verpleegkundige,moeder van twee kleuters, gewoon fantastisch.
20 oktober 2018 15:51
edit wf: bedankt, aangepast
20 oktober 2018 18:42
Respect voor deze dame, die gezien haar bezigheden de dames te kijk zet die zich full time op het wielrennen storten. Stel mij wel de vraag welke waarde moet je hechten aan het niveau van het dames veldrijden, want als ook straks weer een aantal (Hollandse) dames van de weg aan de start staan krijgt Cant weer vaak het nakijken, en Cant is dan een dame die zich volledig op het veldrijden stort.
    20 oktober 2018 18:48
    @beekman
    Van Vleuten en Vd Breggen rijden ook wel eens een cross, en worden dan op minuten gereden. Niet altijd als het vrouwen betreft over het niveau beginnen aub, zo voorspelbaar. Deze Vd Steene is blijkbaar gewoon erg goed, en de top bij de vrouwencross is sowieso erg breed (daarom ook veel leuker dan de saaie Mathieu-show bij de mannen).
    20 oktober 2018 23:40
    Het is ook niet dat brand even alles wint als ze een paar crossen rijdt.
20 oktober 2018 20:01
@tendam, je pikt er net twee uit die er niets van bakken in het veld of dit voor de fun doen. Wat dacht je van Vos, Lucinda Brand, Thalita de Jong bijv. helaas terug geslagen door blessures, maar daar kon Cant niet aan tippen. Het verschil is dat het hun aan de nodige techniek ontbreekt omdat ze dit erbij doen en zich niet specifiek hier op toeleggen, maar anders zouden deze nog veel vaker met de bloemen gaan lopen.
    20 oktober 2018 23:42
    Vos brand en de Jong doen wel vooraan mee maar rijden cant echt niet even weg.
    De jaren dat vos elk jaar even wk werd zijn alweer paar jaar terug. Welkom in het heden.
    20 oktober 2018 23:47
    @Beekman Sanne Cant heeft de laatste jaren toch wel het meeste gewonnen volgens mij. Vind dit een beetje wartaal hoor. En altijd maar dat 'niveau' . Vind de damescross echt een verademing vergeleken met de mannelijke variant. MvdP die een minuut eerder binnenkomt dan WvA die weer een minuut voor de rest van de Vlamingen rijdt
20 oktober 2018 23:52
Wel een verrassende overwinning van Kim Van de Steene. Die zie je niet vaak vooraan. Chapeau. Arzuffi lijkt wel een abonnement te hebben op de 2e plek
21 oktober 2018 10:32
Shirin van Anrooij op 14,Marc Herremans zal tevreden zijn.

Reacties zijn gesloten.