Impey wil eindzege Tour Down Under prolongeren: “Niemand heeft dat nog gedaan”

maandag 7 januari 2019 om 10:08
Impey wil eindzege Tour Down Under prolongeren: “Niemand heeft dat nog gedaan”

foto: Cor Vos

Daryl Impey wil de eerste renner worden die de Tour Down Under twee jaar op rij wint. Voor zijn Autralische ploeg Mitchelton-Scott is de eerste WorldTour-koers van het jaar zeer belangrijk. “We willen zeker weer winnen en we komen dan ook om dat te doen”, zegt Impey.

“Persoonlijk zou het heel mooi zijn om dit jaar weer te winnen. Niemand heeft dat nog gedaan”, kent de Zuid-Afrikaanse kopman zijn klassiekers. “Ik zal het dag per dag bekijken en dan zie ik wel waar ik sta. Mijn voorbereiding was goed. Ik heb hetzelfde plan als vorig seizoen gevolgd en hopelijk betaalt dat zich uit.”

Het vertrek van sprintkopman Caleb Ewan is een opluchting voor Impey. “De grootste verandering voor mij en de ploeg is dat we ons geen zorgen meer hoeven te maken over zijn lead out. Daarom kan ik meer energie stoppen in mijn eigen plannen”, aldus de eindwinnaar van 2018. Een van de helpers van Impey is Mathew Hayman, die na de Tour Down Under stopt en ploegleider wordt bij Mitchelton-Scott.

Ploegleider Matt White weet dat er druk ligt op de schouders van zijn kopman. “We zijn klaar voor de uitdaging”, is White wel strijdvaardig. “De editie van dit jaar is de zwaarste in de historie, met drie sleuteletappes met beklimmingen. Dat hebben we nog niet eerder gehad.”

Selectie Mitchelton-Scott voor de Tour Down Under 2019 (15-20 januari)
flag-za Daryl Impey
flag-au Luke Durbridge
flag-au Alex Edmondson
flag-au Lucas Hamilton
flag-au Mathew Hayman
flag-au Michael Hepburn
flag-au Cameron Meyer

Dit artikel delen:

3 Reacties

thijssss 7 januari 2019 om 10:27

Als je er echt een doel van maakt is scoren in TDU altijd mogelijk gezien driekwart het puur als voorbereiding ziet.

0
Tpinotfan 7 januari 2019 om 12:05

Vond zijn overwinning vorig jaar toch wel enigszins verrassend. Dit jaar lijkt het parcours lastiger. Ik vermoed dat hij hoog gaat eindigen, maar het net niet gaat halen.

0
albertocontador1 7 januari 2019 om 14:07

gaat denk ik niet lukken. verwacht porte als winnaar

0

Headlines

Populair

Materiaalzone