Ilan van Wilder slaat toe in Vredeskoers

Ilan van Wilder slaat toe in Vredeskoers

foto: Jan Brychta

zaterdag 8 juni 2019 om 16:45

Ilan van Wilder heeft indruk gemaakt in de Vredeskoers door de zware bergetappe met aankomst in Dlouhé Strané te winnen. De 19-jarige coureur verwees Clément Champoussin en Mauri Vansevenant naar de plaatsen twee en drie. Stefan Bissegger kon op de slotklim niet volgen, maar wist de schade beperkt te houden. De Zwitser behoudt de leiderstrui met nog één etappe te rijden.

Twee coureurs wisten de dag van kleur te voorzien. Daan Hoole en Vojtech Repa vonden elkaar vroeg in de etappe en gingen misschien tegen beter weten in op zoek naar de etappezege. De twee reden een maximale voorsprong van twee minuten bij elkaar, maar zagen met nog tachtig kilometer te gaan de Rus Igor Sodorov de aansluiting maken. Het aansluiten van de Rus zorgde niet voor nieuwe energie in de kopgroep, want snel daarna werden zij weer teruggepakt.

Daarna was het wachten op de zware slotklim, waar Marc Hirschi vorig jaar wist te winnen. Eenmaal op de slotklim moest leider Bissegger passen. De Zwitser kon het strenge tempo van de Noren, die voor Andreas Leknessund reden, niet meer volgen: toch zou hij maar vijftien seconden verliezen op de uiteindelijke winnaar. Daardoor behield Bisegger zijn leiderstrui.

Stefan Brisegger staat nog altijd aan de leiding- foto: Jan Brychta

Vooraan bleven uiteindelijk Champoussin, Leknessund, Unai Cuadrado, Van Wilder, Vansevenant, Prodhomme en Lars van den Berg over. Van hen bleek Van Wilder uiteindelijk over het beste eindschot te beschikken.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Tonydepony 8 juni 2019 om 17:01

MaAr De gEnErAtIe vaN EveNepOel wAs ZwaK…

Andreotti 8 juni 2019 om 17:45

Denk inderdaad dat Belgie in de aankomende periode het stokje van Nederland met ronde renners gaat overnemen… niet al volgend jaar of het jaar erop, maar met een jaar of 5 zeker. Er komt veel klim talent aan !

boenk 10 juni 2019 om 02:57

Van Wilder is geen onbekende voor wie het volgt. Als je de uitslagen bekijkt van "hun" (Van Wilder & Evenepoel) eerste jaar bij de junioren, zal je zien dat op enkele uitschieters van Evenepoel na, Van Wilder toen de meeste resultaten heeft neergezet. Niet onlogisch gezien Evenepoel toen nog maar net begon te fietsen. Maar Van Wilder heeft bij de junioren – op Evenepoel na – de betere resultaten gereden (en Van Wilder is dan nog bijna een half jaar jonger). Denk dat die makkelijk in balans lag met Vacek, maar een stuk constanter dan de Tsjech. Is ook dit jaar een reeks mooie uitslagen aan't neerzetten als eerstejaars U23. Brons op BK ITT U23 (achter de vice wereldkampioen en de broer van Laurens De Plus, beiden 2 en 3 jaar ouder), 7de in L'Isard, 3de in Orlen, en nu 4de in de Vredeskoers. In de meeste gevallen is hij de enige van zijn geboortejaar in de top 10 of top 20.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair