Ilan Van Wilder loodst Evenepoel naar winst in Luik: “Mogen heel trots zijn”
foto: Cor Vos
zondag 23 april 2023 om 17:32

Ilan Van Wilder loodst Evenepoel naar winst in Luik: “Mogen heel trots zijn”

Vlak voor de beslissende demarrage van Remco Evenepoel in Luik-Bastenaken-Luik, was het Ilan Van Wilder die zijn kopman lanceerde op de Redoute. De 22-jarige Belg was op die manier van goud waard. “We hebben iedereen van de ploeg nodig gehad”, verklaart Van Wilder tegen Sporza.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Ik ben helemaal leeg, dat zegt genoeg”, kan de helper van Soudal Quick-Step lachen, nadat hij zelf als 22ste over de finish kwam. “Het was een lastige editie waarin we vroeg onder druk zijn gezet. Iedereen heeft zijn werk meer dan 100% gedaan. Dat Remco het afmaakt, zoals vorig jaar, is fantastisch. Daar mogen we heel trots op zijn.”

Luik-Bastenaken-Luik kreeg niet het gedroomde duel door een vroege valpartij en opgave van Tadej Pogačar. “Maar desondanks hebben we het plan aangehouden. Dat was zeer jammer voor de wedstrijd. Ik wens hem beterschap, maar we hebben de koers aangepakt zoals we dat normaal zouden aanpakken”, aldus Van Wilder, die de aanval op de Redoute al zag aankomen. “Het was zeker het plan om daar aan te zetten en dat hebben we uitgevoerd.”

Het team van Soudal Quick-Step in Luik is ook grotendeels de ploeg die Evenepoel gaat bijstaan in de Giro d’Italia straks. “Maar het was niet een ding dat we dit nodig hadden. Luik was wel een hoofddoel en dit bewijst dat iedereen in orde is”, zegt hij.

 
10 Reacties
Sorteer op:
Fantastisch gereden. Van Wilder echt een topper
23 april 2023
En natuurlijk Vervaeke. TV-motard: "Ik kan er niets mee".
  23 april 2023
  Ook ik heb mijn twijfels bij het optreden van de motards in de achtervolging. Het heeft niet veel gescheeld of QS was opgerookt nog voor de Redoute. Maar de motor heeft Vervaeke een behoorlijk handje toegestoken (misschien wel een seconde of 20) en uiteindelijk wordt Van Wilder gered door Ineos en wat andere ploegen in de afdaling naar Remouchamps. Die daar eigenlijk bijna het hele gat dicht reden op Tratnik. Als Van Wilder hier op kop had moeten rijden, dan was Tratnik met een dikke minuut aan de Redoute begonnen, en had Evenepoel geen knecht meer over op de klim zelf.
  24 april 2023
  @Willem, wat wil je nu suggereren? Dat de koers vervalst werd, dat de uitslag anders ging geweest zijn? Je beseft toch dat een Remco in topconditie iedere morgen 2 van die Tratniks eet als ontbijt...?
23 april 2023
Heb toch mijn twijfels bij de sterkte van de SQS ondersteuning straks in de Giro. Lijkt mij echt niet bovengemiddeld.
  23 april 2023
  Ze zullen net zo sterk zijn als in de Vuelta vorig jaar en dat was ruim voldoende. Wanneer de laatste man weg was, was het toch kopman tegen kopman. TJV zal niet veel sterker voor de dag komen gezien hun selectie. Ineos gaat veruit de beste ploeg hebben, maar die weten de laatste jaren dat geenszins te benutten.
23 april 2023
Heet die kerel op de motor ook Ilan van Wilder?
Van Wilder heeft het vandaag gewoon super gedaan. Die motor zat er wel wat dicht op maar ik geloof nooit dat dat dan was om knechten voor Evenepoel over te houden.
  23 april 2023
  Van Wilder die vaker erg goede en vooral belangrijke inzet laat zien en ook jong mag zeker ook in het zonnetje gezet worden. Of doet REV niet in het groot Rolexen inkopen. https://www.wielerflits.nl/nieuws/terpstra-doet-keisse-rolex-cadeau/

Reacties zijn gesloten.