Ian Stannard soleert naar zege in Tour of Britain

dinsdag 6 september 2016 om 16:42
Ian Stannard soleert naar zege in Tour of Britain

Foto: SweetSpot

Ian Stannard heeft in de Tour of Britain de etappe naar Knutsford gewonnen. De 29-jarige Brit van Sky kwam na een rit van 179,4 kilometer solo als eerste over de finish, nadat hij veertig kilometer voor het einde weggereden was bij zijn medevluchters. Julien Vermote blijft aan de leiding van het algemeen klassement.

Vier vluchters
Het peloton kreeg vandaag een rit met drie beklimmingen door Cheshire voorgeschoteld. De etappe werd gekleurd door een vlucht van vier Britse renners. Stannard had onderweg gezelschap van Kristian House (One Pro Cycling), Graham Briggs (JLT Condor) en Matt Cronshaw (Madison Genesis). De vier reden een voorsprong van meer dan zes minuten bij elkaar.

House deed onderweg goede zaken voor het bergklassement. Zowel op Alderley Edge, Brickworks als Cat and Fiddle kwam hij als eerste boven. Cronshaw was inmiddels al afgehaakt, waardoor de vluchters met drie verder gingen.

Stannard gaat solo
Met nog veertig kilometer te gaan besloot Ian Stannard om er alleen vandoor te gaan. Briggs en House zouden hem pas bij de finish weer terug zien. Stannard bleef voorop waardoor hij zijn eerste overwinning van het seizoen kon boeken. In de strijd om de tweede plaats klopte Briggs zijn medevluchter House. Het peloton finishte op meer dan vijf minuten. Danny van Poppel verloor de sprint van Nicola Ruffoni, maar is op een vijfde plaats wel de beste Nederlander.

Morgen gaat de Tour of Britain verder met een etappe van 217 kilometer door Wales. De rittenkoers duurt nog tot en met zondag.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Sagan=hulk 6 september 2016 om 17:25

Eendagskoersen met teams van zes zijn zeker een toegevoegde waarde voor het animo, maar laat het in rittenkoersen gewoon bij acht blijven. Jaar na jaar blijven de vluchters weg in deze Tour of Britain, het peloton doet zelf geen moeite om achter ze aan te rijden. Geef mij maar het verrassingseffect waarbij de vlucht één op de twintig keer wegblijft.

Max01 6 september 2016 om 17:55

@Sagan als je nog 7 mensen regelt en een wildcard kun je er voor gaan!
(Durf je alleen niet te zeggen dat dekans dan 1 op 20 is dat je de kopgroep terug gaat pakken)

alsjewint 6 september 2016 om 18:00

Stannard is een beest! Zie hem nog op een verschrikkelijke manier over de kop slaan in deTour door een collega voor hem die onderuit geblazen werd door de wind. Maar gewoon in koers blijven en geen krimp geven. Nu ook weer 40km alleen rijden. Bobbie Traksel zal blij zijn dat Stannard enkele jaren geleden in dat hondeweer in Kuurne-Brussel-Kuurne nog niet zo sterk was.

Jowinho 6 september 2016 om 18:39

Daarom moet iedere koers met 6 renners gereden worden.

Turtlehead 6 september 2016 om 19:08

@Jowinho: dat laatste is eigenlijk wel wat vreemd, vind je niet? ;)

superbove 6 september 2016 om 20:15

edit redactie: ontopic svp. zie ook hier

Romāns Vainšteins 6 september 2016 om 20:50

‘Knutsford’ past wel bij een solo winnende Stannard, zo op het oor.

heuvelcolombia 6 september 2016 om 23:35

Blijft een baas die Stannard. Ik kijk al uit naar de klassiekers waarin hij gaat starten en waarin hij samen met Rowe iedereen uit het wiel gaat rijden.

Jammer voor Etixx en voor Costa dat hij een blessure blijkt te hebben.

superbove 8 september 2016 om 06:29

was in de tour of britain dus wel on topic. .man man man

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair