Vestingcross Hulst blijft vaste waarde in Brico Cross

Vestingcross Hulst blijft vaste waarde in Brico Cross

foto: ©Photopress.be

donderdag 6 september 2018 om 11:24

Gisteravond werd in het Belgische Ronse de derde editie van de Brico Cross voorgesteld: een overkoepeling van acht veldritten met daarbij eentje in Nederland: de Vestingcross in Hulst. 

Mooi volk op de top van de Hotondberg, gisteren. Bekende Belgische koppen zoals Roland Liboton, Roger De Vlaeminck, Mario De Clercq kwamen naar de Vlaamse Ardennen afgezakt om de presentatie van de derde editie van dit project bij te wonen.

Waren er vorig jaar nog zes wedstrijden, dan breidt evenementenbureau SportIDee – met onder meer Club Brugge-coach Timmy Simons als een van de drijfveren – deze winter uit naar acht stuks: Ronse en Essen maken de overstap vanuit de DVV Verzekeringen Trofee.

©Photopress.be

Voor alle duidelijkheid, de Brico Crossen vormen geen regelmatigheidscriterium zoals de Wereldbeker, DVV Trofee of Superprestige omdat de Internationale Wielerunie UCI slechts drie klassementen toelaat. Toch hebben de Brico Crossen hun nut, aldus Chris Mannaerts, manager van SportIDee. “De krachten bundelen, biedt meer zekerheid”, klinkt het. “Dat onze wedstrijden live door de openbare zender VTM worden gecoverd, is een extra meerwaarde, waardoor organisatoren maar wat graag op de kar springen.” De wedstrijden worden in Nederland overigens online gestreamd door de websites van VTM.be en de krant HLN.be.

Pareltje in Hulst

©Photopress.be

Nederlandse inbreng komt er vanuit Hulst. Het Zeeuws-Vlaamse vestingstadje maakte begin vorig jaar zijn intrede in het veldrijden en was meteen dé revelatie van het seizoen. Ook het publiek vond makkelijk de weg naar Hulst: niet minder dan 10.000 toeschouwers zagen hoe Van der Poel over de Hulsterse Wallen dartelde en er een ware demonstratie van maakte. “Voor ons dan ook de ideale seizoensafsluiter”, weet Mannaerts.

Nieuw dit jaar is dat in vier van de acht proeven (Geraardsbergen, Ronse, Lokeren én Hulst) de beloften een aparte wedstrijd krijgen. Een goede zaak voor de U23-crossers, want de Superprestige schrapt komende winter zijn beloftenwedstrijden van de agenda. “Een aantal beloften zijn zelf bij ons komen aankloppen”, aldus Mannaerts. “Door de wereldbekermanches in de VS (ook daar rijden de beloften samen met de profs, red) duurt het wel heel lang vooraleer die jongens met hun leeftijdsgenoten in de clinch kunnen. We toonden begrip en hebben beslist om dit seizoen alvast vier extra U23-wedstrijden toe te voegen.”

Muur van Geraardsbergen

Volgende week zondag (16 september) opent de Brico Cross het Europese internationale crossseizoen op de Muur van Geraardsbergen, waar het meteen tot een eerste confrontatie komt tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Beide tenoren hebben voorlopig toegezegd voor de eerste zes van de acht Brico Crossen.

De kalender van de Brico Cross, 2018-2019
16 september: Geraardsbergen
6 oktober: Meulebeke
7 oktober: Ronse
13 oktober: Lokeren
8 december: Essen
29 december: Bredene
6 februari: Maldegem
17 februari: Hulst

Dit artikel delen:

8 Reacties

xistnc 6 september 2018 om 11:30

edit wf: bedankt, aangepast

0
EddyB1958 6 september 2018 om 12:14

Van der Poel en Van Aert van start in de eerste zes crossen. Bij Brico hebben ze hun portemonnee boven gehaald.

0
titanio82 6 september 2018 om 20:05

Het is ook de enige manier om wat fatsoenlijke toeschouwers aantallen te trekken. Maar alleen al om die twee te betalen heb je ongeveer 2000 toeschouwers nodig.

0
MME 6 september 2018 om 13:51

Hulst is wel een van de mooiere parcoursen!

0
Verweggistan 6 september 2018 om 13:56

En je kunt natuurlijk ook dit jaar weer meedoen met het Veldritspel:
https://www.wielerflits.nl/wielerforum/topic/veldrit-spel-3/

#StukjeZelfpromotie ;)

& dit jaar nieuw:
https://www.wielerflits.nl/wielerforum/topic/veldrit-spel-vrouwen-2018-2019/

0
titanio82 6 september 2018 om 20:07

Met uitzondering van Geraardsbergen, Ronse (als het niet waait) en Hulst trekt de rest echt op niks.

0
petoi 6 september 2018 om 21:00

Enige kans dat Ziggo of ES deze crossen nog gaan uitzenden? Hulst zal wel weer op Omroep Zeeland te zien zijn verwacht ik.

0
Nico Dick 6 september 2018 om 21:05

Hulst idd live op Omroep Zeeland. Anderen niet live op tv in Nederland. Wel via een livestream op vtm.be en Hln.be

0

Headlines

Populair

Materiaalzone