Huijbergen organiseert NK Veldrijden in 2019

Huijbergen organiseert NK Veldrijden in 2019

foto: Marcel Koch

woensdag 24 februari 2016 om 14:14

In navolging van Sint-Michielsgestel (2017) en Surhuisterveen (2018), vindt het Nederlands kampioenschap veldrijden 2019 plaats in Huijbergen. “Dan zal het inderdaad bij ons in Huijbergen moeten zijn”, vertelde Jeroen van Wezel eerder al aan WielerFlits.

Pas op de plaats
Van Wezel, bestuurslid en persverantwoordelijke van Wielercomité Huijbergen, maakt duidelijk dat de organisatie in de Noord-Brabantse plaats eerst intern alles weer op een rijtje wil hebben. In eerste instantie was het namelijk de bedoeling dat Huijbergen komend veldritseizoen al het NK zou organiseren. “Het voorstel om het NK in 2017 te organiseren, lag er vanuit de KNWU al voordat wij het Europees kampioenschap binnenkregen. Wij wisten dat er na het EK een aantal personen in ons bestuur ermee zouden stoppen. We hebben er daarom voor gekozen om het intern even op orde te zetten.”

‘Een van de mooiste crossen van Nederland en Europa’
Omdat de KNWU al intentieverklaringen heeft met Sint-Michielsgestel en Surhuisterveen, moet Huijbergen nog even wachten. “Nu zijn wij voor 2019 in beeld. Dat heeft de KNWU ons gevraagd. En ik denk dat wij daar in meegaan. Vanuit de bond zeggen ze ook dat het parcours bij ons een van de mooiste is in Nederland, maar ook in Europa. Zij willen hier gewoon graag een NK organiseren. Wij hadden vervolgens de keuze wanneer, en dat wordt waarschijnlijk 2019. Dus dan zal het inderdaad in 2019 te Huijbergen moeten zijn. We gaan ons er nu op oriënteren of wij in de komende twee jaren een internationale cross kunnen, dan wel willen organiseren. Een nationale cross gaan we niet doen. De afgelopen keer hebben we daar geen goede ervaring mee gehad, ook financieel niet.”

Fragment NK Veldrijden 2019 in WielerFlits Live #5

Dit artikel delen:

4 Reacties

Arry1337 24 februari 2016 om 14:22

Typisch dat ze alleen geinteresseerd zijn in een internationale cross, en dat een nationale cross niet genoeg opbrengt. Wat mij betreft kan de veldritsport in Nederland, en de KNWU wat dat betreft wel wat doen aan de marketing van de sport.

0
KnightBiker 24 februari 2016 om 14:46

@Arry – voornamelijk de NOS zou meer geinteresseerd moeten raken in het uitzenden van een cross cyclus, wil er economisch draagvlak ontstaan. maar ja dat is voetbal en schaatsen… Veldrijden is verder best wel aan een opmars bezig in Nederland: veel beoevenaars.
Ziggo-sport zond ook ineens cyclocross uit, dus misschien die dan.

0
Erkanermaar1dewinnaarzijn 24 februari 2016 om 16:16

Ziggo Sport.

Daar gaat het niet om sport, maar ook kijkcijfers.

0
Har77 24 februari 2016 om 18:21

@knightbiker: jij redeneert precies verkeerd om. Niet de NOS zou geinteresseerd moeten raken, maar de kijkers. NOS gaat niets uitzenden waar 3 man en een paardekop naar kijken. Zelfs korfbal trekt meer kijkers dan veldrijden.
Helaas is de tendens op Ziggo ook steeds meer 'voetbal, voetbal, voetbal', inderdaad: alleen kijkcijfers tellen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone