Hoop Franse organisator wordt werkelijkheid: Roglic en Vingegaard donderdag in GP Denain

Hoop Franse organisator wordt werkelijkheid: Roglic en Vingegaard donderdag in GP Denain

Roglič (links) en Vingegaard - foto: Cor Vos

maandag 14 maart 2022 om 11:25

De namen van Primož Roglič en Jonas Vingegaard, de twee klassementsmannen van Jumbo-Visma in de komende Tour de France, prijken definitief op de deelnemerslijst van de semi-kasseiklassieker GP Denain van aanstaande donderdag. Dat werd ons bevestigd vanuit de ploeg. De wedstrijd past in hun voorbereiding op de Touretappe tussen Lille en Walllers-Arenberg.

Elf onverharde stroken, goed voor bijna twintig kilometer aan kasseien. De vijfde etappe van de Ronde van Frankrijk van dit jaar wordt er eentje waarin je de Tour niet gaat winnen, maar wel kan verliezen. Dus laten ze bij Jumbo-Visma niets aan het toeval over: Primož Roglič en Jonas Vingegaard, hun twee voornaamste klassementsrenners, gaan donderdag van start in de GP Denain, de Franse semi-klassieker die ook wel eens de mini-Parijs-Roubaix wordt genoemd.

Het parcours van de GP Denain telt maar liefst twaalf kasseistroken in de laatste honderd kilometer. Ideaal dus om het kasseigevoel op te doen en nog een keer het materiaal te testen in functie van de Tour. Roglič en Jonas Vingegaard krijgen in Noord-Frankrijk het gezelschap van David Dekker, Mick van Dijke, Pascal Eenkhoorn, Timo Roosen en Lennard Hofstede.

Voor de 27-jarige Hofstede wordt het overigens zijn terugkeer in competitie nadat hij een tijd door het team was geweerd omdat hij zich niet wilde laten vaccineren tegen het coronavirus. Zo miste Hofstede in december en januari ook al de teamstages. Eerder verduidelijkte sportief manager Merijn Zeeman al waarom Hofstede nu wel weer mag koersen.

voor

Parcoursprofiel Grand Prix de Denain 2022

Dit artikel delen:

20 Reacties

De Cabybara van de Conradkade 14 maart 2022 om 11:47

Lijken mij beide renners die dit wel aan zouden moeten kunnen. Hopelijk blijven ernstige valpartijen ze bespaard.

Wheely 14 maart 2022 om 12:32

Leuk, met Wout of Laporte hadden ze een topfavoriet meegenomen nu maar de ballen eraf draaien voor de NL kampioen.

platteprijs 14 maart 2022 om 12:55

Als beide heren Roglic en Vingegaard de ballen eraf draaien, dan hoop ik dat Roosen goed zijn bordje Brinta heeft leeg gegeten.

YogiBear 14 maart 2022 om 13:22

Waarom zou je hier Van Aert of Laporte meenemen? Beide gaan twee dagen later Milaan San Remo rijden (net als Roglic), maar beide kennen de kasseien echt wel (anders dan Roglic). Je zou alleen de kansen voor Milaan SanRemo verminderen terwijl er geen overduidelijke meerwaarde is voor Van Aert en Laporte.

Wheely 14 maart 2022 om 13:27

Om te winnen Yogibear maar snap ook wel dat die twee alle ballen op MSR gooien.

Mystery Rider 14 maart 2022 om 12:43

Ineos komt hier trouwens ook wel aan de start met een stevig team – zou Van Baarle al goed genoeg zijn om hier een overwinning mee te pikken, of piekt die later?

Taco mogen we alvast opschrijven voor de vroege vlucht met Tietema! :)

Wim Kruithof 14 maart 2022 om 19:54

ik zie Van Baarle absoluut als outsider. Zou ook een prachtige koers zijn op zijn palmares. Denain groeit gestaag door als semiklassieker.

Mwielerfan 14 maart 2022 om 23:26

Vult het gat mooi op, nu omloop en dwars door Vlaanderen eenheidsworst a la de ronde zijn geworden en hun kenmerkende relatief vlakke kasseien in de finale ingeruild hebben voor heuveltjes. Gelukkig dat samyn en denain er nog zijn

Jean Dumas 14 maart 2022 om 14:19

De kasseienrit in de Tour is een kans voor Jumbo t.o.v. Pogacar. Beter goed benutten.

Reutemeteut 14 maart 2022 om 14:59

Die hele eerste week in principe. Doorrammen voor de Jumboos in week 1.

KnightBiker 14 maart 2022 om 16:56

Die eerste hele week is de kans voor TJV om UAE en Pogacar in het defensief te krijgen, en op een goede achterstand te zetten.
Zoals Gister opnieuw gezien kan WVA bergop met de top mee, hij is de sleutel om de Tour te winnen, al dan niet zelf, dan met Roglic en/of Vingegaard.

yoeri 14 maart 2022 om 18:15

@Knightbiker; Wout van Aert zelf de komende tour winnen? Sorry, maar als dat gebeurt dan vallen er enorm veel renners met pech uit of heeft Wout ergens van gesnoept. Dat hij de mogelijkheden/potentie heeft ooit een grote ronde te winnen, daar kan ik nog inkomen. Maar aankomende tour zelf winnen, never.

Mwielerfan 14 maart 2022 om 23:27

@yoeri foei hoe durf je dat te zeggen. Hij rijdt immers voor een Nederlandse ploeg, hoeveel bewijs wil je nog hebben dat het goed zit?

SolitaryShell 14 maart 2022 om 23:36

Ha ha, denken dat Pogacar ergens een zwakke plek heeft…

Jean Dumas 15 maart 2022 om 08:30

Probleem is dat op de eerste vrijdag van de Tour Planche des BF al wordt aangedaan. Need we say more?

Turtlehead 14 maart 2022 om 17:25

Wat belachelijk dat Roglic daar start. En dan zaterdag top in MSR als meesterknecht voor VanAert? Dat klinkt niet te serieus.
Hopelijk zijn ze na PN dan nog even de Cipressa en Poggio op- en afgereden, dat is dan nog een beetje verkenning.

Romāns Vainšteins 14 maart 2022 om 17:37

Ik vind het ook zotte shit. Beetje belachelijk gedoe en man man man man man wat als ze saampjes crashen. Dan krijg je een topic met meer reacties dan REVKET die Emmy Vanderpee van grensoverschrijdend gedrag beticht.

YogiBear 14 maart 2022 om 22:43

Volstrekt logisch omdat, en daar is TJV heel duidelijk in, het geel in de Tour de France nog steeds het hoofddoel is. Een hoger doel dan Milaan San Remo of de groene trui in de Tour. Daar kunnen we het mee eens zijn of niet, maar met dat doel in gedachten, vind ik dit een logische stap.

Napoleon 15 maart 2022 om 08:47

Je weet dat Roglic in Monaco woont en als hij wil elke dag de cipressa en poggio kan verkennen?

Shinzawai 14 maart 2022 om 23:31

Best logisch dat ze wat willen oefenen op de kasseien, maar voor Roglic lijkt het me toch niet ideal om eerst naar Nice te fietsen, daarna terug te keren naar Noord-Frankrijk en vervolgens weer terug naar het zuiden te reizen voor Milaan-Sanremo. Le Samyn had dan beter in het programma gepast.

Headlines

Materiaalzone

Populair