Hoogland: “Zilver voelt als grote overwinning”

Hoogland: “Zilver voelt als grote overwinning”

foto: Arjan van Essen

donderdag 3 maart 2016 om 10:16

Jeffrey Hoogland, Nils van ’t Hoenderdaal, Matthijs Büchli en Hugo Haak slaagden er woensdagavond niet in om de wereldtitel op de Teamsprint te pakken. Nieuw-Zeeland was nog een maatje te groot. “De jongens hebben een uitstekend toernooi gereden”, meent bondscoach René Wolff.

Olympische Spelen veiliggesteld 
Door de prestaties op de Teamsprint, kan Wolff tickets voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro gaan boeken. “Ze hebben zich twee keer met de besten van de wereld kunnen meten en de rest ook nog eens flink onder druk kunnen zetten. Dat is een fijne constatering. Het is nu zaak, richting de Spelen in Rio, de komende maanden nog een volgende stap te zetten. Er komen dit WK met de keirin, sprint en kilometer natuurlijk nog een paar prachtige onderdelen, waarop we ons ook willen laten zien, maar de gedachte dat de reis naar Rio geboekt kan worden, zorgt wel voor ontspanning.”

Tijden in de finale minder
In de finale moesten de teamsprinters dus het onderspit delven tegen Nieuw-Zeeland. Bij Nederland nam Büchli in de finale de plek in van Haak, om dat Wolff op die manier hoopte een snellere tijd dan in de kwalificaties te noteren. Dat lukte niet, maar de Kiwi’s evenmin. In de finale klokte Nieuw-Zeeland uiteindelijk 43,257 seconden (in de kwalificaties nog 43,096), terwijl Nederland met 43,469 seconden (in de kwalificaties 43,266) tevreden moest zijn met zilver. “Het voelt als een grote overwinning. Tuurlijk voel je wel even iets van teleurstelling als je de finale verliest, maar we moeten aan dit resultaat vooral het gevoel overhouden dat we een serieuze stap hebben gezet”, vindt Hoogland.

Dit artikel delen:

14 Reacties

TaDo 3 maart 2016 om 10:30

Gelijk heeft hij en dat in een Olympisch jaar. Nu hopelijk dat ze die laatste stap in augustus ook kunnen zetten. En dat misschien met een Bos die de laatste ronde hem nog beter kan doortrekken, maar dan moet hij eerst nog die eerste ronde zien te overleven. Dat is nu nog niet het geval bij monde van bondscoach Renee Wolf.

Edit: Ik zie nu dat Hugo Haak 0,203 sneller was in de laatste ronde dan Matthijs Büchli. Indien je deze vergelijking mag trekken, dan hadden ze met Haak precies dezelfde tijd gereden als in de kwalificatie. Desondanks hadden ze dan op 0,009 het goud niet gehaald. Overigens waren de Kiwi's 0,161 seconden langzamer in de finale ten opzichte van hun eerste run (maar wel 0.070 seconden sneller in de laatste ronde).

0
Romāns Vainšteins 3 maart 2016 om 11:04

“Zilver voelt als grote overwinning”

Nou, dat is me dan ook geen winnaarsmentaliteit…

0
Jan 3 maart 2016 om 11:12

heb jij al veel gewonnen om hierover te oordelen RV?

0
Gebomolwijk 3 maart 2016 om 11:22

inderdaad lekker makkelijk RV. Ze winnen een zilveren medaille, dat is geen poedelprijs of aanmoedigingsprijs of zo. Dat is een serieuze prijs waar je oprecht blij mee kunt zijn.
Bijzonder knap om te zien waar Wolff en zijn mannen en vrouwen nu staan, kijk eens naar 2-3 jaar geleden. Ongekende progressie en veelbelovend met oog op OS

0
Romāns Vainšteins 3 maart 2016 om 11:45

Anders haak je er doodserieus op in ja, zullen we anders een paralelle maatschappij creëren voor mensen die weigeren overal van die smilies bij te zetten ?

0
KnightBiker 3 maart 2016 om 13:13

@RV – dat is nou juist het probleem met onbedoelt trollen: je kan vannuit het perspectief van de lezer niet ruiken of het een grapje is of niet. kortom :)

Ik ben dol op humor en een beetje zelfreflectie, maar in dit geval gaat het om een WK – Zilver is gewoon fantastisch, helemaal als je ziet met welke middelen nederland het moet doen ten opzichte van Engeland/australie. Grootste opsteker: een mediale op de OS is wellicht mogelijk.

0
achtpuntzes 3 maart 2016 om 13:31

alleen goud zal tellen voor RV op de OS. ;)

0
Romāns Vainšteins 3 maart 2016 om 13:48

In dat geval zet ik de allervetste, nml de ‘Ouhallah’ > _0_ in !

Sterke mens die Hoogland, bijna Kittel/Greipel-achtige proporties, zou zoiets op de weg ook meekunnen is mijn vraag dan .. ? Soit, eerst OS maar.

0
Netraam 3 maart 2016 om 13:59

@Romāns Vainšteins
Vorige keer dat mensen zich dat afvroegen over een baansprinter bleek Bos toch een beetje te blijven hangen ;P

0
AZH 3 maart 2016 om 14:09

De baanSprinters van tegenwoordig zijn volgens mij veel geblokter dan in de tijd van Bos.

0
Romāns Vainšteins 3 maart 2016 om 14:20

Bos is toch meer een Cipollini/Pettachi – achtige sprinter, deze gast is meer van het vierkante type.

0
Marakus 3 maart 2016 om 14:47

Nah vraag ik mij af volgens mij is Hoogland niet veel breder dan Bos was in zijn hoogtijd baanrennen. Eerste opdracht was het verliezen van vele kilo’s spiermassa toen Bos de weg opging :) maar goed, ze zijn lekker bezig de baansprinters ik kijk alvast uit naar Rio!

0
grootverzet 3 maart 2016 om 17:36

Het team wordt steeds beter en kan nog beter lijkt mij en heeft opties met verschillende renners. Op canvas hoorde ik wel een mooie opmerking van een kenner. NZ moet dit nog maar zien vol te houden tot op de OS. Je hebt drie renners van wereldklasse nodig. Is er eentje wat minder, geprikt door een tijgermug, last van de warmte in rio dan hang je. Als team nl blijft verbeteren zijn er mooie medaille kansen. Maar de concurrentie is groot en de verschillen klein. Verwacht ook nog wel een come back van de britten

0
KnightBiker 3 maart 2016 om 22:04

Bos was indertijd een renner die met veel kleinere versnellingen wereldrecords reed, de meeste reden veel groter. Om een 54 a 55 voor rond te krijgen moet je een behoorlijk stel poten hebben, vooral omdat dat vannuit stand rondgetrokken moet worden. vandaar dat die sprinters tegenwoordig echt sportschool types zijn.
En zet zo`n Greipel naast Jefrey hoogland en hij verbleekt. Greipel is behoorlijk geblokt maar erg gemiddeld van lengte, tegenover die schriele mannetjes lijkt het veel, maar als het Greipel groter zou zijn komt hij geen berg meer over.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone