Hoogerheide mikt op WK veldrijden 2022

vrijdag 19 januari 2018 om 19:39

foto: WielerFlits

Hoogerheide gaat een nieuwe gooi doen naar het WK veldrijden. Volgens BN De Stem wil de West-Brabantse plaats in 2022 opnieuw gastheer zijn van het wereldkampioenschap.


Voorzitter Jan Prop heeft dat vandaag laten weten tijdens de presentatie van de Grote Prijs Adrie van der Poel, die zondag 28 januari op het programma staat. “We hebben nooit onder stoelen of banken gestoken dat we ambitieus zijn en dus gaan we na 2009 en 2014 voor een derde WK in Hoogerheide.”

Het organisatiecomité van de  GP Adrie van der Poel had zich ook kandidaat gesteld voor het WK van 2020, maar dat werd toegekend aan het Zwitserse Dübendorf. “Dat was zuur, maar ook weer geen probleem als het de mondialisering van de sport dient”, aldus Prop. Hoogerheide gaat nu de concurrentie aan met het Belgische Oostende dat zich kandidaat stelt voor 2021 of 2022.

In 2009 werd Niels Albert wereldkampioen veldrijden in Hoogerheide, in 2014 veroverde Zdenek Stybar de regenboogtrui na een spannend duel met Sven Nys. Dit jaar is het WK veldrijden eveneens in Nederland. Op 4 februari strijden de elite mannen op de flanken van de Cauberg om de regenboogtrui.

3 Reacties

sooike 20 januari 2018 om 10:27

Hoogerheide verdient dit. Ieder jaar een perfect georganiseerde internationale GP Van der Poel, een prachtig parkoers en natuurlijk meer Belgen dan Nederlanders langs de kant. De entreeprijs stijgt dit jaar weliswaar en ook de prijzen van de consumpties rijzen steeds meer de pan uit. Vijf euro voor een zakje lauwe frites en 3 euro voor een piepklein flesje cola vind ik absurd, maar goed, altijd nog beter dan de hele dag met een koelbox sjouwen. De renners bivakkeren midden in het dorp en zijn heerlijk benaderbaar ! Kortom , ik kijk al weer uit naar 28 januari en gun Jan en Adrie absoluut weer een WK !

Mwielerfan 20 januari 2018 om 14:05

Frituurpan mee lijkt me ook lastig

Gebruikersnaam 20 januari 2018 om 17:37

Beetje meer variatie mag wel. Drie keer in hetzelfde dorpje op 13 jaar lijkt me wat overdreven, hoeveel kleiner kan deze sport eigenlijk nog worden?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.