Hondenbrokken voor de winnaar

dinsdag 20 december 2022 om 07:00
Hondenbrokken voor de winnaar

foto: Raymond Kerckhoffs

Ad

Een vat bier, een camembert van 40 kilogram, voor 500 kilogram Noorse zalm, een enorme salami worst, een biggetje, een kalf, een paard en zelfs een stuk bouwgrond; er zijn al wat vreemde prijzen op de podia van wielerwedstrijden uitgedeeld. Daarom stond niemand vreemd te kijken toen er een zak met 12,5 kilogram hondenbrokken van Happy Dog werd uitgereikt in de Baloise Ladies Tour. Sterker, de prijs werd gewaardeerd. Onze trouwe viervoeter is immers ook zeer geliefd in het peloton.


Ontdek hier het volledige assortiment van Happy Dog


Lorena Wiebes wist in die koers dit jaar vier ritten te winnen, waardoor ze ook oppermachtig het puntenklassement won. De rode trui werd gesponsord door Happy Dog en iedere dag ontving Wiebes op het podium een grote zak hondenvoer. “En daar was ik heel blij mee”, geeft ze aan. “Natuurlijk is het een bijzondere prijs, maar omdat ik twee honden heb kon ik het goed gebruiken.”

Lorena Wiebes in de rode puntentrui van de Baloise Ladies Tour – foto: Cor Vos

Haar Britse Stafford Bayka had veel last van haar huid, huisvlijt. Zij reageerde heel goed op de voeding van Happy Dog. “Haar huid is sindsdien een stuk beter. Daarop reageerde ik naar Arien Tak van Happy Dog en vertelde hem dit verhaal. Hij is een echt wielerfanaat en wilde mij meteen sponsoren naar aanleiding van dit verhaal. Daar ben ik, en vooral Bayka, heel blij mee.”

Toch was Arian Tak niet verwonderd van de enthousiaste reacties die zijn prijs ontving. Als importeur van Happy Dog voor Nederland en België had hij in het veldrijden al diverse crossen gesponsord en daar al veel positieve geluiden gehoord. Veel wielrenners hebben een hond en dan zijn de gezonde voedingsproducten van Happy Dog (een Duits product dat in 77 landen verkrijgbaar is) meer dan welkom.

Geboren in Oud Gastel en getogen in de Wouwse Plantage, groeide Tak in het West-Brabantse land op met de wielersport. Zelf won hij bij de jeugd de Hel van de Pin, waar hij nu actief is als sponsor en speaker. Omdat zijn vader een bekende fokker van Duitse herders was, was de stap om zelf in de dierenvoeding en een hondenpension te starten klein. “Toen ik de kans kreeg om voor Happy Dog ook importeur in België te worden, begreep ik dat de wielersport de ideale plek was om reclame voor mijn producten te maken.”

Happy Dog was voor het eerst te zien in de veldritten in de regio rondom Roosendaal. Sinds dit jaar is het Duitse kwaliteitsproduct ook in veel wegwedstrijden en bij diverse ploegen zichtbaar. Zo is het shirtsponsor bij de vrouwenploegen van AG Insurance – NXTG en Bingoal – Chevalmeire en partner van Jumbo-Visma. In o.a. de ZLM Toer en Baloise Ladies Tour sponsort Happy Dog het puntenklassement. Daarnaast ondersteunt het vele andere wedstrijden zoals deze winter het WK veldrijden in Hoogerheide en de criteriums van Roosendaal en Etten-Leur. Maar ook diverse wielrenners zijn ambassadeur van Happy Dog.

“Het effect van reclame is moeilijk te meten, maar sinds we dit jaar in het wielrennen zijn gestapt is onze omzet in België met 20% gestegen. Daarnaast zie ik dat onze online bestellingen uit België vaak uit plaatsten komen die een grote affiniteit met de wielersport. Dat kan geen toeval zijn”, aldus Tak die zelf een fanatieke toerfietser op de racefiets en mountainbike is.

Een ludieke actie van hem is de website www.hondenvanvlaanderen.be met een duidelijke link naar de Ronde van Vlaanderen. Op deze site doet hij talrijke acties die verbonden zijn aan de wielersport. Zo kun je op de dagen dat Jumbo-Visma in de Tour de France een rit wint of een leiderstrui pakt speciale kortingen op de producten krijgen. En worden er VIP-tickets naar het WK-veldrijden in online bestellingen verstopt. Ook zijn er acties met Strava en een fotowedstrijd rond wielerwedstrijden.


Ontdek hier het volledige assortiment van Happy Dog

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone