Hofland wil de nul bij LottoNL-Jumbo wegpoetsen

donderdag 26 februari 2015 om 10:49
Hofland wil de nul bij LottoNL-Jumbo wegpoetsen

Moreno Hofland kijkt uit naar het Vlaamse openingsweekend. De 23-jarige Brabander staat zondag aan de start van Kuurne-Brussel-Kuurne, waar hij vorig jaar beslag wist te leggen op de tweede plaats.

Hofland heeft dit jaar nog niet veel van zich laten horen. In de Ruta del Sol blesseerde hij zich tijdens de openingsrit aan zijn knie. “Ik heb er echt een paar dagen last van gehad, maar het gaat steeds beter,” vertelt hij aan persbureau ANP. “De conditie was van tevoren al goed en dat is natuurlijk nog steeds zo. Het is alleen jammer dat ik me niet echt in de sprints heb kunnen mengen.”

Hofland kijkt uit naar de wedstrijden in Vlaanderen. Naar eigen zeggen liggen die koersen hem goed. “Daarom hoop ik het later dit voorjaar ook nog goed te doen bij Gent-Wevelgem, dat is allemaal net wat minder zwaar dan bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen. Het is vaak een kwestie van een goede plaats zoeken voor de lastige stukken. Ik kijk daar wel naar uit.”

De zegeteller bij LottoNL-Jumbo staat nog op nul. “Daar moet je gewoon realistisch naar kijken. Wij hebben namelijk veel minder gereden dan de meeste andere teams. Het zou natuurlijk ideaal zijn als we na dit weekend van de nul af zijn. Er wordt voor zondag een beetje hetzelfde weer verwacht als vorig jaar, dus ik hoop op hetzelfde scenario. Alleen wil ik dan wel Tom Boonen voor blijven, natuurlijk”, geeft hij aan.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Wim Kruithof 27 februari 2015 om 00:32

Zou prachtig zijn.

ps Martin, complimenten voor de nieuwe site, ook op Blackberry prima te doen!

kelderfan 27 februari 2015 om 11:58

Ik hoop, dat Etixx, BMC en LottoNL er een harde koers van kunnen maken met waaiers {harde wind en slecht weer} en al. Dan zie ik Hofland weer scoren.

Headlines

Materiaalzone

Populair