Hofland na zilver op NK: “Hopelijk zien we vanaf nu weer de échte Moreno Hofland”

zondag 30 juni 2019 om 19:14
Video

Moreno Hofland werd na de declassering van Danny van Poppel zondagmiddag tweede op het NK op de weg. Daarmee was de renner van EF Education First tevreden, want aan winnaar Fabio Jakobsen was weinig te doen. “Ik moet reëel zijn: hij was gewoon de sterkste vandaag”, vertelt de sprinter uit Roosendaal voor de camera van WielerFlits.

De snelle man dankte na afloop ploegmaats Julius van den Berg en Sebastian Langeveld, die er alles aan deden om het op een sprint aan te laten komen. Dat terwijl Hofland zelf niet het makkelijkste seizoen kent. “Ik denk dat ik nu in de beste vorm van dit jaar ben. Vanaf december heb ik heel veel gesukkeld met mijn gezondheid. Van de ene luchtweginfectie in de andere. Dat heeft geduurd tot april, waarna we in samenspraak met de ploeg en trainer Peter Schep besloten hebben om niet de Giro d’Italia te rijden en opnieuw op te bouwen. Nu groei ik weer langzaam terug naar een goed niveau.”

Misschien de Vuelta
Voor Hofland – sinds april van dit jaar vader van een zoon – volgt nu een rustperiode, waarna hij terug gaat opbouwen naar het tweede deel van het seizoen. Op 10 juli vertrekt de sprinter voor een zevendaags trainingskamp naar Spanje. “Normaal begin ik in de Ronde van Polen, daarna rijd ik de BinckBank Tour en de Tour of Britain. Al is het een beetje afhankelijk van wat er in de Tour de France gebeurt, met uitvallers en zo. Er bestaat ook een kans dat ik naar de Vuelta a España ga, maar dat is nog een vraagteken. Ik zou daar wel graag naartoe willen, omdat ik aan het begin van het jaar veel koersdagen heb gemist.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

6 Reacties

AWestie 30 juni 2019 om 20:25

Dat kunnen zomaar Hollandse sprints worden de komende Vuelta, met Fabio, Dylan en Moreno.

Wonder Ponder 30 juni 2019 om 22:18

En met Tom die hoogstwaarschijnlijk aan het vertrek staat word het een interessante ronde van Spanje dit jaar.

Sephiroth 30 juni 2019 om 20:39

hofland terug op niveau zou tof zijn

sooike 1 juli 2019 om 09:04

Ik vrees dat het ijdele hoop is Moreno. Je had er lang moeten staan na zoveel jaren ervaring. Ik ben bang dat het toch uiteindelijk om je tekort aan sprinterskwaliteiten gaat. Maar ik hoop dat je gelijk krijgt met je visie.

BenderBeach 1 juli 2019 om 12:36

Aanwijsbare redenen sooike. Luchtweginfecties.

sooike 1 juli 2019 om 13:11

Dat is mij bekend, maar dan is mijn vrees voor de toekomst toch een beetje terecht?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair