Jarige Hodeg verslaat Sagan na massasprint in Ronde van Slowakije, Bol vierde

donderdag 16 september 2021 om 17:19
Jarige Hodeg verslaat Sagan na massasprint in Ronde van Slowakije, Bol vierde

foto: Cor Vos

Álvaro José Hodeg heeft de eerste rit-in-lijn van de Ronde van Slowakije op zijn naam geschreven. De Colombiaan van Deceuninck-Quick-Step versloeg op zijn 25ste verjaardag in Košice publieksfavoriet Peter Sagan, Reinardt Janse van Rensburg en Cees Bol. Hodeg is na zijn zege ook de nieuwe leider.

Kaden Groves won woensdagavond de proloog van de Ronde van Slowakije en dus mocht hij vandaag als leider beginnen aan de eerste rit-in-lijn van deze Ronde van Slowakije. Net als gisteren lagen start en finish in Košice, de op een na grootste stad van het land. Voor de start werd de vraag gesteld of de sprinters deze etappe konden overleven, aangezien er onderweg vier serieuze beklimmingen werden aangedaan, waaronder de klim van Klenov (4,7 km aan 6%) op ruim veertig kilometer van de streep. Na de laatste klim ging het in grotendeels dalende lijn richting de aankomstlijn.

Roger Adrià en Jaime Castrillo (Equipo Kern Pharma), de Pool Budzinski (HRE Mazowsze Serce Polski), Andrea Garosio (Bardiani-CSF-Faizanè), Martin Haring (Dukla Banska Bystrica), Eirik Lunder (Gazprom-RusVelo), Gabriele Petrelli (Cycling Team Friuli ASD) en Dylan Sunderland (Qhubeka NextHash) vormden de vlucht van de dag. De kopgroep werd gedurende de etappe steeds verder uitgedund en op twintig kilometer van de streep reden er nog drie coureurs voorop. Een massasprint bleek echter niet te vermijden en met nog goed zeven kilometer te gaan was er weer sprake van een hergroepering.

Ideale lead-out 
Vervolgens was het aan de sprintersteams om de treintjes zo goed mogelijk op de rails te zetten. Deceuninck-Quick-Step reed op kop voor zijn Colombiaanse sprinter Álvaro José Hodeg en BORA-hansgrohe en Team DSM hadden snode sprintplannen met respectievelijk Peter Sagan en Cees Bol. Deceuninck-Quick-Step beschikte duidelijk over de beste timing en Michael Mørkøv wist zijn reputatie als sprintloods nog maar eens eer aan te doen. Hodeg werd perfect afgezet en wist vervolgens de opkomende Sagan en Reinardt Janse van Rensburg vakkundig achter zich te houden.

Het is voor de 25-jarige Hodeg zijn derde zege van het seizoen. Eerder was hij al succesvol in de Tour de l’Ain en de Grote Prijs Marcel Kint. Hodeg is overigens bezig aan zijn laatste weken in dienst van Deceuninck-Quick-Step, aangezien hij volgend jaar zal uitkomen voor UAE Emirates. Aangezien de Colombiaan aan de finish ook de nodige bonificatieseconden wist te sprokkelen, is hij ook de nieuwe leider in de Ronde van Slowakije. Sagan is nu tweede op zes seconden, Kaden Groves zakt naar de derde plek.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Yeez 16 september 2021 om 17:23

Morkov reed als leadout harder dan bol. Dat zag er niet uit…

0
Wheely 16 september 2021 om 17:25

Bol ging ook veel te vroeg aan, had best nog even in het wiel van Pedersen mogen blijven zitten.

0
Murcia 16 september 2021 om 17:34

Cees is gewoon achteruit aan het rijden, de druk zal volgend jaar alleen maar groter worden. Deze winter wordt cruciaal voor hem, nog een jaar als dit en de cooperation wordt beëindigd.

0
Turtlehead 16 september 2021 om 17:41

‘We zijn erg teleurgesteld. We hadden meer verdiend en we hadden er meer uit kunnen halen. We gingen te vroeg en we moeten dit goed evalueren. Maar mijn benen zijn goed en ik denk dat ík de volgende keer…’

0
Anton van Valouwe 16 september 2021 om 17:38

Zoals wheely zegt. Pedersen is goed in staat om het langer door te trekken, nu wordt Bol gewoon voorbij gestoken, lijkt nergens op.

0
hartstikkebedankt 16 september 2021 om 17:51

Hodeg pakt de 15e overwinning in zijn carrière al in het 10e koersland. Moeilijke statistiek om na te zoeken, maar lijkt me redelijk ongeëvenaard?

4 x in België
2 x in Duitsland en Italië
1 x in Spanje, Polen, Turkije, Colombia, Noorwegen, Frankrijk en Slowakije

0
Cochise 16 september 2021 om 23:28

Beetje lukraak zoeken?
Afhankelijk van wat je meetelt als zeges zit Oscar Sevilla al aan een land of 13 (Frankrijk, Spanje en Zwitserland + VS, Colombia, Venezuela, Argentinië, Brazilië, Guatemala, Mexico, Chili, Dominicaanse republiek, Turkije).
Cavendish zelfs aan 19 (Frankrijk, België, Turkije, VAE, VS, Kroatië, VK, Qatar, Spanje, Argentinië, Zwitserland, Italië, Portugal, Denemarken, Nederland, Oman, Ierland, Duitsland en Polen)
André Greipel ook al aan 18 (Spanje, Gabon, VK, België, Frankrijk, Australië, Italië, Portugal, Duitsland, Luxemburg, Turkije, Nederland, Oman, Qatar, Denemarken, Polen, Oostenrijk en VS), wel beide verdeeld over een kleine 160 zeges.

0
De Siepel 16 september 2021 om 18:34

Arme Cees Bol. Zit totaal geen snelheid in. Ging ook veel te vroeg aan.

0
Bimbo Visma 17 september 2021 om 11:38

Die moet terug naar Sloten om zelfvertrouwen op te doen

0
notriple 16 september 2021 om 18:41

Ik denk dat Bol als sprinter niet meer mee kan.

0
Ivanoviclover 16 september 2021 om 21:04

Elke andere renner had ook gewonnen met deze lead out en smalle aankomst.

0
legrandbornand 16 september 2021 om 21:58

Ook Cees Bol..?

0
Ivanoviclover 17 september 2021 om 12:21

Daar zeg je wat..niet elke renner dan.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone