Hodeg bezorgt dominant Deceuninck-Quick-Step zege in Adriatica Ionica Race

donderdag 25 juli 2019 om 16:37
Hodeg bezorgt dominant Deceuninck-Quick-Step zege in Adriatica Ionica Race

foto: Cor Vos

De eerste echte etappe in de Adriatica Ionica Race is gewonnen door Álvaro José Hodeg. De Colombiaan won de chaotische graveletappe met aankomst in Grado, voor zijn ploeggenoten Florian Sénéchal en Philippe Gilbert. Hodeg mag zich tevens de eerste leider noemen.

De renners reden gisteren al een criterium door de oude binnenstad van Mestre, maar vandaag begon de Adriatica Ionica Race pas echt. Tussen startplaats Venetië en finishplek Grado werden voor het eerst verschillen opgemeten voor het algemeen klassement. Wie zo snel naar het profiel keek, dacht aan een massasprint na bijna 190 kilometer.

Van Empel in de aanval 
Maar wie wat langer de route bestudeerde, zag maar liefst zes onverharde stroken in de laatste tachtig kilometer. Het begon allemaal met de Boschi du Muzzana (na ruim honderd kilometer) en eindigde met de Strada del Caneo. Vijf renners hadden wel zin om de hele dag op kop te fietsen: Mauricio Moreira, Guy Niv, Etienne Van Empel, Thimo Willems en Umberto Poli.

Het peloton zag het allemaal graag gebeuren, en dus kregen we een traditionele vroege vlucht op weg naar Grado. Van Empel en co wisten een maximale voorsprong bijeen te fietsen van goed zes minuten, maar echt uitzicht op de ritzege hadden ze nooit. Na goed tachtig kilometer was de voorsprong al gehalveerd tot drie minuten. En de renners moesten nog beginnen aan de eerste onverharde strook.

foto: Cor Vos

Deceuninck-Quick-Step neemt de koers in handen 
Op de Boschi du Muzzana brak het peloton in twee stukken, maar ook in de kopgroep was het alle hens aan dek. Zo versnelde Van Empel meerdere keren, maar de Nederlander wist zijn medevluchters niet uit het wiel te rijden. Het bleek het begin van een chaotisch koersverloop, met lekke banden, valpartijen en flink wat versnellingen. Met nog twintig kilometer te gaan waren de koplopers al lang en breed ingerekend.

We zagen een wisseling van de wacht, want plots reden onder meer Philippe Gilbert, Mikkel Frølich Honoré, Sep Vanmarcke, Álvaro José Hodeg, Florian Sénéchal, Nicola Conci, Sacha Modolo en Mattia Cattaneo vooraan. Dit was een ideale situatie voor Deceuninck-Quick-Step, dat maar liefst vier renners kon uitspelen. Een achtervolgende groep van ruim veertig renners probeerde nog aan te sluiten, maar ze kwamen te laat.

Een Belgisch-Colombiaans feestje in Grado 
We gingen dan ook sprinten met een selecte groep. Deceuninck-Quick-Step was bijna verplicht om te winnen, gezien de overtal vooraan. De Belgische formatie stelde niet teleur, want het wist Hodeg naar de zege te piloteren. De jonge Colombiaan finishte voor zijn ploeggenoten Sénéchal en Gilbert.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

5 Reacties

den OPQS 25 juli 2019 om 17:17

wou die kopgroep mss niet sprinten behalve quick step?

JayJay 25 juli 2019 om 17:34

Heerlijk ploegje!

Hollow Knight 25 juli 2019 om 20:23

Remco Evenepoel kan de zege wel al vergeten nu…

Steven_E 25 juli 2019 om 22:36

Knox was er wel bij, die kan voor top-3 gaan in het klassement. Evenepoel komt net terug van z’n eerste echte hoogstestage en is in opbouw richting augustus. Kan net zo goed zwaar tegenvallen morgen, net zoals het in Turkije bvb ook niet super was en erna met de week beter werd. Voor hetzelfde geld pakt hij natuurlijk serieus uit en knalt hij die anderhalve minuut achterstand zo weer dicht.

Merzbow 25 juli 2019 om 23:41

Zoiets.

Ach ja hij is nog jong. Komt wel als hij mag van onze “we geilen enkel op klassieke renners” KBWB.

Headlines

Materiaalzone

Populair