Hesjedal kijkt uit naar sterk bezette Giro

dinsdag 26 februari 2013 om 18:25

Hesjedal

foto: Sirotti

Terwijl het merendeel van het peloton er inmiddels al enkele koersen op heeft zitten, start het seizoen van Ryder Hesjedal pas eind volgende maand in de Ronde van Catalonië. Vanaf daar wil de Canadees zijn vorm via de heuvelklassiekers opbouwen naar de Giro d’Italia. Daar zal hij zijn titel van 2012 verdedigen.

“We houden hetzelfde plan aan als vorig jaar”, vertelt Hesjedal met betrekking tot zijn voorbereiding aan VeloNews. “Ik zou meer dan tevreden zijn als ik hetzelfde niveau kan halen.” Dat betekent dat ook de Ronde van Baskenland op de agenda staat, voordat hij onder meer de Amstel Gold Race zal rijden, met als laatste test voor de Giro de Ronde van Romandië.

Tot vorige week donderdag zat de Canadees sportman van 2012 nog op Hawaii, waar hij gewoonlijk zijn winters doorbrengt. “Vorig jaar begon ik in de Tour Down Under, maar dat was meer om de benen te strekken. De Strade Bianche wil ik niet rijden zonder een kans om te winnen. Ik houd van die race. Nu richt ik me op de Giro, die ik weer wil winnen.”

De Garmin-renner noemt zelf naast Bradley Wiggins en Vincenzo Nibali ook Samuel Sanchez en Robert Gesink als belangrijke concurrenten. “Het wordt een fantastische wedstrijd, hoe sterker het peloton, hoe beter. De Giro zal vol zitten met talent.” Geïntimideerd door deze namen voelt de Canadees zich niet. “Nee, ik heb mezelf vorig jaar laten zien. Ik moet me gewoon op mezelf richten, de rest kun je niet controleren.”

Of Bradley Wiggins de favorietenrol van hem overneemt, wil Hesjedal niet beoordelen. “Dat is aan anderen om te beslissen. Maar ik voel de druk en vind het erg spannend. Ik houd van de Giro en het winnen was het grootste wat ik ooit voor elkaar heb gekregen. Deze ervaring wil ik gebruiken in alles wat ik doe.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair