Herygers over Koksijde: “Als je het weer nu ziet, lachen ze je uit dat er geen cross is”

Herygers over Koksijde: “Als je het weer nu ziet, lachen ze je uit dat er geen cross is”

foto: Luc Claessen

zondag 20 november 2016 om 15:23

Paul Herygers deelt de mening van Mathieu van der Poel, dat de Wereldbeker-cross in Koksijde vanmorgen te vroeg is afgelast. “Zoals de omstandigheden nu zijn, zou er gereden worden”, zegt de oud-wereldkampioen tegen Sporza.

Afgelast
Vanmorgen om 10.15 werd besloten om alle crossen te schrappen. Net als Van der Poel, vindt ook Herygers dat het verdict te vroeg was. “Ik denk het wel. Als je weet dat de profs er alles voor gedaan hebben om hier goed te zijn, dat renners uit Spanje naar huis zijn gekomen, dan is dat een teleurstelling. Aan de andere kant, als je iedereen veilig thuis krijgt, is dat ook een overwinning. Misschien hebben ze niet het lef gehad om het sportieve te laten primeren. Nu komt het zonnetje erdoor en liggen de bladeren stil op de grond. Maar als straks de wind wel weer opsteekt, heeft de organisatie zeker gewonnen.”

Beter weer
Vannacht hoorde Herygers dat het buiten slecht weer was, maar geen haar op zijn hoofd dacht over een annulering van de cross na. “Als er dan takken beginnen te vallen en je hoort dat de cross bij de junioren geannuleerd wordt, dan wordt er onmiddellijk gepraat. Het weer was echt heel erg, maar als je nu, rond de middag, naar buiten kijkt dan kan je nooit aan iemand uitleggen waarom er niet gereden wordt. Dan lachen ze je uit. Zoals de omstandigheden nu zijn, zou er gereden worden. Maar nog eens, de ravage aan de aankomst bijvoorbeeld is enorm. Ook de VIP-tent is gesneuveld.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

AWestie 20 november 2016 om 15:43

Kijk, dit is al een stuk meer afgewogen dan Mathieu zijn verhaal. Mooi in het dossier jeugdige onbezonnenheid en vast heel graag willen fietsen stoppen en je hoort er niemand meer over. Fijne zondag nog, allen.

alsjewint 20 november 2016 om 15:44

De storm was al donderdag of vrijdag aangekondigd. Misschien hadden ze de sport voorrang moeten geven en geen VIP zuip/vreet tenten neer moeten zetten. Dan was het misschien niet zo’ n puinhoop aan de meet en had je makkelijker de beslissing over afgelasten of door laten gaan wat later kunnen nemen en rekening houden met het weer in de middaguren.

Hebben Matthieu en Hereijgers wel gelijk in dat ze te vroeg een besluit hebben genomen.

Stenalic 20 november 2016 om 16:04

Lekker duidelijk verhaal..

Prima foto ook lol.

polke 20 november 2016 om 16:15

Ze hadden beter gewacht tot 3 uur om te beslissen en de prof toch te laten rijden .

Maenhout 20 november 2016 om 17:17

@alsjewint – 20 november 2016 om 15:44 De profs willen niet alleen komen opdagen, ze willen er ook geld voor vangen. Geld dat o.a. met die tenten verdiend wordt.

Kaunertal 20 november 2016 om 17:34

@Maenhout: In de wereldbeker worden geen startgelden betaald.

Polleke 20 november 2016 om 21:35

Maar wel gezopen…

Wheely 20 november 2016 om 22:17

Ik ben het met hem eens, maar alleen omdat hij zo’n leuk hondje heeft.

SteelHorseCowboy 20 november 2016 om 22:46

Dit sluit mooi aan bij de discussie over protocols voor veiligheid en extreem weer in het wielrennen. Je moet een knoop doorhakken en die kan achteraf verkeerd blijken. Maar bepaalde risico’s moet je gewoon niet nemen. Het gaat niet alleen om de koers zelf, maar ook om het publiek. Als tenten wegwaaien lijkt me duidelijk dat dit op zich de juiste beslissing was.

123poetertjes 21 november 2016 om 00:31

Oei, dit riekt naar kleurbekennen Wielerflits (edit: en Sporza zelf trouwens ook). Gewoon zo veel mogelijk berichten met dergelijke strekking uitfilteren, leuke titel erbij en voila je 'bewijs'. Een beetje zoals die antivaccinatiekutjes bij Pauw afgelopen week. Ook zat mensen die gewoon achter de beslissing tot afgelasten staan trouwens (Vermeersch, Van Aert, Vannieuwkerke en oh, laat ik brandweer en politie niet vergeten), het is maar waar je voor zoekt.

De nuance die Herygers erbij geeft (wat als wel?) is in dit geval ook exact de reden tot afgelasting. Je wilt als organisatie geen zware ongelukken op je omgewaaide kerfstok hebben.

Boomie1 21 november 2016 om 08:06

@alsjewint: Ooit wel eens betrokken geweest bij de opbouw van een cross?? Ik zelf ben betrokken bij de opbouw van de wereldbeker in Hoogerheide. De grootste VIP tent wordt daar al 3 weken van te voren opgebouwd.

Senioralex 30 november 2016 om 09:17

De cross van Herreygers en Van de Poel zou leuk geweest zijn zonder toeschouwers.
Om die wel te krijgen moet je de cross vastleggen om 12 uur.Ik belde om 12u.30′ met
m’n zoon,die een restaurant heeft aan de kust,en antwoordde :”Nooit mergemaakt

Headlines

Materiaalzone

Populair