Van der Poel na afgelasting Koksijde: “Dit slaat nergens op”

Door Youri IJnsen, zondag 20 november 2016 om 10:28
Mathieu van der Poel

foto: Jos Kafoe

Koksijde heeft zondagmorgen te maken met slecht weer. De organisatie besloot daarom de Wereldbeker-manches in alle categorieën te annuleren. “Dit is veel te snel beslist”, laat een teleurgestelde Mathieu van der Poel weten aan WielerFlits.

‘Zo veel wind staat er niet’
Volgens de Nederlands kampioen viel het allemaal reuze mee. Hij ondervond geen hinder van de harde wind. “Niets. Ik snap niet goed waarom het zomaar wordt afgelast. Zoveel wind staat er in mijn ogen niet. Volgens mij is het wat overdreven dat de veiligheid van de renners in gedrang komt.” Volgens de crosser van Beobank-Corendon had de jury langer moeten wachten. “Dit is veel te snel beslist. Het slaat nergens op.”

Onze landgenoot bereidde zich afgelopen week in Spanje nog voor op de Vlaamse Duinencross. “De wedstrijd verplaatsen naar maandag zou misschien een goede oplossing zijn. Koksijde is een van de mooiste crossen van het jaar… Maar die verplaatsing gaat natuurlijk niet met de tv-uitzending en alle supporters”, baalt MVDP. Voor de crossers zit er niets anders op dan terug huiswaarts te keren.

Wind zwakt in de loop van de middag af
Ondanks dat er windkracht zeven staat in Koksijde, voorspelt Windfinder dat de wind rond de klok van 10.00 op z’n sterkst is en in de loop van de middag afzwakt. Mede door dit feit is Van der Poel dus van mening dat de wedstrijd te snel afgelast is, omdat het nog vier en een half uur duurt tot de cross voor de elite.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties