Herstellende Vansevenant kijkt weer vooruit: “Hoop zo snel mogelijk weer te koersen”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 27 april 2023 om 12:11

Herstellende Vansevenant kijkt weer vooruit: “Hoop zo snel mogelijk weer te koersen”

Mauri Vansevenant leek na een goede Tour of Oman klaar om te schitteren in het voorjaar, maar door een knieblessure viel alles in het water. De renner van Soudal Quick-Step zet inmiddels wel weer zijn eerste serieuze stappen in zijn revalidatie. “Het begint stilaan doenbaar te worden om te trainen”, laat hij weten aan Sporza.

De 23-jarige Vansevenant kreeg al vroeg op het seizoen last van knieklachten en moest om die reden geopereerd worden. “Vanwege blijvende kniepijn heeft Mauri Vansevenant een onderzoek ondergaan, waaruit is gebleken dat hij last heeft van het prepatellaire frictiesyndroom”, liet zijn ploeg in maart weten. Vansevenant kon zo een streep zetten door zijn klassieke voorjaar.

De beloftevolle klimmer zit inmiddels weer op het juiste spoor, al is het een kwestie van geduld. “Het begint stilaan doenbaar te worden om te trainen. We zijn aan het opbouwen, ik kan nu zo’n 2 à 2,5 uur trainen. Ik hoop zo snel mogelijk weer te kunnen koersen.” Vansevenant hoopt in de Ronde van Hongarije (10-14 mei) of het Critérium du Dauphiné (4-11 juni) zijn rentree te maken.

Toekomst 
De blessure kwam overigens op een heel slecht moment, aangezien Vansevenant uit zijn contract loopt. “Dat is een beetje moeilijk. Ik hoop dat ik mag blijven, maar het is niet aan mij om daarover te beslissen. Maar er is nog tijd en als puntje bij paaltje komt, dan zullen we er wel uit geraken. Door omstandigheden heb ik in het voorjaar de kansen om mij te bewijzen gemist. De sfeer is heel goed en ik voel me zelf heel goed in de ploeg. Zelf heb ik ook mijn draai gevonden.”

“Ik denk dat ik sowieso genoeg kansen krijg, zeker in de kleinere koersen is dat geen probleem in de ploeg. En in de grote koersen heb ik perfect mijn rol gevonden en dat is de kopman bijstaan tot in de finale. Ik voel me daar goed bij en ik hoop dat ik die rol nog lang kan vervullen.”

 
7 Reacties
Sorteer op:
27 april 2023
Ja die was wel op dreef in de ronde van Oman. Op Sporza zegt hij ook dat hij graag de Waalse Pijl rijdt en gezien het profiel van de rit die hij won in Oman, had hij misschien wel een goed resultaat kunnen rijden.
  27 april 2023
  Goh ja, dat van 'had bijna de Waalse pijl gewonnen in '20' mag nu wel es ophouden op Sporza... hij had dit van zijn leven niet gewonnen.
  27 april 2023
  @Krist op Sporza staat er dat hij een sterke Waalse Pijl reed in 2020. Een sterke koers rijden en winnen zijn twee totaal verschillende dingen... Misschien eerst eens het artikel te lezen voordat je commentaar geeft.
  27 april 2023
  Beste Lampaert Ik had het over de commentaar op Sporza tijdens de Waalse Pijl en de vele verwijzingen ernaar telkens het over Vansevenant gaat. Het was een leuke aanval, meer niet...
Hij kan nu 2-2,5 uur trainen maar hij hoopt over 2 weken weer in koers terug te keren? Dat lijkt mij een beetje enthousiast als de limiet nu 2,5 uur is!
  27 april 2023
  In tijden van trainers en performance managers toch vreemd dat men een planning maakt om over 2 weken al een rittenwedstrijd te rijden, terwijl de renner pas zijn training hervat. Is dat dezelfde persoon die Remco in 2tal maanden tijd wou klaarstomen voor de Giro?
  28 april 2023
  @Adorni, misschien is het dezelfde persoon die zei dat hij hoopte Roglic in koers te krijgen tijdens de Giro. Daar zijn blijkbaar ook een paar medische mirakels gebeurd, niet?

Reacties zijn gesloten.