Herstellende Van der Hoorn intensiveert trainingen

Herstellende Van der Hoorn intensiveert trainingen

foto: Henri Santing

zondag 15 juli 2018 om 07:54

Taco van der Hoorn staat al maandenlang aan de kant met een slepende hersenschudding. Na een sterk seizoen in zijn debuutjaar bij de profs, staat er in 2018 nog geen enkele wedstrijd achter zijn naam. Hij twijfelde vorige maand of hij dit seizoen nog in actie komt, maar inmiddels is hij positiever gestemd.

Hoewel de 24-jarige Rotterdammer van Roompot-Nederlandse Loterij het woord ‘koers’ niet in de mond neemt, boekt hij met grote stappen progressie in zijn revalidatie. “Hier spreekt een gelukkig mens. Het is super mooi dat ik kan melden dat het herstel de laatste weken ontzettend goed gaat! Elke dag fiets ik nu twee keer; ’s ochtends anderhalf uur intervallen en ’s middags twee en een half uur duurtraining. Het begint weer op echt trainen te lijken”, schrijft de jongeling op Twitter.

De winnaar van Schaal Sels 2017 – waar hij de maat nam van onder andere Wout van Aert – kijkt vooruit. Van der Hoorn probeert op korte termijn de lange trainingen weer op te pakken. “De komende weken moet ik steady blijven doorbouwen. Ik zal elke dag de prikkel een klein beetje verhogen. Het plan is om over anderhalve week weer één keer per dag een langere training te gaan doen”, zegt een blije van der Hoorn. Over een terugkeer in het peloton is nog geen sprake.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Jungle Man 15 juli 2018 om 11:22

Hopen dat ie 100% terugkomt. Van alle Roompot renners degene met de meeste potentie

Mwielerfan 15 juli 2018 om 12:17

Zou heel fijn zijn

Volg hier

Net binnen

Populair

Materiaalzone