Herstellende Michael Valgren kan al weer voorzichtig fietsen
foto: Cor Vos
woensdag 26 oktober 2022 om 13:43

Herstellende Michael Valgren kan al weer voorzichtig fietsen

Michael Valgren heeft voor het eerst sinds lange tijd weer op de fiets gezeten. De 30-jarige Deen is nog altijd herstellende van zware blessures die hij heeft opgelopen in de Route d’Occitanie, maar kon deze week weer een fietstochtje van zo’n dertig kilometer maken.

Valgren, die woonachtig is in dwergstaat Monaco, postte op zijn Strava-pagina een trainingsritje van 28 kilometer. “Verdorie, dat voelt goed”, is zijn reactie. Voor de Deense klassiekerspecialist is het een belangrijke stap in zijn revalidatieproces. De renner van EF Education-EasyPost is nog altijd volop aan het herstellen van de zware valpartij waarbij hij een ontwrichte heup, gebroken bekken en een knieblessure opliep.

De winnaar van Omloop Het Nieuwsblad en de Amstel Gold Race weet nog niet wanneer hij weer een rugnummer kan opspelden. “Eerlijk? Het is lastig te zeggen wanneer ik weer op volle sterkte ben. Maar ik ben in goede handen en ik werk elke dag heel hard. Dus vroeg of laat zal ik terugkeren. Ik hou van mijn beroep en doe er alles aan om het weer uit te kunnen oefenen. Ik wil mijn carrière echt niet eindigen met een blessure.”

In de luwte herstellen 
EF Education-EasyPost liet eerder weten dat Valgren de tijd krijgt om volledig te herstellen van de zware valpartij. Er zal geen druk gezet worden achter zijn revalidatie en dus zal hij het seizoen beginnen bij het continentale team van EF Education-Nippo Development.

Het voordeel van een contract bij een continentale ploeg is dat Valgren, als hij hersteld is, elk moment van het jaar de overstap kan maken naar een WorldTeam of ProTeam. Ook kan hij volgens UCI-regels als renner van de opleidingsploeg ingezet worden bij het WorldTeam, in profkoersen van .1- of .Pro-niveau.

 
1 Reacties
Sorteer op:
26 oktober 2022
Amai… toch zware revalidatie, goed dat hij aan de weg terug is begonnen…babysteps…

Reacties zijn gesloten.