Herstelde Shirin van Anrooij keert terug in Hamme en Overijse

donderdag 14 januari 2021 om 11:20
Herstelde Shirin van Anrooij keert terug in Hamme en Overijse

foto: Cor Vos

Shirin van Anrooij maakt volgende week haar comeback in het veld. De veldrijdster van Baloise Trek Lions is volledig hersteld van haar armblessure die ze eind november opliep in de Wereldbeker van Tábor. Momenteel is ze op trainingskamp met de wegploeg van Trek-Segafredo.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Volgende week sluit Van Anrooij het trainingskamp in Spanje af, waarna ze zich gaat klaarstomen voor de X2O Trofee in Hamme (23 januari) en de laatste Wereldbeker-manche in Overijse (24 januari).

“Mijn doel is om het WK nog te rijden. Dat zal met andere ambities zijn dan die ik aan het begin van de winter had, het zou mooi zijn als ik er nu bij ben en weer een goed niveau haal”, aldus de Zeeuwse tegen CyclingOnline. Vorig jaar won ze in Zwitserland het WK bij de junioren-vrouwen.

De 18-jarige Van Anrooij moest na haar val twee keer onder het mes vanwege haar armblessure, die werd veroorzaakt door een schijfrem. De tweede operatie was nodig vanwege een infectie. Half december kon ze haar training op de rollers weer hervatten.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Arie den Blanken 14 januari 2021 om 13:55

Voor haar te hopen dat de WK’s voor de neven categorieën door gaan.

0
steven2743 14 januari 2021 om 16:41

Zelfs daar is de concurrentie met Puck Pieterse en Fem van Empel moordend.

0
winningmood 14 januari 2021 om 22:50

Zonder tegenslagen heeft Shirin weinig moeite deze 2 dames voor te blijven, zat ze vorig seizoen meestal meer dan 1 minuut voor.

0
Arie den Blanken 15 januari 2021 om 11:22

Alleen al omdat ze een poulain is van Sven Nys zou ze al recht op deelname mogen hebben.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone