Herstelde Shirin van Anrooij keert terug in Hamme en Overijse
foto: Cor Vos
donderdag 14 januari 2021 om 11:20

Herstelde Shirin van Anrooij keert terug in Hamme en Overijse

Shirin van Anrooij maakt volgende week haar comeback in het veld. De veldrijdster van Baloise Trek Lions is volledig hersteld van haar armblessure die ze eind november opliep in de Wereldbeker van Tábor. Momenteel is ze op trainingskamp met de wegploeg van Trek-Segafredo.

Volgende week sluit Van Anrooij het trainingskamp in Spanje af, waarna ze zich gaat klaarstomen voor de X2O Trofee in Hamme (23 januari) en de laatste Wereldbeker-manche in Overijse (24 januari).

“Mijn doel is om het WK nog te rijden. Dat zal met andere ambities zijn dan die ik aan het begin van de winter had, het zou mooi zijn als ik er nu bij ben en weer een goed niveau haal”, aldus de Zeeuwse tegen CyclingOnline. Vorig jaar won ze in Zwitserland het WK bij de junioren-vrouwen.

De 18-jarige Van Anrooij moest na haar val twee keer onder het mes vanwege haar armblessure, die werd veroorzaakt door een schijfrem. De tweede operatie was nodig vanwege een infectie. Half december kon ze haar training op de rollers weer hervatten.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
14 januari 2021 13:55
Voor haar te hopen dat de WK's voor de neven categorieën door gaan.
    14 januari 2021 16:41
    Zelfs daar is de concurrentie met Puck Pieterse en Fem van Empel moordend.
    14 januari 2021 22:50
    Zonder tegenslagen heeft Shirin weinig moeite deze 2 dames voor te blijven, zat ze vorig seizoen meestal meer dan 1 minuut voor.
    15 januari 2021 11:22
    Alleen al omdat ze een poulain is van Sven Nys zou ze al recht op deelname mogen hebben.

Reacties zijn gesloten.