Herstelde Dylan van Baarle mikt op Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix
foto: Cor Vos
maandag 25 maart 2019 om 10:50

Herstelde Dylan van Baarle mikt op Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix

Dylan van Baarle maakt woensdag zijn rentree in het peloton na de handbreuk die hij opliep in Omloop Het Nieuwsblad. De Nederlander van Team Sky bevestigt op zijn social media zijn deelname aan de Settimana Internazionale Coppi e Bartali. Tevens bereidt hij zich voor op zijn deelname aan de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Van Baarle plaatste vanmorgen een foto op zijn social media tijdens een ochtendritje. “Klaar voor vertrek voor mijn eerste koers sinds mijn gebroken hand, onderweg naar de Settimana Internazionale Coppi e Bartali”, schreef hij erbij. “Mezelf klaarmaken voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Blij om terug te zijn bij de jongens van Team Sky.”

Valpartij in Omloop Het Nieuwsblad
Voor Van Baarle verliep Omloop Het Nieuwsblad niet zonder kleerscheuren. Op de Wolvenberg was de renner van Team Sky betrokken bij een valpartij. Hoewel hij zich daarbij flink bezeerde, wist hij in de tweede groep als veertiende de finish te bereiken op negen seconden van winnaar Zdeněk Štybar.

Na afloop bleek dat Van Baarle zijn hand had gebroken en dat hij geopereerd moest worden. Enkele dagen later ging hij dan onder het mes, waarbij een plaat in zijn hand werd aangebracht. De klassiekerspecialist liet daarna al spoedig weten dat de operatie goed was verlopen. En vorige week maandag meldde hij al dat hij zijn training op de weg alweer had hervat.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
25 maart 2019 12:11
Mooi dat ie waarschijnlijk kan rijden. Of ie hiermee een prestatie kan behalen gaan we zien
    25 maart 2019 12:33
    Denk dat hij op de rollen wel heeft kunnen trainen, dus kilometers zal hij wel gemaakt hebben, maar competitie mis je wel... een zoals Matthew Haymen in Parijs-Roubaix zou best wel kunnen, ideaal is anders.
25 maart 2019 16:04
Wel vaak pech hoor. Als hij richting top conditie gaat dan gaat hij onderuit. hopen heeft hij z'n vorm kan vasthouden en zien we hem finales rijden want hij kan dat zeer zeker.

Reacties zijn gesloten.