Herstelde Basso hakt snel knoop door over toekomst

zaterdag 3 oktober 2015 om 10:17
Herstelde Basso hakt snel knoop door over toekomst

Ivan Basso weet sinds kort dat hij volledig is hersteld van de teelbalkanker die tijdens de Tour de France bij hem werd vastgesteld. Toch is het maar de vraag of de 37-jarige Italiaan volgend seizoen nog in het peloton te zien zal zijn. Basso voert daarover volgende week gesprekken met zijn ploeg Tinkoff-Saxo. “Ik schat de kans op fifty-fifty”, aldus teammanager Stefano Feltrin.

Basso heeft bij Tinkoff-Saxo nog een doorlopend contract en daarom laat de ploeg de keuze aan de renner zelf over. “Ik ontmoet hem zondagavond in Milaan. Dan kijken we samen naar de wedstrijd van AC Milan tegen Napoli en maandagochtend gaan we praten over zijn situatie. Dat is het plan”, vertelt Feltrin tegen Cyclingnews.com.

Feltrin: “Gaan open en eerlijk met hem praten”
Feltrin heeft geen idee welke kant het kwartje op gaat vallen. “Het wordt fifty-fifty. Hij heeft zijn familie en zijn kinderen thuis en is net hersteld van iets zeer ernstigs. Dat zal zeker alles in perspectief hebben geplaatst. Ik heb eerlijk gezegd geen idee wat hij gaat doen, maar we gaan praten en als hij ons advies nodig heeft zullen we dat zeker geven.”

“Ivan is een kampioen, dus ik weet zeker dat hij zijn loopbaan op hoog niveau wil afsluiten”, gaat Feltrin verder. “Dit seizoen was hij onderdeel van het winnende team in de Giro. Het is een zware sport, maar als hij terug kan keren op het hoogste niveau zullen we hem daar volledig in steunen. We gaan open en eerlijk met hem praten.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

zoetepap 3 oktober 2015 om 12:10

Ik hoop en denk dat hij er nog een jaar of twee bijdoet zodoende een veel langere loopbaan als de kopman waar hij nu voor werkt. Dessalnietemin veel ex-fuentes klanten zijn op niveau gebleven of sterker geworden. Was Ullrich maar nooit gaan lopen. We hadden nog mooie duels gezien.

0
Bettinwel 3 oktober 2015 om 12:56

Met zo’n verschrikkelijke ziekte in je rugzak, is elke zelf gekozen toekomst gerechtvaardigd.

0
Sebas 3 oktober 2015 om 23:54

Bettinwel +1

Komop Ivan, nog één jaartje dan!

0
Tokstar 4 oktober 2015 om 07:23

Stond naast hem in Haacht (GP Impanis), hij zag er eerlijk gezegd heel goed uit

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone